• Information

• Respons

HP-datorer - Blå skärm felmeddelandet “WDF_Violation” efter installation av uppdateringar med Windows Update i Windows 10

Efter installation av uppdateringar via Windows Update, kan datorn visa felmeddelandet WDF_Violation på den blå kraschskärmen. Det här problemet gäller Windows-uppdateringen KB4464330.

Blåskärmsfel “WDF_Violation” efter uppdatering

Använd följande steg för att lösa felet WDF_Violation blå skärm.

1. Starta om datorn och tryck omedelbart på F11 upprepade gånger tills skärmen Välj ett alternativ öppnas.

2. Klicka på Felsökning.

Felsökning vald på skärmen Välj en alternativ
  3. Klicka på Avancerade alternativ.

Avancerade alternativ valda på skärmen Felsökning
  4. Klicka på Kommandotolk.

5. Skriv rstrui.exe i kommandotolken och tryck på Enter.

Kommandotolken visar att C: har angetts
  6. Skriv cd C:\Windows\System32\drivers och tryck sedan på Enter.

Kommandotolken visar cd C:\Windows\System32\drivers har angetts
  7. Skriv ren HpqKbFiltr.sys HpqKbFiltr.sys.bak och tryck sedan på Enter.

8. Stäng kommandotolken.

9. Klicka på Fortsätt. Datorn startas om.

Om den felet blå skärmen inte lösts efter att dessa steg följts, se HP-enheter med blå skärm WDF_VIOLATION efter installation av HP:s tangentbordsdrivrutin (version 11.0.3.1) från Microsoft Support.