HP-datorer – Ladda ned, installera och använda HP Support Assistant (Windows 10)

HP Support Assistant hjälper till att hålla HP-datorn i fungerande skick genom att söka efter uppdateringar och tillhandahålla verktyg för felsökning.

De flesta HP-datorer levereras med HP Support Assistant. Klicka på appikonen i Aktivitetsfältet eller sök i Windows efter ”support assistant” för att öppna verktyget.

Hämta och installera HP Support Assistant

Hämta och installera den senaste versionen av HP Support Assistant.

Gå till Ladda ned HP Support Assistant om du vill hämta och installera verktyget.

Anm:

Om du letar efter ett verktyg för att hämta programvaruuppdateringar till en HP business-dator går du till HP-datorer – Använda HP Image Assistant.

Ändra inställningarna för uppdateringsschema och aviseringar i HP Support Assistant

Konfigurera inställningar för när HP Support Assistant ska kontrollera om det finns uppdateringar till programvara och hur programmet ska meddela dig när det finns uppdateringar eller meddelanden.

1. Klicka på Inställningar överst i fönstret HP Support Assistant.

Inställningar för HP Support Assistant
  2. Ändra inställningarna i varje avsnitt så att de passar dina behov. Tänk på att bläddra ned för att se alla tillgängliga inställningar.

Uppdatera datorn med HP Support Assistant

Använd HP Support Assistant för att automatiskt installera datoruppdateringar, till exempel uppdaterade drivrutiner, systemuppdateringar och användbara verktyg.

1. Klicka på Mina enheter i den övre menyn och sedan på Uppdateringar i rutan Den här datorn eller Min bärbara dator.

Klicka på Uppdateringar i rutan Min bärbara dator
  2. Klicka på Sök efter uppdateringar och meddelanden för att söka efter nya uppdateringar.

Listan över uppdateringar i HP Support Center
  3. Granska listan över uppdateringar. Uppdateringar med en gul informationsikon rekommenderas. Uppdateringar med en blå informationsikon är valfria.

4. Klicka på uppdateringen för information med beskrivning, versionsnummer och filstorlek.

5. Markera rutan intill de uppdateringar du vill installera och klicka sedan på Hämta och installera.

6. Genomför alla övriga åtgärder för uppdateringshantering efter behov.

• Senarelägg en uppdatering: Klicka på Påminn mig och välj sedan en tid du föredrar.

• Ta bort en tillgänglig uppdatering: Klicka på ikonen Ta bort för att ta bort uppdateringen från listan och registrera den i åtgärdsloggen.

• Granska uppdateringsstatus: Klicka på Åtgärdslogg nedanför listan för att visa installerade, senarelagda eller borttagna uppdateringar.

Felsöka dator- och enhetsproblem med HP Support Assistant

Få tillgång till diagnostikverktyg, felsökningsguider och förklarande dokument för att felsöka problem med maskin- och programvara, specifika problem och feltillstånd.

Anm:

De här stegen gäller för en dator. Tillgängliga åtgärder, menyer och verktyg skiljer sig för andra tillagda enheter.

1. Klicka på Mina enheter på den övre menyn och sedan på Felsökning och åtgärder i rutan Den här datorn eller Min bärbara dator.

Klicka på Felsökning och åtgärder i rutan Min bärbara dator
  2. Välj ett av alternativen på skärmen som handlar om problemet du upplever.

Alternativ för felsökning och åtgärder i HP Support Assistant
  3. Få åtkomst till ytterligare resurser och verktyg för felsökning på flikarna Internet och säkerhet, Specifikationer och Lagring.

Hitta produktinformation (specifikationer, serienummer, garantistatus och så vidare) i HP Support Assistant

Samla in information om din dator eller enhet från HP via Mina enheter i HP Support Assistant. Se fullständiga specifikationer, en lista över all installerad programvara, diskenhetens status, garantins slutdatum med mera.

• Produkt- och serienummer: Dessa nummer behövs vanligtvis för att identifiera rätt drivrutiner som ska installeras eller behövs när du kontaktar HP:s kundsupport. Hitta dem på sidan av din dator eller enhet.

Produktnumret och serienumret på en panel för Min bärbara dator i HP Support Center
  • Produktspecifikationer: Klicka på produktnamnet på skärmen Mina enheter och klicka sedan på Specifikationer. Bläddra ned på sidan för att visa video-, ljud- och strömspecifikationer och för att visa en lista över installerade program.

Anm:

Klicka på menyn Lagring för att visa hårddiskinformation, inklusive tillgängligt utrymme.

Visa produktspecifikationer i HP Support Center
  • Garantistatus: Klicka på produktnamnet på skärmen Mina enheter och klicka sedan på Garanti och tjänster.

Om den senaste kontrollen gjordes vid ett tidigare datum klickar du på Uppdatera garantistatus.

Lösa problem som är kopplade till HP Support Assistant

HP Support Assistant kan hjälpa dig att lösa problem med dator och skrivare. Det kan dock hända att HP Support Assistant inte fungerar som förväntat.

Lös de flesta problem med HP Support Assistant genom att gå till Hämta HP Support Assistant för att installera den senaste versionen.

Om problemet kvarstår går du till HP-datorer – Felsöka HP Support Assistant (Windows 10, 8, 7) för att felsöka specifika felmeddelanden och problem med HP Support Assistant.