• Informatie

Kopieerproblemen met HP printers oplossen

De gekopieerde documenten of foto's hebben geen bevredigende kwaliteit of hebben lijnen, of het kopiëren stopt.

'Scannerfout' wordt weergegeven

Wanneer u probeert te scannen, te kopiëren of te faxen wordt een foutmelding Scannerfout weergegeven. Kan niet scannen, kopiëren, of een fax verzenden of Systeemstoring Scanner wordt weergegeven.

De foutmelding wordt weergegeven bij scannerhardware of stroomvoorzieningsproblemen, zoals een vastgelopen scannermechanisme, kalibratieproblemen, lage temperatuur scannerlamp of een intern of extern elektrisch probleem. Het is niet verwant aan netwerk- of USB-verbindingsproblemen.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Controleer de balk van de scanner

Als u een flatbed-scanner hebt, kijk dan naar de scanner balk tijdens het scannen om te controleren of het apparaat goed werkt.

1. Verwijder alle originele documenten of foto's van de scannerglasplaat.

2. Til de scannerklep iets op en druk vervolgens op de knop Kopiëren of het pictogram.

3. Kijk naar de scanner. De scannerbalk moet lichter worden en over de gehele lengte van de glasplaat bewegen.

Als de scannerlamp niet gaat branden of over het glas beweegt, Neem contact op met HP Klantenondersteuning laat u de printer nakijken.

HP Print and Scan Doctor gebruiken (Windows)

Gebruik HP Print and scan Doctor op uw Windows-computer om problemen met afdrukken en scannen vast te stellen en op te lossen.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Download HP Print and Scan Doctor en volg de installatie-instructies. Open het hulpprogramma.

3. In het welkomstscherm klikt u op Start om uw printer te selecteren en de diagnostische test uit te voeren.

4. Als uw printer niet wordt gevonden, klikt u op Mijn product wordt niet vermeld en volg controleren de instructies voor de verbinding.

De printersoftware opnieuw installeren

Door de printersoftware opnieuw te installeren, worden mogelijk problemen met afdrukken of scannen opgelost.

De HP printerdriver opnieuw installeren (Windows)

Verwijder de printerdriver en installeer hem opnieuw op een computer met Windows.

1. Koppel alle USB-kabels los van de printer.

2. Zoek in Windows naar Een programma wijzigen of verwijderen en open dit hulpprogramma.

3. Zoek uw HP printernaam in de lijst met programma's.

• Als u de printer hebt gevonden, klikt u op de naam van de printer en vervolgens op Verwijderen.

• Als u de printer niet kunt vinden, zoekt en opent u Printers en scanners. Klik op uw printer en klik vervolgens op Apparaat verwijderen.

4. Als het bericht Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.

5. Volg de instructies om het verwijderen van de sofware te voltooien en start de computer vervolgens opnieuw op.

6. Ga naar 123.hp.com om de nieuwste printerdriver te downloaden en te installeren.

De HP printerdriver verwijderen en uw printer toevoegen met AirPrint (Mac)

Verwijder alle printerdrivers en -software die op uw Mac zijn geïnstalleerd, en voeg de printer vervolgens toe met AirPrint.

1. Download en open HP Easy Start.

2. Vanaf het vervolgkeuzemenu HP Easy Start klikt u op HP software verwijderen.

Op HP software verwijderen klikken in HP Easy Start
  3. Volg de instructies om alle HP software te verwijderen.

4. Klik op het pictogram Apple, klik op Systeemvoorkeuren en vervolgens op Printers en scanners, Afdrukken en scannen of Afdrukken en faxen.

5. Klik op het plusteken.

6. Selecteer de printer in de lijst.

7. Klik op het veld Gebruiken of Afdrukken met en selecteer AirPrint in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Toevoegen.

Selecteer uw printer in de lijst en open het veld Gebruiken
  8. Ga naar HP software- en driverdownloads om de HP software voor uw printer te downloaden als AirPrint niet beschikbaar is of als u een HP-specifieke functie nodig hebt.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Kopieën hebben lijnen of kleurbanden

Verticale of horizontale lijnen of gekleurde banden worden doorgaans veroorzaakt door vingerafdrukken, vegen, stof of vuil op scanneronderdelen, problemen met cartridges of door problemen met de stroomvoorziening of kalibratie met het scannermechanisme.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

De scannerglasplaat en onderdelen schoonmaken

Vingerafdrukken, vuil, of stof op de scannerglasplaat, onder de scannerklep of in de documentinvoersleuf kan strepen en gekleurde banden veroorzaken. Reinig de glasplaat met een zachte, pluisvrije doek besproeid met glasreiniger.

Voorbeelden van scannertypen

Nummer

Beschrijving

1.

Printer met flatbedscannerglasplaat en -klep

2.

Printer met een documentscaninvoer

Een flatbedscanner reinigen

Reinig de scannerglasplaat en de onderkant van de scannerklep met een zachte, pluisvrije doek besproeid met glasreiniger.

1. Schakel de printer uit en haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.

2. Til de scannerklep omhoog.

3. Spuit een zachte, pluisvrije doek met glasreiniger en veeg vervolgens het scannerglas, de glasstrook (indien aanwezig), de witte achterkant onder het deksel van de scanner en de witte strook onder het deksel (indien aanwezig) schoon, droog en streeploos.

Let op!:

Spuit de glasreiniger niet rechtstreeks op het glas of aan de onderkant van de klep om de interne printeronderdelen te beschermen.

De scannerglasplaat, onder de klep en al het glas of witte stroken (indien aanwezig) reinigen

Nummer

Beschrijving

1.

Witte binnenkant van de scannerklep

2.

Witte ADF-strook van de scannerklep (indien aanwezig)

3.

Glazen ADF-scannerstrook (indien aanwezig)

4.

Grote glasplaat van de scanner

4. Sluit het netsnoer opnieuw aan, schakel de printer in en sluit de scannerklep volledig.

Een document scaninvoer reinigen

Reinig de plastic en glazen stroken in de documentinvoer met een zachte, pluisvrije doek besproeid met glasreiniger.

Opmerking:

Sommige printers worden geleverd met een reinigingsdoek voor de documentinvoer. Als u de doek hebt, plaatst u deze in de automatische documentinvoer en start u een scantaak om het scannermechanisme te reinigen.

1. Schakel de printer uit, koppel het netsnoer los en verwijder vervolgens de oplaadbare batterij als uw printer hierover beschikt.

2. Open afhankelijk van uw printermodel de bovenklep, documentinvoerlade en de klep van de scandocumentinvoer.

3. Verwijder eventuele resten zoals stukjes papier of paperclips uit de binnenkant van de documentinvoer.

4. Besproei een zachte, pluisvrije doek met glasreiniger en veeg de scannerglasplaat en de witte strook aan de onderkant van de documentinvoer schoon, totdat deze schoon, droog en streepvrij zijn.

Let op!:

Spuit de glasreiniger niet rechtstreeks op of in de printer om de interne printeronderdelen te beschermen.

5. Sluit alle deksels en lades die u had geopend volledig.

6. Sluit het netsnoer weer aan, plaats de batterij weer terug indien nodig en schakel de printer in.

De automatische documentinvoer (ADF) reinigen

Als uw printer een automatische documentinvoer (ADF) heeft, reinig deze regelmatig om te voorkomen dat er papierstoringen en kwaliteitsproblemen optreden.

1. Bevochtig een schone, pluisvrije doek vochtig met gedistilleerd water.

2. Verwijder het document uit de ADF.

3. Schakel de printer uit en haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.

4. Open de klep van de ADF.

De klep van de ADF optillen
  5. Zoek de invoerrollen en het scheidingskussen in de ADF.

ADF-invoerrollen en scheidingskussen

Nummer

Beschrijving

1.

Een papierinvoerrol

2.

Scheidingskussen

6. Maak een schone pluisvrije doek licht vochtig met gefilterd of gedistilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.

7. Gebruik de bevochtigde doek om de invoerrollen of het scheidingskussen te reinigen.

8. Laat de klep van de ADF twee minuten openstaan zodat de rollen en het scheidingskussen kunnen drogen.

9. Sluit de klep van de ADF.

10. Sluit het netsnoer weer aan en schakel de printer in.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Controleer de balk van de scanner

Als u een flatbed-scanner hebt, kijk dan naar de scanner balk tijdens het scannen om te controleren of het apparaat goed werkt.

1. Verwijder alle originele documenten of foto's van de scannerglasplaat.

2. Til de scannerklep iets op en druk vervolgens op de knop Kopiëren of het pictogram.

3. Kijk naar de scanner. De scannerbalk moet lichter worden en over de gehele lengte van de glasplaat bewegen.

Als de scannerlamp niet gaat branden of over het glas beweegt, Neem contact op met HP Klantenondersteuning laat u de printer nakijken.

Problemen met de afdrukkwaliteit oplossen

Informatie over het oplossen van problemen met de afdrukkwaliteit op de website van HP.

Ga voor stappen voor het verbeteren van de afdrukkwaliteit naar HP Klantenondersteuning en typ vervolgens uw printermodel in de zoekbalk. Zoek op de pagina van uw printer naar het document Afdrukkwaliteit.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Kopieën zijn volledig zwart

Zwarte kopieën kunnen worden veroorzaakt stroomgerelateerde problemen of mechanische problemen.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Controleer de balk van de scanner

Als u een flatbed-scanner hebt, kijk dan naar de scanner balk tijdens het scannen om te controleren of het apparaat goed werkt.

1. Verwijder alle originele documenten of foto's van de scannerglasplaat.

2. Til de scannerklep iets op en druk vervolgens op de knop Kopiëren of het pictogram.

3. Kijk naar de scanner. De scannerbalk moet lichter worden en over de gehele lengte van de glasplaat bewegen.

Als de scannerlamp niet gaat branden of over het glas beweegt, Neem contact op met HP Klantenondersteuning laat u de printer nakijken.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Kopieën zijn te klein of te groot of het papier heeft de verkeerde afmeting

Dit probleem wordt veroorzaakt doordat de printer de verkeerde papierformaten of de instellingen voor het kopiëren van taken detecteert die niet overeenkomen met het papier dat u hebt geplaatst.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Het papier opnieuw plaatsen

Controleer of het papier correct in de printer is geplaatst.

1. Verwijder de stapel papier uit de invoerlade.

2. Plaats het papier opnieuw en stel de papierbreedtegeleiders zo in dat ze de rand van de papierstapel net raken.

3. Als er een bericht wordt weergegeven op de printer om het papiertype en-formaat te bevestigen, raakt u OK aan als de grootte juist is of raakt u Wijzigen of Veranderen aan om het te wijzigen.

Kopieer- en formaatinstellingen wijzigen

Pas de kopieer- en papierformaatinstellingen aan vanuit het menu van het bedieningspaneel van de printer om het aantal exemplaren te vergroten of te verkleinen.

Opmerking:

Veel modellen printers zonder bedieningspaneel maken gebruik van standaardinstellingen voor normale kopieën die niet kunnen worden gewijzigd. Als u de afdruksnelheid of afdrukkwaliteit wilt verbeteren, of het aantal exemplaren wilt wijzigen, scant u het origineel, bewerkt u de instellingen met HP scansoftware en drukt u vervolgens meerdere exemplaren van het gescande document of foto af.

1. Tik op Kopiëren, Document kopiëren of Foto kopiëren op het bedieningspaneel van de printer en selecteer vervolgens eventuele beschikbare basisinstellingen die van toepassing zijn op uw kopieertaak.

2. Tik op Instellingen of het Tandwiel pictogram om de opties voor kopieertaken te openen.

3. Ga naar toegang en wijzig de volgende kopieerinstellingen.

• Formaat wijzigen: Wijzig het formaat van de kopie. De opties zijn mogelijk een lijst met standaardinstellingen, aangepaste formaten tussen 25% en 50% van de originele grootte, Aan pagina aanpassen en de instelling Ware grootte om een kopie zonder marges te maken.

• Papierformaat: Selecteer het papierformaat dat u wilt gebruiken voor de kopieën of selecteer Automatisch om de printer te laten detecteren wat voor papier er in de papierlade is geladen.

• Papiersoort: Selecteer het type gewoon papier of fotopapier voor uw kopieën.

• Ladeselectie: Selecteer de papierinvoerlade met het papier dat u voor uw kopieën gebruikt.

4. Selecteer Huidige instellingen opslaan of Instellen als nieuwe standaardwaarden om de instellingen voor toekomstige kopieertaken te bewaren.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Kopieën hebben een lage resolutie, verkeerde kleuren of wazige tekst

Kopieën die vaag of onscherp zijn afgedrukt of die de verkeerde kleuren hebben ten opzichte van het origineel, kunnen het gevolg zijn van onjuiste kopieerinstellingen, stroomproblemen of inkt- of tonerproblemen.

Opmerking:

Controleer of het origineel een goede kwaliteit heeft. Als de originele kopie een lage resolutie of een slechte kwaliteit heeft, gebruik dan de HP scansoftware om deze naar de computer te scannen, bewerk deze om de beeldkwaliteit te verbeteren en druk dan zoveel exemplaren af als u nodig hebt.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Kopieerinstellingen wijzigen om de afdrukkwaliteit te verbeteren

Pas de instellingen voor kleur, contrast en verbetering aan via het menu van het bedieningspaneel van de printer om de kopieerkwaliteit te verbeteren.

Opmerking:

Veel modellen printers zonder bedieningspaneel maken gebruik van standaardinstellingen voor normale kopieën die niet kunnen worden gewijzigd. Als u de afdruksnelheid of afdrukkwaliteit wilt verbeteren, of het aantal exemplaren wilt wijzigen, scant u het origineel, bewerkt u de instellingen met HP scansoftware en drukt u vervolgens meerdere exemplaren van het gescande document of foto af.

1. Raak op het bedieningspaneel van de printer Kopiëren, Document kopiëren of Foto kopiëren aan.

2. Tik op Instellingen of het Tandwiel pictogram om de opties voor kopieertaken te openen.

3. Ga naar toegang en wijzig de volgende kopieerinstellingen.

• Papiersoort: Selecteer het type gewoon papier of fotopapier voor uw kopieën.

• Kwaliteit: Selecteer een beschikbare kopieerkwaliteit.

• Lichter/donkerder of Contrast: Als het origineel te vaag of te verzadigd is, kunt u de kopie lichter of donkerder maken.

• Optimaliseren of verbeteringen: Selecteer het type item dat u kopieert om geautomatiseerde afdrukkwaliteitsverbeteringen toe te passen, zoals het verscherpen van tekst- en beeldranden of het verbeteren van vervaagde kleuren in foto's.

• HP Copy Fix: Laat de printer de kopieerkwaliteit automatisch verbeteren en kantelen aanpassen.

4. Selecteer Huidige instellingen opslaan of Instellen als nieuwe standaardwaarden om de instellingen voor toekomstige kopieertaken te bewaren.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Problemen met de afdrukkwaliteit oplossen

Informatie over het oplossen van problemen met de afdrukkwaliteit op de website van HP.

Ga voor stappen voor het verbeteren van de afdrukkwaliteit naar HP Klantenondersteuning en typ vervolgens uw printermodel in de zoekbalk. Zoek op de pagina van uw printer naar het document Afdrukkwaliteit.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

De kopieën zijn leeg

Kopieën kunnen blanco verschijnen als gevolg van stroomgerelateerde problemen of problemen met de cartridges.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Controleer de balk van de scanner

Als u een flatbed-scanner hebt, kijk dan naar de scanner balk tijdens het scannen om te controleren of het apparaat goed werkt.

1. Verwijder alle originele documenten of foto's van de scannerglasplaat.

2. Til de scannerklep iets op en druk vervolgens op de knop Kopiëren of het pictogram.

3. Kijk naar de scanner. De scannerbalk moet lichter worden en over de gehele lengte van de glasplaat bewegen.

Als de scannerlamp niet gaat branden of over het glas beweegt, Neem contact op met HP Klantenondersteuning laat u de printer nakijken.

Problemen met de afdrukkwaliteit oplossen

Informatie over het oplossen van problemen met de afdrukkwaliteit op de website van HP.

Ga voor stappen voor het verbeteren van de afdrukkwaliteit naar HP Klantenondersteuning en typ vervolgens uw printermodel in de zoekbalk. Zoek op de pagina van uw printer naar het document Afdrukkwaliteit.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Trage kopieersnelheid

Het kan zijn dat de kopieën te traag worden afgedrukt vanwege de kwaliteitsinstellingen.

Opmerking:

De meeste modellen printers zonder bedieningspaneel maken gebruik van standaardinstellingen voor normale kopieën die niet kunnen worden gewijzigd. Scan het document of de foto door de instellingen te wijzigen met HP scansoftware en meerdere exemplaren af te drukken.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

De kopieersnelheid verbeteren

Pas de instellingen voor het papiertype en de kopieerkwaliteit aan in het menu van het bedieningspaneel van de printer om de kopieersnelheid te verbeteren.

1. Tik op Kopiëren, Document kopiëren of Foto kopiëren op het bedieningspaneel van de printer.

2. Tik op Instellingen of op het tandwiel-pictogram om de gewenste instellingen te openen en te wijzigen.

• Papiersoort: Als er fotopapier is geselecteerd voor een kopieertaak met gewoon papier, kan dit van invloed zijn op de kopieersnelheid. Selecteer het type gewoon papier of fotopapier voor uw kopieën.

• Ladeselectie: Selecteer de papierinvoerlade met het papier dat u voor uw kopieën gebruikt.

• Kwaliteit: Selecteer een lagere kopieerkwaliteit.

• Conceptmodus: Door Conceptmodus in te schakelen wordt het kopiëren versneld maar is de kwaliteit verminderd.

3. Selecteer Huidige instellingen opslaan of Instellen als nieuwe standaardwaarden om de instellingen voor toekomstige kopieertaken te bewaren.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Kopieën worden afgekapt

Een deel van het originele exemplaar ontbreekt mogelijk als gevolg van problemen met de voeding of de hardware of onjuiste instellingen voor het papier en de kopieergrootte.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Als uw printer een oplaadbare accu heeft, verwijdert u deze.

2. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

3. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

4. Wacht 60 seconden.

5. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

6. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Controleer de balk van de scanner

Als u een flatbed-scanner hebt, kijk dan naar de scanner balk tijdens het scannen om te controleren of het apparaat goed werkt.

1. Verwijder alle originele documenten of foto's van de scannerglasplaat.

2. Til de scannerklep iets op en druk vervolgens op de knop Kopiëren of het pictogram.

3. Kijk naar de scanner. De scannerbalk moet lichter worden en over de gehele lengte van de glasplaat bewegen.

Als de scannerlamp niet gaat branden of over het glas beweegt, Neem contact op met HP Klantenondersteuning laat u de printer nakijken.

Kopieer- en formaatinstellingen wijzigen

Pas de kopieer- en papierformaatinstellingen aan vanuit het menu van het bedieningspaneel van de printer om het aantal exemplaren te vergroten of te verkleinen.

Opmerking:

Veel modellen printers zonder bedieningspaneel maken gebruik van standaardinstellingen voor normale kopieën die niet kunnen worden gewijzigd. Als u de afdruksnelheid of afdrukkwaliteit wilt verbeteren, of het aantal exemplaren wilt wijzigen, scant u het origineel, bewerkt u de instellingen met HP scansoftware en drukt u vervolgens meerdere exemplaren van het gescande document of foto af.

1. Tik op Kopiëren, Document kopiëren of Foto kopiëren op het bedieningspaneel van de printer en selecteer vervolgens eventuele beschikbare basisinstellingen die van toepassing zijn op uw kopieertaak.

2. Tik op Instellingen of het Tandwiel pictogram om de opties voor kopieertaken te openen.

3. Ga naar toegang en wijzig de volgende kopieerinstellingen.

• Formaat wijzigen: Wijzig het formaat van de kopie. De opties zijn mogelijk een lijst met standaardinstellingen, aangepaste formaten tussen 25% en 50% van de originele grootte, Aan pagina aanpassen en de instelling Ware grootte om een kopie zonder marges te maken.

• Papierformaat: Selecteer het papierformaat dat u wilt gebruiken voor de kopieën of selecteer Automatisch om de printer te laten detecteren wat voor papier er in de papierlade is geladen.

• Papiersoort: Selecteer het type gewoon papier of fotopapier voor uw kopieën.

• Ladeselectie: Selecteer de papierinvoerlade met het papier dat u voor uw kopieën gebruikt.

4. Selecteer Huidige instellingen opslaan of Instellen als nieuwe standaardwaarden om de instellingen voor toekomstige kopieertaken te bewaren.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Neem contact op met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.