HP pc's - Problemen met draadloze muizen oplossen

Als een draadloze muis niet reageert of niet werkt zoals verwacht, controleert u de verbinding, installeert u updates en controleert u de instellingen om het probleem op te lossen.

Controleer of de muis stroom heeft en controleer de verbinding

Controleer of de muis stroom heeft en controleer de verbinding om problemen met uw draadloze muis op te lossen.

De muis aansluiten op een andere computer

Als de muis niet werkt zoals verwacht, sluit u deze aan op een andere computer.

1. Controleer of u een tweede computer in werkende staat hebt en schakel deze computer in.

2. Sluit de muis aan op de tweede computer met behulp van de USB-ontvanger of Bluetooth.

• Als de muis niet werkt op de tweede computer, is de muis misschien defect.

• Als de muis werkt met de tweede computer, gaat u verder met de probleemoplossing.

De muis in HP PC Hardware Diagnostics UEFI testen

Voer Onderdelentests uit in HP PC Hardware Diagnostics UEFI om de muis te testen en volg daarna de instructies op het scherm.

1. Houd de Aan/uit-knop minstens 5 seconden ingedrukt om de computer uit te schakelen.

2. Schakel de computer in en druk onmiddellijk herhaaldelijk op de toets esc (ongeveer elke seconde). Als het menu wordt weergegeven, drukt u op de toets f2.

3. Klik in het hoofdmenu op Onderdelentests.

4. Klik op Muis/Touchpad, selecteer de test die u wilt uitvoeren en klik vervolgens Eenmaal uitvoeren om de tests uit te voeren. Volg de instructies op het scherm om de test af te ronden.

Opmerking:

Het menu Onderdelentests kan verschillend zijn, afhankelijk van de onderdelen die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Onderdelentests selecteren in het hoofdmenu

Windows Update uitvoeren

Werk uw Windows 11- of Windows 10-computer bij met Windows Update.

1. Zoek in Windows naar en open Controleren op updates.

Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geïnstalleerd.

Opmerking:

Volg de onderstaande instructies voor uw besturingssysteem om optionele updates te downloaden en te installeren:

• In Windows 11 selecteert u Geavanceerde opties, Optionele updates, selecteert u de updates die u wilt installeren en klikt u vervolgens op Downloaden en installeren.

• In Windows 10 selecteert u Alle optionele updates weergeven, selecteert u de updates die u wilt installeren en klikt u vervolgens op Downloaden en installeren.

2. Als de updates zijn geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op als u daarom wordt gevraagd.

Specifieke problemen met de muis oplossen

Problemen met de muis oplossen, zoals een slecht volgende of langzame muisaanwijzer, slecht zicht of langzaam klikken.