HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise: de instellingen voor benodigdheden van de HP-tonercartridgebeveiliging configureren met Web Jetadmin

Gebruik het cartridgebeleid van HP en Cartridge Protection om te bepalen welke cartridges in de printer zijn geïnstalleerd en de cartridges die zijn geïnstalleerd te beveiligen tegen diefstal.

• Cartridgebeleid: Deze functie beschermt de printer tegen namaaktonercartridges door alleen legitieme HP-cartridges toe te staan voor gebruik met de printer. Het gebruik van legitieme HP-cartridges zorgt voor de beste afdrukkwaliteit.

Wanneer iemand een niet-legitieme HP-cartridge installeert, geeft het bedieningspaneel van de printer het bericht weer dat de cartridge niet is toegestaan en er wordt weergegeven hoe u verder kunt gaan.

• Cartridge Protection: Deze functie koppelt tonercartridges permanent aan een specifieke printer of een groep printers, zodat ze in andere printers niet kunnen worden gebruikt. Het beschermen van cartridges beschermt uw investering.

Als deze functie is ingeschakeld en iemand probeert om een beschermde cartridge uit de originele printer te halen en in een ongeautoriseerde printer te plaatsen, kan die printer niet afdrukken met de beschermde cartridge. Het bedieningspaneel van de printer geeft het bericht weer dat de cartridge is beschermd en er wordt weergegeven hoe de gebruiker verder kan gaan.

Let op!:

Na het inschakelen van Cartridge Protection voor de printer, worden alle volgende tonercartridges die worden geïnstalleerd in de printer automatisch en permanent beschermd. Om te voorkomen dat een nieuwe cartridge wordt beschermd, schakelt u de functie uit voordat u de nieuwe cartridge installeert.

Het uitschakelen van de functie schakelt de bescherming van cartridges die momenteel zijn geïnstalleerd niet uit.

Beide functies zijn standaard uitgeschakeld. Volg de instructies in onderstaande paragrafen om de functies in of uit te schakelen.