HP-PC-er - Endre eller tilbakestille glemt passord i Windows 10

Hvis du ikke husker passordet eller trenger å endre det, har du flere alternativer.

HP anbefaler å bruke en Microsoft-konto for å logge på Windows. Å bruke en Microsoft-konto gir mange fordeler, inkludert enkel passordgjenoppretting. Hvis du allerede har en lokal brukerkonto, bør du vurdere å bytte til en Microsoft-konto etter gjenoppretting eller endring av det gjeldende passordet. For mer informasjon kan du gå til HP-PC-er - Administrasjon av brukerkontoer og pålogginger i Windows 10.

Merk:

Hvis du ikke kan logge på med det opprinnelige passordet, kontroller at caps lock ikke er på og at tastaturoppsettet samsvarer med ditt land/region. Hvis tilgjengelig, kan du bruke andre metoder for å logge deg på, for eksempel et passordtips, PIN eller et bildepassord.

Tilbakestill passordet for Microsoft-kontoen din

Hvis du bruker et Microsoft-e-postadresse og passord for å logge deg på, kan du tilbakestille eller endre passordet fra enhver nettleser.

Endre det lokale passordet ditt når du vet det nåværende passordet ditt

Bruk Windows-kontopåloggingsalternativene hvis du kjenner passordet for gjeldende datamaskin og ønsker å endre det til noe annet.

1. I Windows søker du etter og åpner Påloggingsalternativer.

2. Klikk på Endre under Passord, og følg instruksjonene på skjermen for å opprette et nytt passord og passordtips.

Endre et kjent datamaskinpassord

Endre det lokale passordet fra en annen brukerkonto

Logg på med en annen konto for å administrere en annen konto i Windows. Kontoen må ha administratorrettigheter. Du må kanskje få hjelp fra kontoeier for å fullføre disse trinnene.

1. Logg på datamaskinen med den andre brukerkontoen.

2. Søk etter og åpne Kontrollpanel i Windows.

3. Klikk Brukerkontoer, og klikk deretter Brukerkontoer igjen.

Brukerkontoer i Kontrollpanel
  4. Klikk på Behandle en annen konto.

Merk:

Hvis Behandle en annen konto ikke er tilgjengelig, har ikke kontoen administrative rettigheter. Kontoen må ha administratorrettigheter for å tilbakestille passordet.

Behandle en annen konto
  5. Velg kontoen med passordet du vil endre.

Velge kontoen som skal endres
  6. Klikk på Endre passordet, og følg instruksjonene på skjermen for å opprette et nytt passord og passordtips.

Endre passordet
  7. Logg av kontoen, og logg deretter inn i den opprinnelige kontoen med det nye passordet.

Bruke en tidligere opprettet lokal disk for tilbakestilling av passord eller USB-stasjon

Tilbakestill ditt lokale brukerkontopassord fra en disk for tilbakestilling i Windows eller USB-flash-enhet fra Glemt passord-veiviseren.

1. Slå på datamaskinen og prøv å logge på.

2. Passsordet er feil. Prøv igjen.-skjermen klikker du på OK.

3. Sett inn en disk for tilbakestilling av passord eller USB-flash-enhet i datamaskinen, og klikk deretter Tilbakestill passord. Veiviseren for tilbakestilling av passord vises.

4. Klikk Neste, velg passordnøkkelplassering fra rullegardinmenyen, og klikk deretter Neste.

5. Følg instruksjonene på skjermen for å opprette et nytt passord og passordtips.

6. Når du er ferdig, klikker du på Neste, og klikk på Fullfør.

Merk:

Du trenger ikke opprette en ny disk for passordtilbakestilling for det nye passordet.

Få en datareparasjonstjeneste til å gjenopprette det lokale passordet ditt

Hvis andre metoder for gjenoppretting av passord er utilgjengelig eller ikke lykkes, kan du kontakte en lokal datareparasjonstjeneste. Mange tjenester tilbyr gjenoppretting av passord mot betaling.

Tilbakestille datamaskinen når alle andre alternativer mislykkes

Hvis alle forsøk på å gjenopprette passordet ditt ikke lykkes, trenger du ikke å forkaste datamaskinen. I stedet tilbakestiller du PC-en til å starte på nytt, og oppretter et nytt passord i denne prosessen.

ADVARSEL:

Tilbakestill PC-en sletter alle filer og lokale passord. Dette tilbakestiller datamaskinen til sist fungerende versjon av Windows 10. Etter tilbakestillingen lagres en liste over apper som ikke lenger er tilgjengelige på skrivebordet. Du kan installere programmer og programvare fra Microsoft Store eller fra installasjonsplatene.

1. På påloggingsskjermen trykker du og holder nede shift-tasten, klikker på strøm-ikonet , velger Start på nytt, og fortsetter med å trykke på shift-tasten til Velg et alternativ-skjermen vises.

2. Klikk på Feilsøking.

Klikke på Feilsøk-knappen
  3. Klikk Tilbakestill PC-en, og klikk deretter på Fjern alt.

Alternativene Behold filene mine og Fjern alt
  4. Klikk Bare stasjonen der Windows er installert.

Fjern alle filer fra stasjonen der Windows er installert eller fra alle stasjoner
  5. Klikk Bare fjern filene mine, og klikk deretter på Tilbakestill.

Bare fjern filene mine

Windows installerer operativsystemet på nytt. Når dette er ferdig, vises Windows-velkomstskjermen igjen.

Relatert passordstøtte

Bruk koblingene nedenfor for å få mer passordstøtte.

For mer informasjon om brukerkontoer, kan du gå til HP PC-er - Administrere brukerkontoer og pålogginger i Windows 10.

For mer informasjon om glemte passord, kan du gå til Microsoft policy about lost or forgotten passwords (in English).