• Information

• Respons

Makron

Konfigurera makrotangenterna (P1-P6) på OMEN-datorn för att initiera en serie av inspelade tangenttryckningar med en enda tangenttryckning.

Anm:

Makrofunktionen är bara tillgänglig på OMEN-datorer med dedikerade makrontangenter, däribland OMEN by HP 17-anxxx Notebook, OMEN X by HP 17-apxxx Notebook och OMEN by HP 17-an1xx Notebook-serien.

Skapa ett makro

Spela in en serie av tangenttryckningar som initieras med en makrotangent.

1. Välj tangenten för att välja vilken tangenttryckning eller kombinationen av tangenttryckningar som ska starta makrot.

Skapa ett makro
    1. Välj tangentkombinationen

2. Välj tangenten

2. Välj en tangent för det nya makrot och klicka sedan på Skapa nytt.

3. På skärmen Skapa makro namnger du makrot.

Skapa ett makro
  4. Välj ett fördörjningsalternativ.

• Inspelad fördröjning: Tiden mellan tangenttryckningar spelas in och tillämpas när makrot initieras.

• Fast fördröjning: Tilldela en jämn fördröjning mellan varje tangenttryckning i makrot.

• Ingen fördröjning: Alla tangenter i makrot är aktiverade samtidigt.

5. Klicka på Spela in för att börja programmera makrot.

6. Tryck på varje tangent i den önskade makrosekvensen.

7. Klicka på Stoppa för att slutföra makrot.

8. Redigera eventuella tangenttryckningen eller fördröjningar som behöver justeras.

Redigera ett makro
  9. Klicka på Spara för att slutföra makrot.

Tilldela ett inspelat makro till en makrotangent

Fastställ vilken makrotangent som kommer att starta ett makro.

1. Välj tangenten för att välja vilken tangenttryckning eller kombinationen av tangenttryckningar som ska starta makrot.

Tilldela ett makro
    1. Välj tangentkombinationen

2. Välj tangenten

2. Klicka på menyn bredvid den avsedda tangenten.

3. Välj det önskade makrot från listan.

Redigera ett makro

Ändra ett inspelat makro.

1. Klicka på ikonen penna och papper för att göra ändringar i makrot.

Redigera ett makro
  2. På skärmen Skapa Macro klicka på en tangent eller fördröjning i sekvensen för att göra en ändring eller klicka på Fortsätt för att lägga till i slutet av makrot.

Redigera ett makro
  3. Klicka på Spara för att slutföra makrot.

Radera ett makro

Klicka på den röda X-ikonen bredvid makrots namn för att ta bort det och klicka sedan på Ja i popup-meddelandet.

Aktivera makron för OMEN Reactor-musen

Med OMEN Reactor-musen kan du tilldela makron till sidoknapparna, rullningshjulet och högerklickknappen.

Anm:

Makrofunktionen måste vara aktiverad på musen innan du använder makron. Tryck på och håll kvar 1 + 2 och högerklicka sedan.

Tryck på två knappar på sidan av musen för att aktivera makrofunktionen