• Information

• Respons

HP-skrivare - Wi-Fi-konfiguration via USB misslyckas med HP Smart-appen (Windows 11)

Om skrivaren inte identifieras under installationen och du väljer Installera en ny skrivare, när du använder alternativet för trådlös installation via USB, kan skrivaren inte ansluta till Wi-Fi-nätverket visas eller skrivaren ansluts upprepade gånger, men du uppmanas att koppla bort USB-kabeln även om kabeln är frånkopplad.

För att lösa problemet klickar du på Avsluta installation, kontrollerar kraven för nätverksinställning, återställer Wi-Fi installationsläge och lägger sedan till skrivaren i HP Smart.

1. Placera skrivaren i närheten av Wi-Fi-routern.

2. Slå på Wi-Fi på datorn och anslut till nätverket. Om datorn ansluts till nätverket med en Ethernet-kabel kopplar du tillfälligt bort kabeln och använder Wi-Fi-anslutningen under installationen.

3. Aktivera Bluetooth på datorn så att HP Smart kan identifiera skrivaren under installationen.

4. Återställ Wi-Fi-konfigurationsläget.

• De flesta skrivare med pekskärm eller meny: Öppna menyn Trådlöst eller Inställningar välj Nätverksinställningar eller Inställningar och välj sedan Återställ nätverksinställningarna.

• Skrivare utan pekskärm eller menyer: Gå till Återställ Wi-Fi-inställningsläget på HP-skrivaren för att återställa standardinställningarna genom att trycka på knapparna på skrivaren.

5. Inom två timmar startar du om skrivaren, stänger och öppnar HP Smart igen, klicka på Lägg till skrivare eller plustecknet i HP Smart, och följ sedan anvisningarna för att fullfölja installationen.

För att ansluta skrivaren till nätverket med en annan enhet, hämta HP Smart-appen från 123.hp.com (Android, Apple iOS, iPadOS) eller HP Smart - Mac App Store (på engelska) och följ sedan föregående steg för att slutföra installationen.