• Information

• Respons

Oväntat fel vid installation av HP Easy Start-skrivaren (Windows)

Medan du använder HP Easy Start för att konfigurera skrivaren i Windows, visas ett meddelande om att vi inte kan slutföra skrivarinstallationen nu efter att vi försökt ansluta den till ett Wi-Fi-nätverk.

Exempel på meddelandet Det uppstod ett oväntat fel och vi kan inte slutföra skrivarinstallationen nu i HP Easy Start

Som en tillfällig lösning använder du HP Smart-appen för att ansluta och konfigurera skrivaren.

1. I Windows klickar du på Avsluta konfiguration för att stänga HP Easy Start och hämtar sedan HP Smart-appen.

Anm:

Koppla från en VPN-anslutning innan nedladdning.

• Windows (förutom 7): På datorn går du till HP Smart - Microsoft Store (på engelska) för att hämta appen.

• Windows 7: På en Android- eller iOS-enhet går du till 123.hp.com för att hämta appen.

2. Öppna HP Smart-appen och logga in på eller skapa ett konto. Ett konto krävs för åtkomst till alla skrivarfunktioner.

3. På startskärmen klickar du på Lägg till skrivare eller plustecknet och väntar sedan tills appen hittar skrivaren.

• Windows (förutom 7): Om appen hittar skrivaren, väljer du den och följer sedan uppmaningarna om att slutföra installationen. Skrivaren är redo att användas.

• Windows 7: Om appen hittar skrivaren, väljer du den och slutför sedan skrivarinställningen på din mobila enhet. Öppna HP Easy Start på datorn igen för att slutföra skrivarkonfigurationen i Windows.

• Alla Windows: Om skrivaren inte hittas, fortsätter du med följande steg.

4. Återställ Wi-Fi-konfigurationsläget.

• De flesta skrivare med pekskärm eller meny: Öppna menyn Trådlöst eller Inställningar välj Nätverksinställningar eller Inställningar och välj sedan Återställ nätverksinställningarna.

• Skrivare utan pekskärm eller menyer: Gå till Återställ Wi-Fi-inställningsläget på HP-skrivaren för att återställa standardinställningarna genom att trycka på knapparna på skrivaren.

5. Inom 2 timmar kan du konfigurera skrivaren med HP Smart-appen.

6. För Windows 7, öppnar du HP Easy Start på datorn igen och konfigurerar sedan skrivaren.

Skrivaren är redo att användas. Mer information om hur du använder HP Smart-appen, finns i HP-skrivarinställning (HP Smart-appen).