• Information
    Windows 11

Hitta vanliga frågor och svar här.

• Respons

Läser in...

OMEN by HP 15 ce000-, dc0000-datorer – Byta ut batteriet

Om batteriet slutar fungera, är skadat eller behöver uppgraderas kan du byta ut det.

Varning - risk för personskada:

Produkten innehåller komponenter som kan ta skada av statisk elektricitet (ESD). HP rekommenderar att du använder ett antistatarmband och arbetar på ett golv utan matta med en ledande skumplastkudde för att minska risken för skador på grund av statisk urladdning (ESD).

Reparation av interna komponenter ökar risken för skador på datorn som eventuellt inte omfattas av garantin. Se till att du förstår risken och se produktens garanti innan du försöker serva datorn.

Förbered dig för att byta ut delar på datorn

Förbered dig för att byta ut en del av datorn genom att se till att datorn, komponenterna och arbetsytan är klar.

1. Stäng av datorn och vänta tills komponenterna har svalnat.

2. Koppla loss strömkabeln och alla andra kablar från skrivaren och koppla sedan bort strömkabeln från eluttaget, överspänningsskyddet, förlängningskabeln eller grenuttaget.

3. Flytta datorn till en ren, plan och stadig arbetsyta på ett golv utan matta med en ledande skumplastkudde för att minska risken för skador på grund av statisk urladdning (ESD). HP rekommenderar att du använder antistatarmband.

4. Behåll delar eller komponenter i skyddsförpackningen tills du är redo att installera dem.

5. Se till att du har en stjärn- eller platt skruvmejsel, beroende på din datormodell.

Ta ut batteriet

Ta ut batteriet ur datorn.

1. Ta bort det övre locket.

Ta bort det övre locket
  2. Använd en stjärnskruvmejsel för att skruva ut de fyra 5 mm-skruvarna som håller fast batteriet på plats.

Varning - risk för maskinskada:

För att undvika personskador och skador på datorn måste du vara ytterst försiktig så att batteriet inte punkteras, vrids eller spricker. En invändig punktering eller bristning i batteriet kan orsaka en elektrisk kortslutning som kan leda till kraftig värmeökning.

Hitta skruvarna för att skruva ut dem
  3. Lyft upp batteriets bakkant försiktigt med båda händerna och skjut sedan bort den främre kanten från höljets undersida för att ta ut batteriet.

Ta ut batteriet

Sätta tillbaka batteriet

Sätt tillbaka batteriet och se till att det sitter säkert på plats i datorn.

1. Använd båda händerna för att skjuta in batteriets framkant i utskärningarna och fäll sedan ned den bakre kanten på dess kontakt på moderkortet.

Byta ut batteriet
  2. Använd en stjärnskruvmejsel för att skruva in de fyra 5 mm-skruvarna som håller fast batteriet på plats.

Hitta skruvarna för att avlägsna dem
  3. Sätt tillbaka det övre locket.

Sätta tillbaka det övre locket