• Information

• Respons

HP-skrivare - Brandvägg blockerar installation av drivrutin eller skrivarens funktion (Windows)

Brandväggsprogrammet hjälper till att blockera hot utifrån för ditt nätverk, men vissa inställningar eller konfigurationer kan blockera kommunikationen med skrivare i nätverket.

Brandväggsinställningarna kan orsaka ett av följande problem:

• Det går inte att installera skrivarprogramvara och drivrutiner

• Skrivaren hittas inte i nätverket under installationen av drivrutinen

• Vissa skrivarfunktioner fungerar medan andra inte fungerar

• Skrivaren stoppar plötsligt utskriften

• Statusen Inte ansluten visas trots att skrivaren är ansluten till nätverket

Avaktivera brandväggsprogrammet tillfälligt (Windows)

Använd Print and Scan Doctor för att temporärt inaktivera brandväggen för att fastställa om den blockerar drivrutinstallationen eller skrivarens funktioner.

1. Ladda ned HP Print and Scan Doctor och följ sedan anvisningarna för att installera och öppna verktyget.

2. På välkomstskärmen, klicka på Nätverk och klicka sedan på Felsöka brandväggar.

Klicka på Felsöka brandväggar
  3. Klicka på namnet på en aktiverad brandvägg och klicka sedan på Avaktivera. Gör detta för alla andra aktiverade brandväggar i listan.

Klicka på avaktivera
  4. Installera skrivardrivrutinen och programvaran eller använd skrivarfunktionen som du felsöker.

• Om problemet har lösts är det brandväggen som orsakar problemet. Om installationen slutförs, se support för brandväggsprogramvaran för att ändra inställningar som säkerhetsnivå, betrodda zoner och öppna portar för att tillåta kommunikation med HP-program och webbplatser.

• Om problemet kvarstår är det inte brandväggen som orsakar problemet. Fortsätt felsökningen eller sök efter ditt problem på HP:s kundsupport.

5. Återvänd till HP Print and Scan Doctor, återaktivera alla brandväggar som du avaktiverade och klicka sedan på Klar med brandväggar.

Konfigurera brandväggen

Granska brandväggsinställningarna för datorns säkerhetsprogram, till exempel Windows Defender, McAfee och Norton.