HP-skrivare - Skriva ut med HP ePrint

HP ePrint är en säker molnbaserad tjänst som gör att du kan skriva ut från valfri plats med ett e-postkont och en aktiv internetanslutning.

Ta reda på skrivarens IP-adress

Leta reda på skrivarens e-postadress för ePrint på skrivarens kontrollpanel eller på ditt HP-konto.

• Från skrivarens kontrollpanel: Klicka på HP ePrint-ikonen eller knappen eller navigera till Konfiguration av webbtjänster eller Nätverkskonfiguration eller Inställningar för trådlöst för att hitta menyn webbtjänster. E-postadressen för HP ePrint visas på skärmen för webbtjänster.

Exempel på skrivarens e-postadress på webbtjänstskärmen
  • Från ditt HP-konto: Logga in på HP Smart. ePrint e-postadress finns bredvid skrivarens namn.

Placering av skrivarens e-postadress på HP Smart webbsida

Skriv ut med ePrint

Skicka ett ePrint-jobb till skrivaren med ePrint e-postadressen.

1. I e-postkontot, skapa ett nytt e-postmeddelande eller öppna e-postmeddelandet som du vill skriva ut och välj sedan alternativet Vidarebefordra.

2. I fältet till anger du e-postadressen för skrivarens ePrint.

3. I fältet ämne skriver du in ett namn för e-postmeddelandet.

4. Bifoga upp till 10 dokument eller foton och se till att den totala storleken på e-postmeddelandet är mindre än 10 MB.

Anm:

Dokument som är digitalt undertecknade, krypterade eller lösenordsskyddade stöds inte av HP ePrint.

Exempel på ePrint e-postjobb

Exempel på ePrint e-postjobb
  5. Klicka på Skicka för att skicka e-postmeddelandet.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.

Vad händer om ePrint utskriftsjobb inte skrivs ut?

Se till att skrivaren är redo att ta emot ett ePrint-jobb och att jobbet uppfyller kraven för att skriva ut.

1. Kontrollera att webbtjänsterna har aktiverats.

• Skrivare med pekskärm: Tryck på ikonen HP ePrint och tryck sedan på Inställningar. Eller navigera till menyn Webbtjänster under Nätverksinställningar eller Trådlösa inställningar. Följ anvisningarna för att aktivera webbtjänsterna om du ombeds göra det.

• Skrivare utan pekskärm: Skriv ut en nätverkskonfigurationssida eller självtestsida för att ta reda på skrivarens IP-adress och ange den sedan i en webbläsarens adressfält för att öppna den inbäddade webbservern. Klicka på fliken Webbtjänster för att aktivera funktionen.

2. Kontrollera att utskriftsjobbet uppfyller ePrint e-postkrav.

• Ange endast skrivarens e-postadress i fältet Till: Många e-postadresser kan orsaka att ePrint-jobbet misslyckas.

• Lägg till text i fältet “Ämne”: Ett tomt ämnesfält kan göra att ePrint-jobbet misslyckas.

• Inkludera inte fler än 10 filbilagor: Den totala storleken på e-postmeddelandet, inklusive bifogade filer, får inte vara större än 10 MB.

Exempel på en ePrint för e-post som exempel på ePrint-jobb

3. Om du har en bifogad fil kontrollerar du att den är kompatibel.

• Fotona måste vara av formaten GIF, JPG, PNG, BMP eller TIFF och ha en minsta upplösning på 100 bildpunkter.

• Dokument måste vara en PDF-fil, HTML, TXT, Microsoft Word, PowerPoint eller Excel-fil. HP-ePrint kan inte skriva ut digitalt undertecknade, krypterade eller lösenordsskyddade dokument.

4. Se till att avsändar-e-postadressen har behörighet att skicka ePrint-utskrifter till din skrivare. Logga in till HP Smart konto. Under ePrint åtkomst, välj öppna för alla så att alla kan skicka ePrint-jobb, eller välj Tillåten, ange en e-postadress och klicka sedan på Lägg till.

5. Se till att ePrint inställningar överensstämmer med de önskade inställningarna för utskriftsjobbet. Logga in på HP Smart. Under ePrint inställningar, ändra önskade utskriftsinställningar. Tillgängliga inställningar varierar beroende på skrivarmodell.

Som standard skrivs ePrint-jobb ut ensidigt och har samma färg och orientering som originalet. Dokument skrivs ut på Letter- eller A4-ark och foton skrivs ut på 101,6 x 152,4 mm-ark (4 x 6 tum) papper.

Vilka är kraven för utskrift med HP ePrint?

För att skriva ut med HP ePrint, se till att din skrivare, dator eller mobil enhet uppfyller följande krav:

• Skrivaren stöder HP ePrint.

• Skrivare med kontrollpanelmeny: Sök efter en HP ePrint ikon eller en ikon för webbtjänster på skrivarens skärm eller på kontrollpanelen.

Eller gå till Konfiguration av webbtjänster, Nätverkskonfiguration eller Inställningar för trådlöst för att kontrollera att den har en meny för webbtjänster.

• Skrivare utan kontrollpanelmeny: Tryck på knappen Information för att skriva ut en rapport med Skrivarinformation. Leta efter support för HP ePrint eller webbtjänstsupport på Skriv ut.

• Din skrivare, dator och mobila enhet är anslutna till ett nätverk med en aktiv internetanslutning. Om du ansluter skrivaren med en USB-kabel fungerar inte HP ePrint.

Krävs ett HP Smart konto för att du ska kunna använda HP ePrint?

Du behöver inte ett HP-konto för att använda HP ePrint eller de grundläggande funktionerna för din skrivare, t.ex. installation, skanning eller utskrift.

Genom att registrera dig för ett HP-konto (tidigare HP Connected) får du tillgång till fler webbtjänster och inställningar, till exempel skapa en anpassad e-postadress för ePrint, hantera ePrint åtkomst, ändra ePrint preferenser och få åtkomst till din Instant Ink-prenumeration, om tillämpligt.

Hur ändrar jag inställningarna för ePrint?

Använd ditt HP-konto (tidigare HP Connected) för att ändra ePrint jobbinställningar.

Anm:

Som standard skrivs ePrint-jobb ut ensidigt och har samma färg och orientering som originalet. Dokument skrivs ut på Letter- eller A4-ark och foton skrivs ut på 101,6 x 152,4 mm-ark (4 x 6 tum) papper.

1. Logga in på HP Smart.

2. Under ePrint inställningar, ändra de inställningar du önskar.

Anm:

Tillgängliga ePrint-inställningar beror på skrivarmodellen.

Exempel på ePrint preferenser

Vem kan skicka en ePrint-utskrift till min skrivare?

Som standard kan den som känner till skrivarens ePrint e-postadress skriva ut till din webbaktiverade skrivare. Du kan använda HP Smart Account (tidigare HP Connected) för att förhindra att andra skickar HP ePrint-jobb till skrivaren eller hanterar tillåtna avsändare.

Hur ändrar jag e-postadressen för ePrint?

Använd ditt HP Smart-konto för att ändra din e-postadress för ePrint.

1. Logga in på HP Smart.

2. Under ePrint-adressskriver du namnet som du vill använda och klickar sedan på Skicka.

Klicka på Skicka
  3. Meddela övriga auktoriserade användare av adressen.

Varför visar informationssidan en anpassad-e-postadress för ePrint?

Skrivaren har redan lagts till på ett HP Smart konto (tidigare HP Connected).

Om du har köpt eller fått en begagnad skrivare och föregående ägaren inte tog bort webbtjänsterna från skrivaren, kan skrivaren fortfarande vara kopplad till det föregående HP Smart kontot. Stäng av webbtjänsterna och slå sedan på dem igen för att skriva ut en ny informationssida med en ny skrivarkod.