HP Klantondersteuning

hp-contact-secondary-navigation

Bezig met laden...

De HP Print and Scan Doctor voor Windows gebruiken om printerproblemen op te lossen

Dit document is van toepassing op HP printers die worden ondersteund in Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.
 opmerking:
HP Print and Scan Doctor is niet beschikbaar voor Mac OS X-besturingssystemen. Zie de sectie Hoe los ik veelvoorkomende problemen op met printers en scanners als ik een Mac heb in dit document voor meer informatie.
De HP Print and Scan Doctor is een gratis hulpprogramma waarmee u veelvoorkomende problemen met afdrukken, scannen en verbindingen kunt bekijken, diagnosticeren en oplossen, waaronder:
  • Hardwareproblemen: Verhelp problemen zoals papier op, papierstoringen, vastlopen van de wagen en papierinvoer, en bekijk gegevens van uw printer zoals de firmware- en softwareversies, serienummer, paginatellingen, printkop en garantiestatus.
  • Problemen met de netwerkverbinding: Diagnosticeer en los problemen op met de USB- of netwerkverbinding en zoek netwerkinstellingen.
  • Problemen met de afdrukkwaliteit: Los problemen op met vervaagde, gestreepte of ongewenste lijnen in afdrukken, begin geautomatiseerde cartridge- en printkop-reinigingsprocedures of controleer inktniveaus.
  • Problemen met scannen: Los scanproblemen op, controleer het scanmechanisme, -drivers en registervermeldingen.
De volgende video laat zien hoe u de HP Doctor voor afdrukken en scannen downloadt en uitvoert.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.
De HP Print and Scan Doctor downloaden en uitvoeren
Download de HP Print and Scan Doctor en voer het hulpprogramma uit om veelvoorkomende problemen met afdrukken, scannen en verbindingen te diagnosticeren.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de HP printer in te schakelen als deze nog niet is ingeschakeld.
  2. Klik op Downloaden en volg de instructies op het scherm om de software te downloaden naar de computer.
  3. Open de map waarin het softwarebestand werd opgeslagen (meestal Downloads), dubbelklik op het bestand en volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
    Zodra de installatie voltooid is, wordt HP Print and Scan Doctor uitgevoerd.
  4. Klik onder het kopje Product in het Welkomstvenster op de naam van uw printer.
    Afbeelding : Klik op de naam van de printer
    Afbeelding: Klik op de naam van de printer.
  5. Klik op Volgende.
    De HP Print and Scan Doctor controleert de verbinding van uw printer.
    • Als de verbinding succesvol is wordt de printer weergegeven.
      Afbeelding : Voorbeeld van een succesvolle verbinding
      Afbeelding: Voorbeeld van een succesvolle verbinding
    • Als de verbinding mislukt, volgt u de instructies op het scherm om het probleem op te lossen.
  6. Klik, afhankelijk van uw probleem, op Afdrukprobleem oplossen of Scanprobleem oplossen, en volg dan de instructies op het scherm.
Veelgestelde vragen
Bekijk nadat u de HP Print and Scan Doctor hebt geïnstalleerd deze lijst met veelgestelde vragen over het gebruik van de hulpprogramma.
Community voor consumenten

Community voor consumenten

Praat mee! Vind oplossingen, stel vragen en deel advies met andere eigenaars van HP-producten. Nu bezoeken >

Community voor zakelijke gebruikers

Community voor zakelijke gebruikers

Word lid van HP's gemeenschap van zakelijke en IT-professionals om problemen op te lossen, ideeën uit te wisselen en best practices van collega's te leren kennen. Wereldwijde discussies in het Engels. Nu bezoeken >

Contact HP

Neem contact op met HP

Laat HP u helpen bij het vinden van uw antwoord of het identificeren van een servicelocatie. Contact opnemen >

Land: Nederland