HP desktop-pc's - De vaste schijf testen met behulp van SMART

Als SMART is ingeschakeld, wordt de SMART-statuscontrole voor alle vaste schijven automatisch uitgevoerd op het moment dat de computer wordt aangezet of opnieuw wordt opgestart.

Als u uitgebreidere test wilt uitvoeren, kunt u een korte SMART-zelftest en een uitgebreide SMART-zelftest uitvoeren.

Voor meer informatie over toegang tot en gebruik van het BIOS en de BIOS-instellingen gaat u naar HP desktop-pc's - Informatie over het BIOS-Setuphulpprogramma en menu-opties.

Een SMART-test uitvoeren

Volg deze stappen om de SMART-test vanuit het BIOS uit te voeren.

1. Schakel de computer in.

2. Druk onmiddellijk en herhaaldelijk, ongeveer om de seconde, op de F10-toets totdat het BIOS-setupprogramma wordt geopend.

3. Gebruik de pijltoetsen om een harde schijf in de lijst te selecteren en druk dan op Enter.

4. Selecteer SMART Support en druk op Enter.

5. Kies een van de volgende tests voor de vaste schijf:

• SMART Status Check (SMART-statuscontrole): Controleert de SMART-status van de harde schijf. Hier kunt u zien of SMART-ondersteuning ingeschakeld of uitgeschakeld is.

• SMART Short Self-Test (Korte SMART-zelftest): Voert een korte zelftest uit op de vaste schijf.

• SMART Extended Self-Test (Uitgebreide SMART-zelftest): Voert een uitgebreide zelftest uit op de vaste schijf. Dit kan even duren.

6. Druk op Enter om de test uit te voeren. De test wordt uitgevoerd en de teststatus wordt weergegeven.

7. Druk op Esc wanneer de test is voltooid.

Opmerking:

Als de test mislukt, kopieert u de data van de vaste schijf en vervangt u vervolgens de vaste schijf.