• Information

• Respons

HP-datorer - Felsökning av kabelanslutet hemnätverk i Windows 10

När du felsöker problem med kabelanslutet hemnätverk i Windows 10, testa nätverksanslutningen efter att du har utfört varje felsökningssteg.

Slutföra checklistan för nätverksanslutning

Använd följande checklista för att lösa många problem med hemnätverk i Windows 10.

• Kontrollera alla nätverkskablar och -ledningar. Glappkontakt eller frånkopplade kablar eller ledningar kan förhindra en nätverksanslutning och Internetåtkomst. Kontrollera följande anslutningar:

• Nätverkskabeln från modemet till nätverkshubben (eller routern)

• Nätverkskabeln från nätverkshubben till RJ-45-uttaget på datorn Identifiera RJ-45 anslutningen

• Nätverkskabeln mellan två datorer

• Kontrollera lamporna på nätverkshubben. Lamporna indikerar ofta var ett anslutningsproblem ligger.

• Om du försöker ansluta till en annan dator i nätverket kontrollerar du att den är påslagen.

• Kontrollera brandväggsinställningarna på alla datorer i nätverket. Brandväggsinställningarna kan förhindra nätverksåtkomst.

Försök ansluta till nätverket när du har utfört alla steg i checklistan.

• Om du inte har fler problem med nätverket är felsökningen klar.

• Om du fortfarande har problem med nätverket, se Konrollera nätverksstatusen.

Kontrollera nätverksstatusen i Nätverks- och Delningscenter

1. Skriv visa nätverksstatus i sökrutan i aktivitetsfältet och välj sedan Visa nätverksstatus och åtgärder i sökresultaten.

Sökresultat för att visa nätverksstatus
  2. Titta på avsnittet Visa dina aktiva nätverk överst på sidan. Om datorn inte är ansluten till ett nätverk visas meddelandet Du är för närvarande inte ansluten till något nätverk.

Avsnittet Visa dina aktiva nätverk
  3. Om du inte är ansluten till ett nätverk, utför stegen i checklistan för nätverksanslutning för att kontrollera kablar och hårdvaran.

4. Om du fortfarande inte är ansluten till ett nätverk, välj Installera en ny nätverksanslutning eller ett nätverkt > Anslut till internet.

Ansluta till Internet
  5. Välj Bredband (PPPoE).

Öppna Internetfönstret
  6. Ange användarnamnet och lösenordet för nätverksanslutningen, ge anslutningen ett namn och sedan klicka på Anslut.

Om du inte har fler problem med nätverket är felsökningen klar.

Om du fortfarande har problem med nätverket, se Ställa in avancerade delningsalternativ för att lösa problem med kabelanslutet hemnätverk.

Ställa in avancerade delningsalternativ för att lösa problem med kabelanslutet hemnätverk

1. Skriv visa nätverksstatus i sökrutan i aktivitetsfältet och välj sedan Visa nätverksstatus och åtgärder i sökresultaten.

Sökresultat för att visa nätverksstatus
  2. Välj Ändra avancerade delningsinställningar.

3. Välj Nätverksidentifiering > Aktivera fil- och skrivardelning.

Fönstret Avancerade delningsinställningar
  4. Välj Spara ändringar.

Om du inte har fler problem med nätverket är felsökningen klar.

Använda Windows 10 diagnostik- och felsökningsverktyg för att lösa problem med kabelanslutet hemnätverk

Windows 10 innehåller ett verktyg för diagnostisering och ett för felsökning av nätverket. Båda verktygen hjälper till att identifiera nätverksproblem och möjliga lösningar.

Köra Windows Nätverksdiagnostik för att lösa problem med kabelanslutet hemnätverk

Nätverks- och Internetanslutningarna övervakas i Windows 10. Om ett problem identifieras visar Windows ett felmeddelande där du uppmanas att diagnostisera problemet.

Om du vill köra diagnostikverktyget manuellt använder du ett av följande alternativ:

• Inget felmeddelande visas, men det finns ingen Internet- eller nätverksanslutning:

Högerklicka på ikonen Nätverksanslutning i meddelandefältet och välj sedan på Felsök problem. Nätverksdiagnostik i Windows kontrollerar om det finns problem.

Bild på meddelandefältet
  • Ikonen nätverksanslutning saknas i meddelandefältet:

I sökrutan i aktivitetsfältet, skriv reparera nätverk och välj sedan Identifiera och reparera nätverksproblem i sökresultaten.

Sökresultat för reparera nätverk

Använda nätverks- och Internet-felsökaren i Windows 10

1. Skriv visa nätverksstatus i sökrutan i aktivitetsfältet och välj sedan Visa nätverksstatus och åtgärder i sökresultaten.

Sökresultat för att visa nätverksstatus
  2. Välj på Felsök problem.

Väljet “Felsök problem” i fönstret Nätverks- och delningscenter
  3. Välj objektet som bäst stämmer överens med problemet du upplever.

Felsökningsverktyg för nätverk och Internet
  4. Klicka på Nästa och följ sedan instruktionerna för att kontrollera om det finns några problem.

• Om du inte har fler problem med nätverket när du har kört verktyget för nätverksdiagnostik och felsökaren för nätverk är felsökningen klar.

• Om du fortfarande har problem med nätverket, se Ominstallera nätverksadapterns program.

Installera om nätverkskortets programvara i Enhetshanteraren

Ett problem med nätverkskortet kan orsaka nätverksproblem. Följ dessa steg för att ominstallera nätverkskortet i Enhetshanteraren i Windows 10:

1. Skriv enhetshanteraren i sökrutan i aktivitetsfältet och välj sedan Enhetshanteraren bland sökresultaten.

Sökresultat för Enhetshanteraren
  2. Expandera kategorin Nätverkskort.

Enhetshanteraren med posten Nätverkskort expanderad
  3. Högerklicka på nätverksadapterns namn och klicka sedan på Avinstallera.

4. I fönstret Bekräfta borttagning av enhet klickar du på OK.

5. Starta om datorn när nätverkskortets program har avinstallerats. Datorn kommer att ominstallera programvaran för enhetsdrivrutinen.

6. Försök att ansluta till Internet när datorn startar om och slutför installationen av drivrutinerna.

Om du inte har fler problem med nätverket är felsökningen klar.

Om du fortfarande har problem med nätverket, se Hämta drivrutinuppdateringar från HP:s webbplats.

Hämta drivrutinuppdateringar från HP:s webbplats

Lär dig hur du söker efter drivrutinsuppdateringar på HP:s webbplats.

HP tillhandahåller många kostnadsfria hämtningar av programvara och drivrutiner.

Anm:

För enheter med Windows 10 i S-läge kan du bara hämta drivrutinerna via Windows Update. Gå till HP-datorer – Vanliga frågor om Windows 10 i S-läge för mer information.

1. Om en låt oss identifiera din produkt för att komma igång-sidan öppnas, klicka på Bärbar ellerStationär dator.

2. Ange modellnamnet på din dator i fältet Eller ange serienumret och klicka sedan på Skicka. Till exempel Stationär Pavilion HPE h8-1360t-dator och klicka sedan på Skicka.

Ange modellnamnet på din HP- eller Compaq-dator i sökfältet
  3. Om en matchande produkt webbsida öppnas, väljer du ditt modellnummer i listan.

4. Resultatsidan med programvara för datorn visas med standardoperativsystemet valt. Om du behöver byta operativsystem, klicka på Ändra, välj din version och klicka sedan på Ändra.

Anm:

Om det operativsystemet du vill ha inte finns med i listan har HP inte drivrutiner för det operativsystemet. Använd en annan metod för att hämta programvara och drivrutiner.

Ändra datorns operativsystem
  5. Från listan över tillgängliga program och drivrutin-kategorier klickar du på kategorinamnet och klickar sedan på Hämta.

Varning - risk för personskada:

Ibland finns mer än en hämtning tillgänglig för en komponent, till exempel flera DVD-programvaror. Om detta inträffar, identifierar du den komponent som finns installerad i datorn och hämtar sedan rätt fil. För att hitta komponentens namn söker du efter och öppnar Enhetshanteraren. Hitta komponenten och expandera sedan kategorin (till exempel DVD/CD ROM-enheter). Kategorin listar komponentens ursprungliga tillverkarnamn.

Välj en hämtning
  6. Följ anvisningarna på skärmen för att installera programvaran eller drivrutinen.

Använda Microsoft Systemåterställning för att återställa nätverksanslutningen

Med Microsoft Systemåterställning används automatiskt sparad information för att återställa datorn till en viss tidpunkt. Med Microsoft Systemåterställning kan du återställa datorn till en tidpunkt då Internetanslutningen fungerade på rätt sätt.

För vidare information, se HP-datorer - Använda Microsoft Systemåterställning (Windows 10, 8).

När du har återställt datorn, försök att ansluta till Internet igen. Om du inte har fler problem med nätverket är du klar.

Om du fortfarande har problem med nätverket använder du HP Systemåterställning.

Utföra en Windows 10-systemåterställning

Om problemet kvarstår återställer du datorn till ursprungskonfigurationen.

Microsoft tillhandahåller en återställningsfunktion som reparerar datorn genom att installera om operativsystemet. Kontrollera att du säkerhetskopierar alla viktiga filer innan du använder det här alternativet.

Gå till HP-datorer – Återställa datorn för mer information.