Konfigurera och använda din HP ENVY Inspire-skrivare med en Chromebook

Det snabbaste sättet att konfigurera din HP ENVY Inspire-skrivare är via HP Smart-appen på en mobil enhet (Android eller iOS). Alternativt kan du också ansluta din skrivare till nätverket via skrivarens kontrollpanel för att slutföra konfigureringen.

Du kan hämta HP Smart från 123.hp.com eller din appbutik.

Ansluta skrivaren till nätverket från skrivarens kontrollpanel

Om du inte kan ansluta din skrivare genom att använda HP Smart kan du också ansluta den från skrivarens kontrollpanel.

Anm:

Kontrollera följande innan du börjar:

• Det trådlösa nätverket är konfigurerat och fungerar som det ska.

• Chromebook är ansluten till nätverket.

• Skrivaren är tillräckligt nära routern för att garantera en stark Wi-Fi-signal.

1. Från skärmen Hämta programvaran HP Smart trycker du på hjälpikonen .

Om kontrollpanelen visar startskärmen hoppar du till steg 6.

Hämta programvaran HP Smart
  2. Tryck på Anslut senare.

Skärmen Anslut senare
  3. Tryck på OK.

4. Välj Automatisk uppdatering (rekommenderas) och tryck sedan på Spara.

5. Tryck på Fortsätt för att rikta in skrivhuvudet.

6. På skrivarens startskärm trycker du på eller sveper ner fliken högst upp på skärmen för att öppna instrumentpanelen .

Startskärm
  7. Tryck på Wi-Fi-ikonen .

8. Tryck på inställningsikonen .

9. Tryck på Guide för trådlös installation.

10. Följ stegen i Guide för trådlös installation för att ansluta din skrivare till nätverket.

Konfigurera din Chromebook för utskrift

Du kan skriva ut foton, dokument, webbsidor och e-postmeddelanden via Chrome-webbläsaren och appar som stöds.

Anm:

Se till att skrivaren är ansluten till nätverket innan du börjar skriva ut.

Lägg till skrivaren till Chromebook

Om du inte har lagt till din skrivare till Chromebook utför du följande steg:

1. På Chromebook klickar du på klockan i det nedre högra hörnet, och sedan på inställningsikonen .

2. Bläddra till längst ned på skärmen och klicka sedan på Avancerat.

3. Under Utskrift, klicka på Skrivare, och klicka sedan på Lägg till skrivare.

• Skrivaren står på listan: Välj skrivaren och välj Lägg till.

• Skrivaren står inte på listan: Välj Lägg till manuellt och följ anvisningarna på skärmen för att lägga till skrivaren.

Skärmen Lägg till skrivare

För mer information, gå till Chromebook Hjälp – Konfigurera skrivaren.

Skriv ut från din Chromebook

1. Öppna den fil du vill skriva ut.

2. I Chrome-webbläsaren klickar du på inställningsikonen och väljer sedan Skriv ut.

Chrome-inställningar
  3. Bredvid Destination klickar du på Ändra och väljer sedan din skrivare.

Välj din skrivare
  4. Ändra önskade utskriftsinställningar och klicka sedan på Skriv ut.