HP skrivare - Felet “Ofullbordad nätverksinstallation” (Windows)

När du försöker installera den fullständiga skrivardrivrutinen och programvaran (HP Printer Assistant) i ett trådlöst nätverk, visas felmeddelandet Ofullbordad nätverksinstallation.

Fönster med felet Ofullbordad nätverksinstallation

Starta om skrivaren, routern och datorn

Lös eventuella feltillstånd genom att starta om nätverksanslutna enheter.

1. Stäng av skrivaren.

2. Koppla från alla USB- eller Ethernet-kablar från skrivaren. Dessa anslutningstyper kan förhindra att skrivaren ansluter till det trådlösa nätverket.

3. Koppla bort strömsladden från WiFi-routern, vänta i femton sekunder, anslut sladden på nytt och vänta tills lamporna visar en ansluten status.

4. Starta om datorn.

5. Starta skrivaren.

Avinstallera HP-skrivarprogrammet (Windows)

Avinstallera HP-skrivarens programvara och ta sedan bort skrivaren från listan över enheter.

1. Koppla bort skrivaren från datorn eller nätverket.

2. I Windows söker du efter och öppnar Lägga till eller ta bort program.

3. Klicka på HP-skrivarens namn i listan över installerade program och sedan på Avinstallera. Om skrivarens namn inte visas, välj HP Smart och klicka sedan på Avinstallera.

4. Om fönstret Kontroll av användarkonto öppnas klickar du på Ja.

5. Följ anvisningarna för att slutföra borttagningen av programvaran och starta sedan om datorn.

Anm:

Om avinstallationen misslyckas kan du använda program varan Installera och avinstallera felsökaren (på engelska) och försök sedan avinstallera igen.

6. I Windows söker du efter och öppnar Kontrollpanelen.

7. Klicka på Enheter och skrivare.

8. För varje skrivarikon som motsvarar namnet på din HP-skrivare högerklickar du på ikonen och klickar sedan på Ta bort enhet eller Avinstallera enhet.

Anm:

Om det inte visas några skrivarikoner har skrivaren redan tagits bort.

Skrivarens programvara och drivrutinen har avinstallerats.

Andra tillhörande HP-program kan förbli kvar i systemet. Om du inte vill ha en viss programvarutitel avinstallerar du den från Lägg till eller ta bort program.

Använd HP Print and Scan Doctor (Windows)

Använd HP Print and Scan Doctor på din Windows-dator för att diagnostisera och åtgärda utskrifts- och skanningsproblem.

1. Se till att det finns papper i huvudfacket och slå sedan på skrivaren.

2. Ladda ned HP Print and Scan Doctor och följ sedan anvisningarna för att installera och öppna verktyget.

3. På välkomstskärmen klickar du på Start för att välja din skrivare och köra diagnostiken.

4. Om skrivaren inte hittades, klickar du på Min produkt visas inte och följ instruktionerna för felsök av anslutningen.

Reparera Windows-systemfiler

Använd verktyget Microsoft System filen Checker (SFC) för att reparera skadade eller korrupta systemfiler.

1. Stäng alla öppna program och appar som körs i Windows.

2. Sök i Windows efter kommando, högerklicka på Kommandotolken från träfflistan och välj Kör som administratör.

3. Skriv sfc /scannow i kommandotolken och tryck på Retur.

4. Om ett Windows Resource Protection hittade korrupta filer och har reparerat dem visas meddelandet, då ska du installera HP-drivrutinen och programvaran på nytt.

Andra installationsmetoder att testa

En av följande installationsmetoder kan lösa installationsproblemet.

Installera appen HP Smart och konfigurera skrivaren

Hämta appen HP Smart för Android, Apple iOS och iPadOS, Windows 10 och Mac för att konfigurera och använda din HP-skrivare till att skriva ut, skanna, kopiera och hantera inställningar.

1. Placera skrivaren i närheten av Wi-Fi-routern.

2. Se till att det finns papper i huvudfacket och slå sedan på skrivaren.

3. Hämta appen HP Smart från 123.hp.com (Android, Apple iOS, iPadOS), HP Smart – Microsoft Store (Windows 10) eller HP Smart – Mac App Store.

4. Öppna appen för att installera skrivaren.

• Om du hittar skrivaren följer du anvisningarna för att slutföra installationen.

• Om skrivaren inte visas eller om du vill lägga till en annan skrivare i appen, klicka på plustecknet och följ sedan anvisningarna för att lägga till skrivaren.

• Om din skrivare inte går att hitta ska du fortsätta till nästa steg.

5. Återställ nätverksstandarderna från skrivaren för att göra den till läget för trådlös installation för första gången.

• För de flesta HP-skrivare med pekskärm: På skrivaren väljer du Återställ nätverksinställningar från menyn Trådlöst, Inställningar eller Återställ inställningar.

• För de flesta HP-skrivare utan pekskärm: Tryck in och håll ned knapparna Trådlöst och Avbryt tills lamporna för trådlöst och ström blinkar.

• HP Laser-skrivare: Håll in knappen Trådlöst tills lampan för uppmärksamhet blinkar. Skrivaren kan startas om.

• HP Tango-skrivare: Tryck in och håll knappen Trådlöst intryckt på baksidan av skrivaren tills kantljuset blinkar blått.

6. Inom två timmar ska du klicka på plustecknet i HP Smart-appen för att lägga till skrivaren och installera den på det nätverket.

Installera skrivaren genom att lägga till en ny TCP/IP port

Lägg till en ny TCP/IP-port med appen Enheter och skrivare i Windows för att installera skrivaren.

1. Starta skrivaren.

2. Sök i Windows efter kontrollpanel och välj sedan Kontrollpanelen från listan med sökresultat.

3. Klicka på Maskinvara och ljud och dubbelklicka sedan på Enheter och skrivare.

4. Klicka på Lägg till en skrivare.

Lägg till en skrivare med Enheter och skrivare
  5. Om det finns, klicka på Lägg till nätverk, trådlös eller Bluetooth-skrivare.

6. Klicka på Skrivaren jag vill använda finns inte med i listan.

7. Välj Lägg till en skrivare med TCP/IP-adress eller värdnamn och klicka sedan på Nästa.

8. Välj TCP/IP Enhet i enhetstyp menyn.

9. Skriv skrivarens IP-adress i Användarnamn och IP-adress-rutan.

10. Ta bort valet Kontrollera enheten och välj en drivrutin att använda automatiskt och klicka sedan på Nästa.

Avmarkera kryssrutan Fråga skrivaren
  11. I fönstret för installera skrivardrivrutinen, klicka på Windows uppdatera.

12. När uppdateringen har slutförts, Välj HP i listan tillverkare, välj din skrivare i listan skrivare och klicka sedan på Nästa.

Installera skrivaren med en universell skrivardrivrutin (LaserJet-skrivare)

Att hämta och installera en universell skrivardrivrutinen (UPD) kan lösa problemet med trådlös installation för LaserJet-skrivare.

1. Starta skrivaren.

2. Gå till Hämtning av HP-programvara och drivrutiner och ange skrivarens modellnamn och -nummer.

3. Klicka på Hämta bredvid Drivrutin - Universell skrivardrivrutin.

4. När nedladdningen har slutförts ska du öppna filen och följa anvisningarna.

Kontakta HP:s kundsupport

Om de föregående stegen inte löste problemet, kontakta HP:s kundsupport för att få ytterligare hjälp.

1. Gå till HP:s kundsupport - Kontakt.

2. Ange produktens serienummer för att visa garantistatus och ändra platsen vid behov.

3. Välj ett supportalternativ. Om du befinner dig i Asien/Stillahavsområdet kommer du till ett lokalt servicecenter i ditt område.