• Information

• Respons

Utför snabbtestet (cirka 4 minuter)

När Windows inte startar kan du starta Hardware Diagnostics genom att köra snabbtestet. Snabbtestet delas upp i ett 1:a och 2:a pass där det körs flera tester i varje pass.

1. Håll in strömknappen i minst fem sekunder för att slå av datorn.

2. Starta datorn och tryck genast på esc upprepade gånger, ungefär en gång i sekunden. När menyn visas trycker du på tangenten F2.

3. På huvudmenyn till HP PC Hardware Diagnostics (UEFI) klickar du på Systemtester.

Om diagnostiken inte är tillgänglig när du använder menyn F2, kör den från en USB-enhet. Hämta den senaste versionen av diagnostiken genom att gå till webbplatsen HP Hardware Diagnostics. Anvisningar finns i HP-datorer – Testa med avseende på maskinvarufel i Windows 10.

4. Klicka på Snabbtest > Kör en gång.

När testet är igång visas den återstående tiden och testresultatet för varje komponent på skärmen.

• Om någon komponent inte klarar ett test skriver du ned fel-ID:et (24-siffrig kod) så att du har det tillgängligt när du kontaktar HP:s kundsupport. Informationen blir även tillgänglig i Testloggar på huvudmenyn.

• Om inget test misslyckas klickar du på Fortsätt > Kör en gång för att köra det 2: a passet av det snabba systemtestet.

5. Om någon komponent inte klarar ett test skriver du ned fel-ID:et (24-siffrig kod) så att du har det tillgängligt när du kontaktar HP:s kundsupport. Informationen blir även tillgänglig i Testloggar på huvudmenyn.

Om det inte finns något fel på någon systemkomponent, kör det omfattande testet.