• Respons

OMEN by HP 15 ce000, dc0000-datorer - Byt ut minnesmodulen

Om minnesmodulen kraschar, är skadad eller behöver uppgraderas kan du byta ut den.

Varning - risk för personskada:

Produkten innehåller komponenter som kan ta skada av statisk elektricitet (ESD). HP rekommenderar att du använder ett antistatarmband och arbetar på ett golv utan matta med en ledande skumplastkudde för att minska risken för skador på grund av statisk urladdning (ESD).

Reparation av interna komponenter ökar risken för skador på datorn som eventuellt inte omfattas av garantin. Se till att du förstår risken och se produktens garanti innan du försöker serva datorn.

Förbered dig för att byta ut delar på datorn

Förbered dig för att byta ut en del av datorn genom att se till att datorn, komponenterna och arbetsytan är klar.

1. Stäng av datorn och vänta tills komponenterna har svalnat.

2. Koppla loss strömkabeln och alla andra kablar från skrivaren och koppla sedan bort strömkabeln från eluttaget, överspänningsskyddet, förlängningskabeln eller grenuttaget.

3. Flytta datorn till en ren, plan och stadig arbetsyta på ett golv utan matta med en ledande skumplastkudde för att minska risken för skador på grund av statisk urladdning (ESD). HP rekommenderar att du använder antistatarmband.

4. Behåll delar eller komponenter i skyddsförpackningen tills du är redo att installera dem.

5. Se till att du har en stjärn- eller platt skruvmejsel, beroende på din datormodell.

Ta bort minnesmodulen

Ta bort minnesmodulen från datorns insida.

1. Ta bort den övre luckan.

Ta bort den övre luckan
  2. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort de fyra skruvarna på 5 mm (0,19 tum) som håller batteriet på plats.

Varning - risk för maskinskada:

För att undvika personskador och skador på datorn, var extremt försiktig så att du inte punkterar, vrider eller spräcker batteriet. En invändig punktering eller bristning i batteriet kan orsaka en elektrisk kortslutning som kan leda till en termisk händelse.

Hitta skruvarna så att du kan ta bort dem
  3. Lyft försiktigt upp den bakre kanten av batteriet med båda händerna och dra sedan bort den främre kanten från höljet för att ta bort batteriet.

Ta bort batteriet
  4. Ta bort polyesterfilmen som täcker minnesmodulen och lägg den sedan åt sidan för senare användning.

Ta bort polyesterfilmen som täcker minnesmodulen
  5. Tryck båda spakarna utåt samtidigt för att lossa minnesmodulen.

Tryck på spakarna för att frigöra minnesmodulen
  6. Ta tag i minnesmodulens kanter och ta sedan försiktigt ut den.

Ta bort minnesmodulen

Byt ut minnesmodulen

Byt ut minnesmodulen och se till att den sitter ordentligt inuti datorn.

1. Justera skåran i den nya minnesmodulen med fliken på minnesmodulens plats och sätt sedan in modulen i en vinkel i platsen på moderkortet.

Justera skåran så att du kan sätta in minnesmodulen i dess hållare
  2. Tryck nedåt på minnesmodulen så att den säkras på sin plats.

Spakarna återgår till sina ursprungliga positioner efter att minnesmodulen har satts på plats.

Tryck nedåt på minnesmodulen för att installera den på plats
  3. Byt ut polyesterfilmen som täcker minnesmodulen. Se till att du trycker ned kanten på filmen för att säkerställa att den sitter på plats.

Sätt tillbaka polyesterfilmen
  4. Använd båda händerna för att föra in framsidan av batteriet i utskärningarna och sänk sedan ned den bakre kanten på dess kontakt på moderkortet.

Byta ut batteriet
  5. Använd en stjärnskruvmejsel för att sätta tillbaka de fyra skruvarna på 5 mm (0,19 tum) som håller batteriet på plats.

Hitta skruvarna så att du kan ta bort dem
  6. Sätt tillbaka den övre luckan.

Sätta tillbaka den övre luckan