HP Notebook-datorer - Använda HP Cool Control för att minska värmen

HP Cool Control är tillgängligt med vissa HP Spectre notebook-datorer. Med HP Cool Control kan du anpassa notebook-datorns prestanda så att notebook-datorns temperatur sänks till en bekvämare nivå.

Var hittar jag Cool Control?

Du kan öppna HP Cool Control genom Windows sökruta eller Kontrollpanelen.

• I Windows skriver du cool i sökrutan. Klicka sedan på Cool Control i sökresultatet.

Öppna HP Cool Control
  • I Kontrollpanelen klickar du på Maskinvara och ljud > HP Cool Control.

Öppna HP Cool Control

Vad betyder alternativen för HP Cool Control?

Genom att aktivera HP Cool Control kan det hjälpa till att kyla ned temperaturen på datorns yta, men ändå bibehålla mer än 92 % av processorprestandan.

När HP Cool Control är avstängd justeras inte prestanda- och fläktinställningarna utöver din notebooks-dators standardinställningar för kylning. Notbooks-datorn arbetar med optimerade prestanda- och temperaturinställningar.

När HP Cool Control är på justerar HP Cool Control automatiskt prestanda och fläktinställningar för att hålla notebooks-datorn yttemperatur vid en bekvämare temperatur.

Klicka på lämplig ikon för att slå på eller stänga av HP Cool Control.

HP Cool Control på

Hur minskar jag värmen från datorn ännu mer?

Om din notebook-dator fortfarande är varm kan du söka efter andra sätt att minska värmen.

För mer information, se HP datorer - Minska värmen inuti datorn för att förhindra överhettning.