HP-skrivare - Använda Mobile Fax (HP Smart-app)

Faxa dokument säkert via Internet med mobil fax från HP Smart-appen. En traditionell faxmaskin eller telefonlinje krävs inte.

Anm:

Mobilfax stöder inte mottagning av fax och det går inte att skicka faxar till VoIP-telefonnummer (Voice over Internet Protocol).

Skicka ett mobilfax från HP Smart-appen

Skicka en mobil fax på ett säkert sätt via Internet till en faxmaskin med HP Smart-appen.

Innan du börjar: Se till att hämta HP Smart-appen från 123.hp.com och skapa ett HP Smart-konto.

1. Öppna HP Smart-appen och klicka sedan på panelen Mobil fax på startskärmen.

Om panelen saknas kontrollerar du att den är aktiverad i HP Smart-appen.

• Mobilenheter: Tryck på Anpassa sidor och aktivera sedan Mobilfax.

• Datorer: Klicka på inställningsikonen (Windows) eller HP Smart i menyraden (macOS), klicka på Anpassa sidor och aktivera sedan Mobil fax.

2. Logga in på ditt HP Smart-konto om du ombeds göra det.

3. Klicka på Skapa fax (Windows, macOS) eller Skapa nytt fax (Android, iOS).

4. I fältet Till anger du mottagarfaxinformationen eller klickar på användarikonen för att lägga till en befintlig kontakt.

5. Klicka på Från, ange informationen, eller klicka på Profil för att lägga till en befintlig profil.

6. Klicka på Filer och omslagssida.

7. Om du vill lägga till en försättssida aktiverar du den och anger ett Ämne och meddelande eller klickar på Mall för att öppna en befintlig omslagsmall.

8. Under Lägg till dina filer väljer du ett alternativ för att bifoga en befintlig fil eller skanna en ny fil.

Anm:

Med mobilfax kan du skicka flera PDF-filer åt gången, upp till 50 sidor eller 20 MB.

• Om du vill bifoga en befintlig fil klickar du på Filer & Foton och väljer sedan filen på din enhet.

• För att skanna en fil med skrivaren klickar du på Skanner (Windows, macOS) eller Skrivarskanner (Android, iOS) och skanna sedan den fil du vill faxa.

• Om du vill skanna en fil med enhetens kamera trycker du på Kamera och skannar sedan filen med kameran.

9. Lägg till anteckningar eller signaturer till filen genom att klicka på ikonen Klottra, skapa eller lägga till markeringar och klicka sedan på Klar för att spara den.

10. Granska omslagssidan och den bifogade filen. Klicka sedan på Skicka fax.

Anm:

Om du vill avbryta ett fax klickar du på Avbryt på uppringningsskärmen inom 20-30 sekunder.

Om du vill visa faxstatus väljer du fliken Skickad från startskärmen för Mobil fax.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.