• Information

• Respons

Skicka fax med appen HP Smart

Använd Mobil fax för att skicka dokument på ett säkert sätt från en mobil enhet eller dator.

Anm:

Du behöver ingen fax- eller telefonlinje för att skicka fax med Mobil fax.

Aktivera Mobile fax i HP Smart-appen

Installera HP Smart-appen om du inte redan har gjort det och aktivera sedan Mobile fax.

1. Se till att din mobila enhet eller datorn är anslutna till ditt Wi-Fi-nätverk.

2. Öppna HP Smart-appen och skapa sedan ett konto eller logga in. Om du inte har HP Smart, hämta den från 123.hp.com eller din appbutik.

3. Om du konfigurerar HP Smart för första gången måste du skapa eller logga in på ett HP-konto för att få åtkomst till alla skrivarfunktioner.

4. Klicka på panelen Mobila fax. Om du inte ser panelen Mobil fax på startskärmen, klicka på Anpassa paneler och klicka sedan på Mobil fax för att lägga till panelen till startskärmen.

Anm:

Om du inte ser mobil fax i den anpassade menyn kanske inte Mobil fax är tillgänglig i ditt land/din region.

Den mobil Faxpanelen i HP Smart-appen

Skicka ett fax med Mobil fax

Skapa ett fax i appen HP Smart och skicka det sedan säkert till en faxmaskin.

1. Klicka på panelen Mobil fax i HP Smart-appen.

2. Klicka på Skapa fax och ange sedan mottagarens faxnummer och land/regionkod i fältet Till och ange ditt namn och telefonnummer i fältet Från.

Exempel på steget Skapa fax i HP Smart för stationära datorer

Skärmbild för komposition av mobila fax i HP Smart för stationära datorer

Exempel på steget Skapa fax i HP Smart för mobila enheter

Skärmbild för komposition av mobila fax i HP Smart för mobila enheter
  3. Klicka på Filer och försättsblad för att lägga till ett försättsblad och bifoga filen du vill faxa med någon av följande metoder.

Anm:

Du kan faxa upp till 50 sidor eller 20 MB.

• Lägg till ett sparat dokument eller ett foto: Klicka på ikonen Filer och foton och navigera sedan till mappen på din mobila enhet eller dator, molnlagring eller konto för sociala media (endast Android, iOS) för att bifoga filen.

• Använd skannern till skrivaren: Om skrivaren har en skannerfunktion, ska du se till att skrivaren läggs till i HP Smart-appen och klicka sedan på ikonen Skanner. Klicka på ikonen Inställningar för att ändra skannerinställningarna och skanna sedan objektet. Klicka på plustecknet för att lägga till sidor till filen om det behövs. Klicka på Nästa.

• Använd kameran till den mobila enheten: Tryck kameraikonen för att ta bilden med kameran. Klicka på plustecknet för att lägga till sidor i filen. Klicka på Nästa.

4. Klicka på Skicka fax.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.