Skicka fax med appen HP Smart

Använd Mobil fax för att skicka dokument på ett säkert sätt från en mobil enhet eller en dator.

Du behöver ingen fax- eller telefonlinje för att skicka fax med Mobil fax.

Aktivera Mobile fax i HP Smart-appen

Installera HP Smart-appen om du inte redan har gjort det och aktivera sedan Mobile fax.

1. Se till att den mobil enheten eller datorn är anslutna till ditt trådlösa nätverk.

2. Öppna appen HP Smart. Om du inte har HP Smart kan du hämta den från 123.hp.com eller appbutiken.

3. Klicka på panelen Mobila fax. Om du inte ser panelen Mobil fax på startskärmen, klicka på Anpassa paneler och klicka sedan på Mobil fax för att lägga till panelen till startskärmen.

Anm:

Om du inte ser något alternativ för Mobil fax i den anpassade menyn kanske inte Mobil fax är tillgängligt i ditt land/din region.

Den mobil Faxpanelen i HP Smart-appen
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att logga in eller skapa ett HP-konto.

Skicka ett fax med Mobil fax

Skapa ett fax i appen HP Smart och skicka det sedan säkert till en faxmaskin.

1. Klicka på panelen Mobil fax i HP Smart-appen.

2. I sektionen Till lägger du till mottagarens faxnummer och namn eller klickar på ikonen Kontakter för att välja en tidigare sparad kontakt.

Fylla i mottagarens information i avsnittet Till
  3. I sektionen Från lägger du till namnet och telefonnumret. Mottagaren kan använda den här informationen för att kontakta dig. Om du vill lägga till ditt faxnummer eller e-post klickar du på Lägg till valfri information.

Fylla i informationen i avsnittet Från
  4. Om du vill lägga till ett försättsblad klickar du på Lägg till en omslagssida och skriver sedan ett ämne och ett meddelande.

5. Bifoga en fil som stöds eller skanna det objekt som du vill faxa med skrivaren eller den mobila enhetens kamera.

Anm:

Du kan skicka upp till 50 sidor eller 20 MB i ett enda faxjobb.

• Bigfoga ett dokument eller ett foto: Klicka på ikonen Filer och foton, navigera till en mapp på din mobila enhet, molnlagring eller sociala mediakonto, logga in vid behov och välj sedan en flersidig fil.

• Skanna ett dokument eller ett foto från din skrivare: Klicka på ikonen Skanner, klicka på ikonen Inställningar för att ändra skanningsinställningarna och skanna sedan ett dokument eller foto med din skrivare. Klicka på Plustecknet för att lägga till sidor till skanningen. Klicka på Nästa när du är klar med skanningen.

Anm:

Om du vill skanna med en skrivare måste du ha en skrivare som har skanningsfunktion tillagt till HP Smart-appen.

• Skanna ett dokument med mobilkameran: Tryck på ikonen Kamera och skanna sedan ett dokument eller foto med kameran på din mobila enhet. Klicka på Plustecknet för att lägga till sidor till skanningen. Klicka på Nästa när du är klar med skanningen.

6. Klicka på Skicka fax.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.

Kan jag ta emot fax med Mobil fax?

Nej. Mobil fax är endast till för att Skicka fax.

För att kunna ta emot fax måste du ha en skrivare som kan faxa.

Vad händer om jag ser felet “Leveransen misslyckades” eller “SFAPI”-fel?

Prova följande felsökningstips när ett fax misslyckas eller ett SFAPI felmeddelande visas.

• Leta efter fel och lösningar i HP Smart-appen: Titta i HP Smart-appen efter ett meddelande eller ett felmeddelande och följ sedan anvisningarna för att lösa felet.

• Se till att faxnumret som du ringde upp är korrekt och att mottagaren är klar för din fax: En fax kanske misslyckas på grund av att mottagarens fax är upptagen, offline eller inte längre används.

• Försök igen: Tillfälligt avbrott i internettjänsten eller telefonsystemet kan leda till att faxen misslyckas.

Om problemet kvarstår, Kontakta HP:s kundsupport.

Vilka länder kan jag skicka fax till eller från?

Du kan skicka fax till eller från alla länderna i listan.

Se till att landskoden är korrekt för det land/region som du skickar till och från.

Ändra landskoden när du skickar ett fax till en person i ett annat land
  • Afghanistan

• Albanien

• Andorra

• Angola

• Antigua och Barbuda

• Argentina

• Armenien

• Aruba

• Australien

• Österrike

• Bahamas

• Bahrain

• Bangladesh

• Barbados

• Belarus

• Belgien

• Belize

• Benin

• Bermuda

• Bhutan

• Bolivia

• Bosnien-Hercegovina

• Botswana

• Brasilien

• Brunei Darussalam

• Bulgarien

• Kambodja

• Kamerun

• Kanada

• Kap Verde

• Caymanöarna

• Centralafrikanska republiken

• Chile

• Kina

• Colombia

• Costa Rica

• Elfenbenskusten

• Kroatien

• Cypern

• Tjeckien

• Danmark

• Dominikanska republiken

• Ecuador

• Egypten

• El Salvador

• Ekvatorialguinea

• Estland

• Etiopien

• Färöarna

• Fiji

• Finland

• Frankrike

• Franska Guinea

• Franska Polynesien

• Georgien

• Tyskland

• Ghana

• Gibraltar

• Grekland

• Grönland

• Guadeloupe

• Guatemala

• Guinea-Bissau

• Guyana

• Haiti

• Honduras

• Hongkong

• Ungern

• Island

• Indien

• Indonesien

• Irak

• Irland

• Israel

• Italien

• Jamaica

• Japan

• Jordanien

• Kazakstan

• Kenya

• Korea (Sydkorea)

• Kuwait

• Kirgizistan

• Laos (Demokratiska folkrepubliken Laos)

• Lettland

• Libanon

• Lesotho

• Litauen

• Luxemburg

• Macao

• Makedonien

• Malawi

• Malaysia

• Mali

• Malta

• Martinique

• Mauritius

• Mayotte

• Mexiko

• Moldavien

• Mongoliet

• Moçambique

• Myanmar

• Namibia

• Nepal

• Holland

• Nya Kaledonien

• Nya Zeeland

• Nicaragua

• Niger

• Nigeria

• Norge

• Oman

• Pakistan

• Panama

• Paraguay

• Peru

• Filippinerna

• Polen

• Portugal

• Puerto Rico

• Qatar

• Réunion

• Rumänien

• Ryssland

• Rwanda

• Saint Lucia

• Saint Pierre och Miquelon

• Saudiarabien

• Singapore

• Slovakien

• Sydafrika

• Spanien

• Sri Lanka

• Surinam

• Swaziland

• Sverige

• Schweiz

• Taiwan

• Tadzjikistan

• Tanzania

• Thailand

• Togo

• Trinidad och Tobago

• Turkiet

• Turkmenistan

• Uganda

• Förenade Arabemiraten

• Storbritannien

• USA

• Uruguay

• Uzbekistan

• Venezuela

• Vietnam

• Jungfruöarna, USA

• Wallis- och Futunaöarna

• Jemen

• Zambia

Kan jag avbryta eller ta bort Mobil fax?

Om du inte vill använda Mobil fax kan du ta bort panelen från startskärmen i listan Anpassa paneler.

Mobil fax är en permanent funktion i appen HP Smart som liknar att skriva ut foton eller skanna. Det ingår automatiskt i senare versioner av appen.

HP kräver inga betalningar eller någon prenumeration för att använda tjänsten Mobil fax under den kostnadsfria provperioden. 30 dagar innan den kostnadsfria provperioden löper ut erbjuder HP ett alternativ för en betald plan för tjänsten. Du kan när som helst välja bort eller avbryta en befintlig prenumeration.

Vilka är systemkraven för Mobil fax?

Följande krav måste uppfyllas innan du kan använda Mobil fax.

Android och iOS

• HP Smart App version 7.0 eller senare

• Android 6.0 eller senare eller Apple iOS 11 eller senare

Windows 10

• HP Smart App version 11.0 eller senare

• Windows 10 version 1709 eller senare

Mac

• HP Smart App version 4.1 eller senare

• macOS version 10.12 eller senare

Varför ska jag skicka ett fax istället för e-post?

Fax kan vara säkrare än e-post.

En fax är krypterad och filerna du skickar visas bara för dig och mottagaren. Det är ett säkert sätt att sända personliga data som medicinsk historik eller känslig information, till exempel juridiska kontrakt.

Hur vet jag om mitt fax tagits emot?

När du skickar ett fax visas meddelandet Fax levererat eller Leverans misslyckades i HP Smart-appen.

Tidigare fax listas i Faxhistorik som levererade eller defekta . Hitta Faxhistorik i menyn Mer i Mobil fax. Om det inte visas något fax under Skickat, kontrollera listan Utkast.

Skickade poster i listan Faxhistorik

Hur avbryter jag ett fax?

När du har skickat ett fax kan du klicka på Avbryt fax längst ned på skärmen.

Du kan bara avbryta ett fax innan det har levererats. När ett fax avbryts under en överföring kanske mottagaren ändå får en del av eller hela faxet.

Hur hittar jag eller sparar min faxhistorik?

Hämta tidigare fax i fönstret faxhistorik.

1. Klick på panelen Mobil fax, klicka på ikonen Mer och klicka sedan på Faxhistorik.

Öppnar Faxhistorik i HP Smart-appen
  2. Klicka på något fax för att visa detaljerna för faxet.

3. Klicka på Exportera faxlogg för att spara ett fax till din mobil enhet eller molnkontot.

Varning - risk för personskada:

Fax som sparas utanför HP Smart-appen kanske inte är säkra.