• Information

• Respons

HP-datorer - Det hörs inget ljud från högtalarna när Windows 10 används

Du kan försöka att lösa ljudproblem såsom att inget ljud kommer från högtalarna (ingen volym eller ljudet inte fungerar) eller om ljudet är dämpat, återkommande, sprakande/knäppande eller på annat sätt förvrängt.

Starta om datorn

Om det inte kommer något ljud från högtalarna eller hörlurarna som är anslutna till datorn kan ett program som styr enheten förhindra andra program från att använda högtalarna eller hörlurarna.

1. Starta om datorn, testa sedan ljudet för att se om problemet är löst.

Kör ljudkontrollen i HP Support Assistant

Kör ljudkontrollen i HP Support Assistant för att kontrollera att ljudenheten fungerar ordentligt.

1. Gå till HP Support Assistant för att ladda ner och installera programmet HP Support Assistant, om det inte redan finns installerat på datorn.

2. I Windows söker du efter och öppnar HP Support Assistant.

3. På fliken Min instrumentpanel klickar du på Korrigeringar och Diagnostik.

Klicka på Felsökning och åtgärder i rutan Min bärbara dator
  4. Klicka på Ljudkontroll i sektionen Korrigeringar med ett klick.

5. Klicka på Nästa och vänta tills ljudtestet har slutförts.

Klicka på Nästa för att starta ljudkontrollen
  6. Granska testresultaten i fönstret för diagnostikresultat för ljud och mikrofon och klicka sedan på Testa ljud.

Granska ljudtestresultaten och klicka sedan på Testa ljud
  7. Om ljudet inte hörs korrekt ska du klicka på Det går inte att höra ljud och sedan följa anvisningarna på skärmen.

Kör felsökaren för ljudproblem

Identifiera och lös ljudproblem automatiskt med Windows-felsökningsverktyg för ljud.

1. Högerklicka på högtalarikonen i meddelandefältet och välj sedan Felsök ljudproblem.

2. Markera den enhet du vill felsöka och klicka sedan på Nästa för att starta felsökaren.

3. Om en rekommenderad åtgärd visas ska du välja Använd den här lösningen och sedan testa enhetens ljud.

Testa externa högtalare eller hörlurar

Om du använder externa högtalare kan det vara de som är defekta.

1. Anslut och försök använda andra högtalare eller hörlurar med datorn. Om de producerar ljud utan problem är det den ursprungliga enheten som är defekt.

Anm:

Om du använder Bluetooth eller trådlösa enheter ska du kontrollera att de är parkopplade enligt tillverkarens anvisningar.

Uppdatera ljuddrivrutinen

Använd Windows Update för att uppdatera till de senaste ljuddrivrutinerna som finns tillgängliga för din dator.

1. I Windows söker du efter och öppnar Sök efter uppdateringar. Installera eventuella tillgängliga uppdateringar.