• Informatie

HP printerinstallatie (Apple AirPrint voor Mac)

AirPrint is een ingebouwde afdrukoplossing voor Mac-computers. U kunt afdrukken vanuit de meeste apps die een afdrukfunctie hebben.

Opmerking:

Om toegang te krijgen tot extra printerfuncties zoals scannen en HP printer tools, download en installeer HP Smart - Mac App Store (in het Engels).

De printer in macOS installeren met AirPrint

Voor het instellen van een HP printer met AirPrint voegt u de printer toe aan de afdrukwachtrij in Systeemvoorkeuren.

1. Controleer of de printer is aangesloten op de Mac of op hetzelfde Wi-Fi-netwerk als de Mac.

• USB-verbinding: Sluit de kabel aan op de USB-poort aan de achterkant van de printer en op een beschikbare poort op de Mac.

• Wi-Fi-verbinding voor printers met bedieningspaneelmenu: Selecteer op de printer het menu Instellen, Netwerk of Draadloos, selecteer Wizard Draadloos instellen en volg de instructies om de printer te verbinden.

• Wi-Fi-verbinding voor printers zonder bedieningspaneelmenu: Houd de knop Wi-Fi drie seconden ingedrukt totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert. Druk op de knop WPS op uw router en wacht terwijl de printer verbinding maakt met het netwerk.

Als uw router geen WPS-knop heeft, kunt u de HP Smart-app downloaden op uw Mac of mobiele apparaat en volg dan de instructies in de app om uw printer in te stellen op het Wi-Fi-netwerk.

• Bekabelde (Ethernet-)netwerkverbinding: Sluit de netwerkkabel op de Ethernet-poort van de printer en op een beschikbare poort op de router of het toegangspunt aan. Het groene verbindingslampje bij de printerpoort zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

2. Open het Apple-menu , klik op Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op Afdrukken en scannen of Printers en Scanners.

3. Kijk of uw printer nu wel in de lijst van printers staat.

• Als uw printer wordt vermeld, verwijdert u de printer voordat u deze toevoegt met AirPrint. Klik op de naam van de printer, klik op het Minteken, klik op Printer verwijderen en klik vervolgens op het Plusteken om het venster Toevoegen te openen.

• Als uw printer niet wordt vermeld, klikt u op het Plusteken.

4. Selecteer in het venster Toevoegen uw printer en selecteer AirPrint of Beveiligde AirPrint in het veld Gebruiken.

Een printer toevoegen aan Systeemvoorkeuren met AirPrint
  5. Klik op Toevoegen om de installatie te voltooien.

6. Verzend een afdruktaak om er zeker van te zijn dat de printerinstallatie is geslaagd.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Hoe gebruik ik de functies en instellingen van de printer bij AirPrint?

Apple ondersteunt alle standaard functies voor afdrukken en scannen met AirPrint.

• Installatie en instellingen voor afdruktaken: Click Bestand > Afdrukken. Voor de foto-app, selecteer een lay-out en klik op Afdrukken. Klik op Details weergeven om alle instellingen en opties te bekijken.

• Documenten en foto's scannen: Klik op het Apple-menu , klik op Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op Afdrukken en scannen of op Printers en scanners. Klik op Scannen, klik op Scanner openen en klik vervolgens op Details weergeven om alle opties en instellingen weer te geven.

Wijzigen van scaninstellingen in het scanvenster

Extra scanopties:

• HP Easy Scan-app: Ga naar 123.hp.com om het HP-stuurprogramma en de software met volledige functionaliteit te installeren. Nadat u de printer hebt geïnstalleerd, gaat u naar de Toepassingen voor het zoeken en openen van HP Easy scan. Afhankelijk van uw printer ondersteunt deze app het scannen vanaf het bedieningspaneel van de printer naar de computer of naar een e-mailaccount, dubbelzijdig (duplex) scannen en het maken van bewerkbare scanbestanden.

• HP Smart-app: Installeren HP Smart - Mac App Store (in het Engels). Open de app en klik vervolgens op het plusteken om uw printer in te stellen. Klik op de tegel Scannen in het beginscherm voor opties om vanaf de printer te scannen, een bestaand bestand te importeren of de computercamera of een webcam te gebruiken om een foto of document op te slaan en te bewerken.

• Apple Image Capture: Open Image Capture in de lijst Toepassingen, klik op de naam van uw printer in de lijst Apparaten of Delen en klik vervolgens op Details weergeven om alle opties en instellingen weer te geven.

• De geschatte inktniveaus controleren: Controleer de inktniveau-indicators op het bedieningspaneel, indien beschikbaar. Of druk een zelftestpagina of een printerstatusrapport af.

• Gebruik de startpagina van de printer (alleen voor netwerkprinters): Open het venster Print en scan of Printers en scanners, selecteer uw printer, klik op Opties en benodigdheden en klik vervolgens op Webpagina van de printer weergeven.

Op Webpagina van de printer weergeven klikken
  • Fax: Gebruik de knoppen en menu's op het bedieningspaneel van de printer.

Wat moet ik doen als mijn Mac de printer niet kan vinden?

Probeer deze tips voor probleemoplossing als de Mac de AirPrint-printer niet kan vinden.

• Controleer de verbinding van de printer. Controleer het menu Draadloos of Instellingen op het bedieningspaneel van de printer of druk een netwerkconfiguratiepagina af en controleer of de printer is verbonden met het draadloze netwerk.

• Controleer de computerverbinding. Klik op uw Mac op het Netwerk pictogram en controleer of de Mac verbinding heeft met het draadloze netwerk.

• Controleren of er updates voor de Mac zijn. Open het Apple-menu en klik op Over deze Mac. Klik vervolgens op Software-update om uw Mac bij te werken.

• Werk de firmware van de printer bij. Ga naar HP Drivers en software downloaden voor het zoeken naar en downloaden van firmware-updates voor uw printer.

• Router, printer en Mac opnieuw opstarten. Haal de stekker van de router uit het stopcontact, schakel de printer uit, sluit alle programma's en sluit de Mac af. Schakel de router in, wacht tot er een goede internetverbinding is, schakel de printer in en schakel vervolgens de Mac in.

• Het afdruksysteem resetten. Open het Apple-menu , klik op Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op Afdrukken en scannen of Printers en Scanners. Klik met de rechtermuisknop of terwijl u Ctrl ingedrukt houdt ergens in de lijst Printers en klik vervolgens op Afdruksysteem resetten. Start de printer opnieuw op en voeg uw printer opnieuw toe aan de lijst.