• Information
    Windows 11

Hitta vanliga frågor och svar här.

• Respons

Läser in...

HP-datorer – Återställa datorn

Återställningsfunktionen i Windows 10 installerar om operativsystemet utan att förlora dina personliga data och anpassningar.

Återställa datorn när Windows startar normalt

Använd återställningsfunktionen i Windows 10 när Windows startar normalt.

Köra Windows Update (Windows 10)

Uppdatera din Windows 10-dator med Windows Update.

1. I Windows söker du efter och öppnar Sök efter uppdateringar.

Om det finns tillgängliga uppdateringar börjar de installeras automatiskt.
  2. När uppdateringarna har installerats, starta om datorn när du anmodas.

Återställa datorn (Windows 10)

Återställ datorn med en ny installation av Windows 10.

1. I Windows ska du söka efter och öppna Återställningsalternativ.

2. På skärmen Återställning under Återställ den här datorn klickar du på Komma igång.

Klicka på knappen Kom igång för att starta återställning av datorn
  3. Följ anvisningarna för att återställa din dator. Det kan ta några minuter.

Återställa datorn när Windows inte startar normalt

Använd Windows återställningsmiljö för att återställa systemet när Windows inte startar normalt.

Återställa datorn med Windows återställningsmiljö

Återställ din dator med Windows återställningsmiljö om Windows inte startar som förväntat.

1. Välj en metod för att öppna Windows Återställningsmiljö.

• Starta datorn och tryck sedan omedelbart på tangenten F11 upprepade gånger.

• Klicka på Start . Tryck på och håll ned Skift-tangenten, klicka på Ström och välj sedan Starta om medan du håller Skift -tangenten nedtryckt. Fortsätt hålla Skift-tangenten nedtryckt medan datorn startas om.

2. Välj Felsök på skärmen Välj ett alternativ.

Välja Felsök i Windows Återställningsmiljö
  3. På felsökningsskärmen väljer du Återställ den här datorn.

Välja Återställ den här datorn för att starta återställningsprocessen
  4. Följ anvisningarna för att återställa din dator. Det kan ta några minuter.