• Information

• Respons

Använd Diagnostisera och åtgärda i HP Smart för att åtgärda vanliga utskriftsproblem (Windows, macOS)

Kör det här felsökningsverktyget som är inbyggt i HP Smart-appen för Mac- och Windows-datorer om du upplever problem med skrivaren.

Diagnostisera och åtgårda utför följande felsökningsåtgärder:

• Rensar utskrifter som fastnat i kön, återupptar eventuella pausade utskriftsjobb i kön och löser andra problem med utskriftskön.

• Kontrollera om skrivaren visas som offline och försöka ansluta till nätverket, om det går.

• Löser fel med utskriftshanteraren.

• Felsöker varför skrivaren inte hittas i nätverket (endast Windows).

• Söker efter och installerar tillgängliga drivrutinsuppdateringar (endast Windows).

• Ansluter skrivaren till rätt port om det finns det är fel port (endast Windows).

Installera HP Smart-appen (Windows, Mac)

Installera HP Smart-appen och konfigurera skrivaren med en dator med Windows eller macOS.

Gör följande om du konfigurerar skrivaren i ett Wi-Fi-nätverk.

• Placera skrivaren i närheten av Wi-Fi-routern.

• Slå på Wi-Fi på datorn och anslut till nätverket. Om datorn ansluts till nätverket med en Ethernet-kabel kopplar du tillfälligt bort kabeln och använder Wi-Fi-anslutningen under installationen.

• Aktivera Bluetooth på datorn så att HP Smart kan identifiera skrivaren under installationen.

1. Hämta HP Smart-appen från HP Smart - Microsoft Store (Windows) eller HP Smart - Mac App Store (macOS).

Om du uppmanas att logga in med Microsoft för att använda programmet på flera enheter kan du logga in eller klicka på Nej, tack för att fortsätta.

Anm:

Koppla från en VPN-anslutning innan nedladdning.

2. Om du konfigurerar HP Smart för första gången måste du skapa eller logga in på ett HP-konto för att få åtkomst till alla skrivarfunktioner.

3. I HP Smart klickar du på Lägg till skrivare eller plustecknet för att söka efter skrivaren och följer sedan anvisningarna för att slutföra installationen.

Om skrivaren inte hittas under en Wi-Fi-konfiguration, återställ Wi-Fi-inställningsläget på skrivaren, starta om skrivaren, stäng, öppna HP Smart igen och försök sedan lägga till skrivaren igen.

Kör Diagnostisera och åtgärda

Leta reda på och kör Diagnostisera och åtgärda i HP Smart-appen för Mac- och Windows-datorer.

1. Öppna appen HP Smart och öppna sedan Diagnostisera och åtgärda.

• Windows: Klicka på ikonen Diagnostisera och åtgärda i nedre vänstra hörnet.

• macOS: Klicak på din skrivare, klicka på Skrivare i den övre menyraden och klicka sedan på Diagnostisera och åtgärda.

Klicka på ikonen längst ner till vänster (Windows), välj Diagnostisera och åtgärda på skrivarmenyn (macOS)

Öppna Diagnostisera och åtgärda i HP Smart för Windows och Mac
  2. Klicka på Start.

Anm:

Stäng inte HP Smart när felsökaren är igång.

Klicka på Start för Diagnostisera och åtgärda i HP Smart-appen
  3. Följ anvisningarna nedan om du hittar några problem.

Diagnostisera och åtgärda resultat i HP Smart-appen
  4. Om problemet inte har lösts väljer du en av de extra resurserna eller går till HP:s kundsupport och söker efter det specifika problemet eller felmeddelandet du har.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.