• Information

• Respons

HP skrivare - Felet “Ofullbordad nätverksinstallation” (Windows)

När du försöker installera den fullständiga skrivardrivrutinen och programvaran (HP Printer Assistant) i ett trådlöst nätverk, visas felmeddelandet Ofullbordad nätverksinstallation.

Fönster med felet Ofullbordad nätverksinstallation

Starta om skrivaren, routern och datorn

Lös eventuella feltillstånd genom att starta om nätverksanslutna enheter.

1. Stäng av skrivaren.

2. Koppla från alla USB- eller Ethernet-kablar från skrivaren. Dessa anslutningstyper kan förhindra att skrivaren ansluter till det trådlösa nätverket.

3. Koppla bort strömsladden från WiFi-routern, vänta i 15 sekunder, anslut sladden på nytt och vänta tills lamporna visar en ansluten status.

4. Starta om datorn.

5. Starta skrivaren.

Avinstallera HP-skrivarprogrammet (Windows)

Avinstallera HP-skrivarens programvara och ta sedan bort skrivaren från listan över enheter.

1. Koppla bort skrivaren från datorn eller nätverket.

2. I Windows söker du efter och öppnar Lägga till eller ta bort program.

3. Klicka på HP-skrivarens namn i listan över installerade program och sedan på Avinstallera. Om skrivarens namn inte visas, välj HP Smart och klicka sedan på Avinstallera.

4. Om fönstret Kontroll av användarkonto öppnas klickar du på Ja.

5. Följ anvisningarna för att slutföra borttagningen av programvaran och starta sedan om datorn.

Anm:

Om avinstallationen misslyckas kan du använda program varan Installera och avinstallera felsökaren (på engelska) och försök sedan avinstallera igen.

6. I Windows söker du efter och öppnar Kontrollpanelen.

7. Klicka på Enheter och skrivare.

8. För varje skrivarikon som motsvarar namnet på din HP-skrivare högerklickar du på ikonen och klickar sedan på Ta bort enhet eller Avinstallera enhet.

Anm:

Om det inte visas några skrivarikoner har skrivaren redan tagits bort.

Skrivarens programvara och drivrutinen har avinstallerats.

Andra tillhörande HP-program kan förbli kvar i systemet. Om du inte vill ha en viss programvarutitel avinstallerar du den från Lägg till eller ta bort program.

Använd HP Print and Scan Doctor (Windows)

Använd HP Print and Scan Doctor på din Windows-dator för att diagnostisera och åtgärda utskrifts- och skanningsproblem.

1. Se till att det finns papper i huvudfacket och slå sedan på skrivaren.

2. Ladda ned HP Print and Scan Doctor och följ sedan anvisningarna för att installera och öppna verktyget.

3. På välkomstskärmen klickar du på Start för att välja din skrivare och köra diagnostiken.

4. Om skrivaren inte hittades, klickar du på Min produkt visas inte och följ instruktionerna för felsök av anslutningen.

Reparera Windows-systemfiler

Använd verktyget Microsoft System filen Checker (SFC) för att reparera skadade eller korrupta systemfiler.

1. Stäng alla öppna program och appar som körs i Windows.

2. Sök i Windows efter kommando, högerklicka på Kommandotolken från träfflistan och välj Kör som administratör.

3. Skriv sfc /scannow i kommandotolken och tryck på Retur.

4. Om ett Windows Resource Protection hittade korrupta filer och har reparerat dem visas meddelandet, då ska du installera HP-drivrutinen och programvaran på nytt.

Andra installationsmetoder att testa

En av följande installationsmetoder kan lösa installationsproblemet.

Kontakta HP:s kundsupport

Om de föregående stegen inte löste problemet, kontakta HP:s kundsupport för att få ytterligare hjälp.

1. Gå till HP:s kundsupport - Kontakt.

2. Ange produktens serienummer för att visa garantistatus och ändra platsen vid behov.

3. Välj ett supportalternativ. Om du befinner dig i Asien/Stillahavsområdet kommer du till ett lokalt servicecenter i ditt område.