• Feedback

HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise - Functies voor beveiliging van de printer configureren

Informatie over het configureren van de functies voor beveiliging van de printer via de geïntegreerde webserver (EWS).

Inleiding

De printer bevat beveiligingsopties waarmee toegang tot configuratie-instellingen en beveiligde gegevens kan worden beperkt. Ook kan toegang tot belangrijke hardwarecomponenten worden ontzegd.

Opmerking:

De stappen zijn afhankelijk van het type bedieningspaneel.

Firmwareversie

Bedieningspanelen

FutureSmart 3

FutureSmart 3-bedieningspanelen

FutureSmart 4

FutureSmart 4-bedieningspanelen

Video-overzicht

Geef informatie weer over het instellen van de functies voor beveiliging van de printer.

Opmerking:

Deze video is van toepassing op multifunctionele printers (MFP's) waarop FutureSmart 4-firmware is geïnstalleerd.

Veiligheidsinformatie

De printer ondersteunt beveiligingsstandaarden en aanbevolen protocollen om de printer te beveiligen, belangrijke gegevens op uw netwerk te beschermen en het beheer en onderhoud van de printer te vereenvoudigen.

Opmerking:

De EWS heeft een beveiligingslogboek dat toegang biedt tot door het apparaat gegenereerde syslog-gebeurtenisinformatie. Het EWS-beveiligingslogboek slaat alle gegenereerde syslog-gebeurtenisberichten op in een intern bestand, dat kan worden geëxporteerd vanaf de EWS-beveiligingspagina van het apparaat. Raadpleeg HP FutureSmart EWS-beveiligingslogboek voor meer informatie.

Een beheerderswachtwoord toewijzen

HP raadt aan om de printer te beveiligen door het beheerderswachtwoord voor de EWS in te stellen. Als het wachtwoord niet is ingesteld, kan iedereen die toegang heeft tot de printer elke instelling configureren en informatie over uw netwerk detecteren.

Sommige tabbladen, pagina's en instellingen zijn alleen beschikbaar wanneer er een beheerderswachtwoord is ingesteld. Raadpleeg de pagina General Security (Algemene beveiliging) op het tabblad Security (Beveiliging) voor meer informatie over het toewijzen van een beheerderswachtwoord.

Het wachtwoord toewijzen

Wijs een beheerderswachtwoord voor toegang tot de printer en de geïntegreerde webserver van HP toe, zodat onbevoegde gebruikers de printerinstellingen niet kunnen wijzigen.

1. Typ in de adresregel van uw webbrowser het IP-adres of de hostnaam van de printer om de EWS te openen. Raadpleeg De geïntegreerde webserver van HP (EWS) openen voor meer informatie.

2. Klik op de knop Sign In (Aanmelden) in de rechterbovenhoek van de EWS-startpagina en voer de aanmeldgegevens van de beheerder als volgt in:

• Local Device Account: (Lokaal apparaat-account:) Administrator

• Password: (Wachtwoord:) admin

3. Klik op het tabblad Security (Beveiliging).

Tabblad voor beveiliging

Tabblad voor beveiliging
  4. Klik in het linkernavigatiedeelvenster op General Security (Algemene beveiliging).

5. Voer in het veld User Name (Gebruikersnaam) de gebruikersnaam van de gewenste beheerder in.

6. Voer in het veld New Password (Nieuw wachtwoord) een wachtwoord in en voer het nogmaals in het veld Verify Password (Wachtwoord controleren) in.

Opmerking:

Raadpleeg Functies voor beveiliging met een beheerderswachtwoord voor HP FutureSmart 4 voor meer informatie over wachtwoordvereisten op het gebied van lengte en complexiteit.

Opmerking:

Als u een bestaand wachtwoord wilt wijzigen, moet u eerst het huidige wachtwoord invoeren in het veld Old Password (Oud wachtwoord).

Opmerking:

Noteer het wachtwoord en bewaar het op een veilige plaats. Het beheerderswachtwoord kan niet worden hersteld. Als u het beheerderswachtwoord bent vergeten of kwijtgeraakt, neem dan contact op met HP Support op support.hp.com voor de vereiste hulp bij het volledig resetten van de printer.

7. Klik op Apply (Toepassen) om de instellingen op te slaan.

Opmerking:

Om ervoor te zorgen dat de printer goed beveiligd blijft, klikt u op Sign Out (Afmelden) als u klaar bent met het gebruik van de EWS.

Aanmelden bij de printer

Sommige functies op het bedieningspaneel van de printer kunnen zo beveiligd zijn dat onbevoegde personen deze niet kunnen gebruiken. Wanneer een functie beveiligd is, vraagt de printer u om u aan te melden voordat u deze kunt gebruiken.

U kunt zich ook zonder op een prompt te wachten aanmelden door op het bedieningspaneel van de printer op de knop Sign In (Aanmelden) te drukken. De aanmeldgegevens voor de printer zijn doorgaans hetzelfde als voor het netwerk. Neem contact op met de netwerkbeheerder voor deze printer als u vragen hebt over welke aanmeldgegevens u moet gebruiken.

1. Selecteer op het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer de knop Sign In (Aanmelden).

2. Volg de prompts om de aanmeldgegevens in te voeren.

Opmerking:

Om ervoor te zorgen dat de printer goed beveiligd blijft, selecteert u de optie Sign Out (Afmelden) als u klaar bent met het gebruik van de printer.

Ondersteuning van codering: HP High Performance Secure Hard Disks

Op de pagina Protect Stored Data (Opgeslagen gegevens beveiligen) wordt weergegeven hoe u opgeslagen en tijdelijke bestanden op de harde schijf van het apparaat kunt overschrijven. Deze harde schijf is voorzien van hardwaregebaseerde codering om gevoelige gegevens te beveiligen zonder de prestaties van de printer aan te tasten. Deze harde schijf werkt met de laatste AES-standaard (Advanced Encryption Standard) en beschikt over veelzijdige tijdsbesparende functies en robuuste functionaliteit.

Gebruik de pagina Protect Stored Data (Opgeslagen gegevens beveiligen) van de geïntegreerde webserver van HP om de schijf te configureren.

1. Typ in de adresregel van uw webbrowser het IP-adres of de hostnaam van de printer om de EWS te openen. Raadpleeg De geïntegreerde webserver van HP (EWS) openen voor meer informatie.

2. Klik op de EWS-startpagina op het tabblad Security (Beveiliging).

3. Klik in het linkernavigatiedeelvenster op Protect Stored Data (Opgeslagen gegevens beveiligen).

Pagina voor het beveiligen van opgeslagen gegevens

Pagina voor het beveiligen van opgeslagen gegevens
  4. Configureer de gewenste opties en klik vervolgens op Apply (Toepassen).