• Information

• Respons

OMEN Oasis

OMEN Oasis är ett nedladdningsbart tillägg till OMEN Gaming Hub. Det ger ett enkelt sätt att dela sitt spel i en högkvalitativ strömningsupplevelse med sociala chattfunktioner. Du kan hämta den från OMEN Gaming Hub eller från en inbjudning från en OMEN Oasis-användare.

OMEN Oasis är för små, exklusiva spelbevakningspartyn och endast genom inbjudan. Du skickar en länk till vännerna, för ett snabbt och enkelt sätt att dela spel.

Startskärmen OMEN Oasis

OMEN Oasis funktioner omfattar delning av spelström i realtid, video- och ljudchatt, länkar tillbaka till OMEN Gaming Hub, en deltagarlista (party), textchatt med ett expanderbart fönster, annonser (endast gratisversion) och kamera, högtalare, hörlurar och mikrofonenhetskontroller.

Installera OMEN Oasis

För att köra OMEN Oasis måste datorn köra Windows 10 version 1903 eller senare.

1. Klicka på INSTALLERA på antingen OASIS-rutan eller OASIS-fliken.

Välja INSTALL på OASIS-rutan

OMEN Oasis är installerad. Om OMEN Oasis inte öppnas automatiskt klickar du på STARTA på OASIS-rutan. Följ anvisningarna på skärmen för att skapa et tkonto.

Starta ett party och bjuda in vänner

När du har skapat ett OMEN Oasis-konto kan du starta ett party och bjuda in vänner.

1. Logga in i OMEN Oasis

2. På hemsidan OMEN Oasis klickar du på START OCH BJUD IN VÄNNER.

Klicka på knappen STARTA OCH BJUDA IN VÄNNER
  3. Om du vill kopiera raden för inbjudan klickar du på KOPIERA.

Kopiera inbjudningslänken
  4. Skicka länken till upp till 15 vänner.

5. När partyt har startat klickar du på BJUD IN i panelen PARTY att bjuda in fler vänner.

Klicka på BJUD IN
  6. Klicka på ikonen Dela skärm för att dela din skärm med ditt party.

Godkänn en OMEN Oasis Inbjudan

Efter att du fått en OMEN Oasis inbjudan kan du gå med i partyt. Om det är första gången du använder OMEN Oasis måste du installera OMEN Oasis.

1. Klicka på länken OMEN Oasis partylänk.

2. När du uppmanas till det klickar du på HÄMTA för att hämta OMEN Gaming Hub (om du inte redan har den installerad).

Hämta OMEN Gaming Hub
  3. Välj KÖR för att hämta och installera OMEN Gaming Hub och OMEN Oasis.

4. Om ditt party inte öppnas automatiskt när installationen är klar klickar du på partylänken igen.

5. Du kan delta i videochatt, ljudchatt och textchatt genom att logga in.

Begränsningar för speldelning, webbkamera och chatt

OMEN Oasis har följande gränser.

• Det finns en gräns på 16 personer, däribland värd och 15 vänner.

• Varje person kan delta i upp till två Oasis partyn samtidigt.

• Bara en person i taget kan dela sin skärm.

• Bara värddatorn kan bjuda in personer.

• Endast värddatorn kan acceptera, neka eller ta bort personer från partyt.

• Endast personer som loggar in med ett HP-ID -konto (OMEN Gamin Hub/Oasis) kan dela sin skärm, delta i videochatt, ljudchatt och textchatt.

Enhetshanteraren

Du kan ändra inställningarna för mikrofonen, högtalaren, hörlurarna och kameran.

Klicka på menyikonen bredvid mikrofonen, högtalaren/hörlurarna eller kameraikonen för att välja enhet och ställa in tillgängliga inställningar.

Community Rules

Klicka på ikonen Community Rules (Gemensamma regler) för att visa communityregler.

Rekommenderad maskinvara för OMEN Oasis

HP rekommenderar följande maskinvara.

Minimal konfiguration

Se minimikraven för spelet. Om datorn i allmänhet uppfyller minimikraven för spelet och du har en snabb och stabil Internetanslutning, bör upplevelsen av OMEN Oasis vara underhållande.

Men om ditt spel maxar ut din GPU eller CPU, eller om du eller personen som delar sitt spel har en långsam eller instabil Internet-anslutning, kan Oasis-upplevelsen vara långsam eller hackig med reducerad BPS och lägre upplösning. Delning av spel är bäst från system med nVidia-diskret grafik med GPU som är tillgänglig för OMEN Oasis under spel.

Rekommenderad konfiguration

Windows 10 version 1903 eller senare krävs för både värd- och deltagarsystemen. Det finns ytterligare rekommendationer för din system- och Internet-anslutning.

Följande rekommenderas för värd- eller streamersystemet:

• GPU: nVidia Discrete Graphics GeForce GTX 1060 eller högre, eller RTX

• CPU: Intel i5, i7 eller i9 den 6:e generationen (Skylake) eller högre, 4 kärnor eller mer

• CPU: AMD Ryzen 5 eller högre, 4 kärnor eller mer

• Minne: 8 GB RAM-minne 16 GB eller mer rekommenderas

Följande rekommenderas för deltagare eller visningssystem:

• CPU: Intel Pentium eller senare

• CPU: AMD Athlon 3000-serien eller senare

• Minne: 4 GB eller mer

Du och andra i ditt OMEN Oasis watch-party måste ha en snabb och stabil Internetanslutning med tillgänglig bandbredd för en jämn och ren strömningsupplevelse. Följande är rekommenderade minimistandarder för Internetanslutningen:

• 4 MB/s nedladdning eller mer

• 4 MB/s överföringshastighet eller mer

• 30 ms ping eller lägre

OMEN Oasis Vanliga frågor och svar

Gå igenom följande vanliga frågor (FAQ) för att hitta svar på vanliga frågor om OMEN Oasis.

Hur får jag tag i OMEN Oasis?

Du kan hämta OMEN Oasis från OMEN Gaming Hub. Öppna OMEN Gaming Hub på datorn och välj sedan INSTALLERA på panelen Oasis eller OASIS-fliken.

Du kan också hämta OMEN Oasis från en OMEN Oasis partyinbjudan.

Hur startar jag ett party?

På OMEN Oasis startsida, se till att vara inloggad och klicka sedan på STARTA OCH BJUD IN VÄNNER.

Klicka på knappen STARTA OCH BJUD IN VÄNNER

Hur bjuder jag in personer?

På OMEN Oasis startsida, se till att vara inloggad och klicka sedan på STARTA OCH BJUD IN VÄNNER.

Klicka på knappen STARTA OCH BJUD IN VÄNNER

Kopiera inbjudningslänken och skicka den till vännerna.

När partyt har startat klickar du på BJUD IN i panelen PARTY att bjuda in fler vänner.

Klicka på BJUD IN

Hur delar jag en spelström?

Klicka på ikonen på delaningsskärmen för att dela skärmen med partyt.

OMEN Oasis ikon delningsskärm

Hur många personer kan finnas i ett OMEN-party?

Sexton, inklusive värdenh.

Vad händer om jag vill lägga till fler än 16 personer till partyt?

För närvarande måste någon lämna partyt för att en annan person ska läggas till om det finns sexton personer i partyt.

Hur rapporterar jag någon för beteende eller inlägg av olämpligt innehåll?

Klicka på Feedback-ikonen i det nedre vänstra hörnet för att skicka ett e-postmeddelande till Support.

Omen Oasis Feedback-ikon

Vad händer om jag bryta mot communityregler för OMEN Oasis?

Du måste följa OMEN Oasis communityregler. Om reglerna är brutna kan OMEN Oasis administratörer avsluta en ström, avsluta en session eller pausa kontot.

Klicka på ikonen Community-regler om du vill visa communityregler. HP använder ärvt för att upprätthålla våra regler. HP följer regionala lagar.

Hur skapar jag ett konto? Hur loggar jag in?

Om du inte uppmanas att skapa ett konto klickar du på kontoikonen i det övre högra hörnet och anger nödvändig information. Ett spelhandtag krävs för att använda OMEN Oasis.

OMEN Oasis kontoikon

Varför kan jag inte bjuda in personer?

Du måste vara värd (dvs. den person som initierade sessionen) för att bjuda in personer.

Varför kan jag inte dela innehåll?

Du måste vara inloggad för att kunna dela innehåll, inklusive en spelström, videochatt, ljudchatt och textchatt.

Varför kan jag inte komma in i ett rum?

Värden måste godkänna dig.

Varför kan jag inte dela mitt spel?

Endast en person kan dela i taget. Du måste vara inloggad för att kunna dela ett spel.

Varför kan inte andra se eller höra mig?

Det finns flera tänkbara orsaker till att andra inte kan se eller höra dig. Kontrollera att systemet är korrekt konfigurerat.

• Du måste dela kameran.

• Du måste slå på ljudet.

• Du måste välja den enhet som du för närvarande använder.

• Kontrollera att du inte redan delar kameran i en annan app.

• Du måste vara inloggad på företagsnätverk och VPN för delning.

Hur skickar jag funktionsbegäran?

Klicka på Feedback-ikonen i det nedre vänstra hörnet för att skicka ett e-postmeddelande till Support.

Omen Oasis Feedback-ikon

Hur rapporterar jag buggar?

Klicka på Feedback-ikonen i det nedre vänstra hörnet för att skicka ett e-postmeddelande till Support.

Omen Oasis Feedback-ikon

Behöver jag åtkomst till Internet?

Ja, du måste ha en stabil, snabb Internet-anslutning för att kunna njuta av OMEN Oasis.

Behöver du OMEN Gaming Hub för att använda OMEN Oasis?

Ja, OMEN Oasis delar tjänster med OMEN Gaming Hub. OMEN Oasis är en del av sviten med OMEN Gaming Hub upplevelser. Du kan stänga OMEN Gaming Hub medan du använder OMEN Oasis, men du kan inte avinstallera OMEN Gaming Hub och fortfarande använda OMEN Oasis.