• Information

• Respons

HP Notebook datorer - Batteriet ger inte ström till notebook eller håller laddningen

Det löstagbara batteriet i din HP notebook kanske inte behåller laddning beroende på en defekt strömförsörjning eller nätadapter och kan behöva bytas ut när du har testat alla komponenter.

Om batteriet i din notebook-datorn inte ger datorn ström eller inte håller laddningen, bör du felsöka batteriet för att se om det behöver bytas. Om batteriets indikatorlampa i närheten av strömikonen inte tänds eller blinkar hela tiden, är det problem med batteriet. Datorn kanske fungerar korrekt när den är ansluten till nätadaptern, men inte när den drivs av batteriet.

Anm:

Om du vill kontrollera om batteriet omfattas av återkallelse- och bytesplanen för den bärbara datorns batteri går du till Säkerhetsåterkallelse- och bytesplan för HP Notebook-datorers batterier.

Anm:

Batteriets maximala kapacitet minskar efter hand som datorn används. Hur stor del av batteriets kapacitet som går förlorad varierar beroende på datorkonfiguration och användningsmönster, t.ex. modell, program som körs, energisparfunktionens inställningar och olika produktfunktioner. Batterigarantin täcker inte naturlig försämring av batterikapaciteten. Batteriet täcks av garantin när det gäller defekter i material eller tillverkning som resulterar i att det blir defekt. När du kontaktar HP:s kundsupport kan det bli nödvändigt att köra HP:s diagnostikverktyg för att fastställa om batteriet omfattas av garantin.

Anm:

Om du upptäcker att batteriet i din bärbara dator är svullet eller deformerat, gå till för mer information.