HP pc's - Fout: Uw systeem heeft bijna geen virtueel geheugen meer

Mogelijk wordt de foutmelding Uw systeem heeft weinig virtueel geheugen weergegeven. Windows zal het wisselbestand voor virtueel geheugen vergroten. Dit bericht wordt weergegeven wanneer de hoeveelheid geheugen waar softwareprogramma's om vragen de hoeveelheid virtueel geheugen overschrijdt die op uw computer is ingesteld.

Deze fout treedt meestal op wanneer er grote afbeeldingen met een hoge resolutie worden gescand of wanneer u werkt met videobestanden of met zeer grote bestanden.

Voor bedrijfscomputers worden de instellingen van het virtuele geheugen mogelijk op IT-niveau beheerd en kunnen wijzigingen na een herstart worden teruggedraaid. Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf of uw plaatselijke IT-service om dit na te vragen.

De instellingen van het virtuele geheugen wijzigen

Voer de volgende stappen uit om de instellingen van het virtuele geheugen te wijzigen.

1. Zoek in Windows naar geavanceerde systeeminstellingen en klik op Geavanceerde systeeminstellingen weergeven.

2. Klik onder Prestaties op Instellingen.

Klik op Instellingen onder Prestaties
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd en vervolgens op de knop Wijzigen onder Virtueel geheugen.

Klik op Wijzigen onder Virtueel geheugen
  4. Schakel Wisselbestandsgrootte voor alle stations uit en voer dan een van de volgende handelingen uit:

• Selecteer Grootte wordt door het systeem beheerd indien dit nog niet is geselecteerd. HP raadt deze instelling aan.

• Selecteer Aangepaste grootte, typ nummers in de twee velden onder Aangepaste grootte en klik op de knop Instellen.

• In het eerste veld vult u het dubbele aantal MB's van uw systeemgeheugen in.

• In het tweede veld vult u het vier keer zo grote aantal MB's van uw systeemgeheugen in.

De waarden van het virtuele geheugen instellen
  5. Klik op OK en start de computer opnieuw op.