• Information
    Windows 11

Hitta vanliga frågor och svar här.

• Respons

Läser in...

Stationära OMEN by HP 880-datorer – Byta ut en övre hårddisk

Om en av de översta hårddiskarna kraschar, är skadad eller behöver uppgraderas kan du byta ut hårddisken.

Varning - risk för personskada:

Produkten innehåller komponenter som kan ta skada av statisk elektricitet (ESD). HP rekommenderar att du använder ett antistatarmband och arbetar på ett golv utan matta med en ledande skumplastkudde för att minska risken för skador på grund av statisk urladdning (ESD).

Reparation av interna komponenter ökar risken för skador på datorn som eventuellt inte omfattas av garantin. Se till att du förstår risken och se produktens garanti innan du försöker serva datorn.

Förbered dig för att byta ut delar på datorn

Förbered dig för att byta ut en del av datorn genom att se till att datorn, komponenterna och arbetsytan är klar.

1. Stäng av datorn och vänta tills komponenterna har svalnat.

2. Koppla loss strömkabeln och alla andra kablar från skrivaren och koppla sedan bort strömkabeln från eluttaget, överspänningsskyddet, förlängningskabeln eller grenuttaget.

3. Flytta datorn till en ren, plan och stadig arbetsyta på ett golv utan matta med en ledande skumplastkudde för att minska risken för skador på grund av statisk urladdning (ESD). HP rekommenderar att du använder antistatarmband.

4. Behåll delar eller komponenter i skyddsförpackningen tills du är redo att installera dem.

5. Se till att du har en stjärn- eller platt skruvmejsel, beroende på din datormodell.

Ta ut en övre hårddisk

Ta ut en hårddisk ur ovansidan på datorhöljet.

1. Öppna hårddiskens åtkomstlucka på datorns ovansida.

Öppna hårddiskens åtkomstlucka
  2. Lås upp hårddiskfacket, fatta tag i öglan och ta sedan ut facket ur datorn.

Använd samma steg för att ta ut en andra hårddisk vid behov.

Fatta tag i öglan och sedan ta ut facket ur datorn
  3. Använd en stjärnskruvmejsel för att skruva ut skruvarna ur hårddisken och lägg sedan skruvarna åt sidan för senare användning.

Ta bort skruvarna från hårddisken
  4. Ta ut hårddisken ur hållaren.

Ta ut hårddisken ur höljet

Byta ut en övre hårddisk

Byt ut den övre hårddisken, säkra den i hårddiskfacket och för sedan i facket i höljet överst i datorn.

1. Inspektera hårddiskfacket för att bekräfta att varje hål har en gummitass. Om det finns hål utan tassar ersätter du de saknade tassarna.

Kontrollera om facket har tassar
  2. Ta ut den nya hårddisken ur förpackningen.

3. Sätt i den nya hårddisken i facket och se till att hålen på hårddisken är inriktade med hålen på facket.

Placera hårddisken i facket och rikta in hålen på sidorna
  4. Använd en stjärnskruvmejsel för att skruva fast hårddisken med de skruvar som du lade åt sidan.

5. Sätt i hårddisken i höljet och lås sedan fast hårddisken på plats.

Sätta i den övre hårddisken i det övre höljet
  6. Stäng hårddiskens åtkomstlucka på datorns ovansida.

Stänga hårddiskens åtkomstlucka