HP-skrivare - HP ePrint-jobbet skrivs inte ut

Du kan använda HP ePrint för att skicka utskrifter via e-post med en unik e-postadress som tilldelats skrivaren. Om ePrint-jobbet inte skrivs ut ska du kontrollera krav och nätverksanslutning.

Gör följande i angiven ordning. Testa skrivaren efter varje uppgift för att se om problemet är löst.

Kontrollera ePrint-jobbets krav och inställningar

Se till att skrivaren kan ta emot ett ePrint-jobb och att jobbet uppfyller kraven för att skriva ut.

1. Kontrollera att webbtjänsterna har aktiverats.

• Skrivare med pekskärm: Tryck på ikonen HP ePrint och tryck sedan på Inställningar. Eller navigera till menyn Webbtjänster under Nätverksinställningar eller Trådlösa inställningar. Följ anvisningarna för att aktivera webbtjänsterna om du ombeds göra det.

• Skrivare utan pekskärm: Skriv ut en nätverkskonfigurationssida eller självtestsida för att ta reda på skrivarens IP-adress och ange den sedan i en webbläsarens adressfält för att öppna den inbäddade webbservern. Klicka på fliken Webbtjänster för att aktivera funktionen.

2. Kontrollera att e-postmeddelandet uppfyller kraven för ePrint.

• Ange endast skrivarens e-postadress i fältet Till. Många e-postadresser kan orsaka att ePrint-jobbet misslyckas.

• Lägg till text i fältet Ämne. Ett tomt ämnesfält kan göra att ePrint-jobbet misslyckas.

• Bifoga inte fler än 10 filer. Den totala storleken på e-postmeddelandet, inklusive bifogade filer, får inte vara större än 10 MB.

Exempel på ePrint e-postjobb
  3. Kontrollera att bilagan är kompatibel med HP ePrint.

• Fotona måste vara av formaten GIF, JPG, PNG, BMP eller TIFF och ha en minsta upplösning på 100 bildpunkter.

• Dokument måste vara en PDF-fil, HTML, TXT, Microsoft Word, PowerPoint eller Excel-fil. Dokument som är digitalt undertecknade, krypterade eller lösenordsskyddade stöds inte av HP ePrint.

Som standard skrivs ePrint-jobb ut ensidigt och har samma färg och orientering som originalet. Dokument skrivs ut på Letter- eller A4-ark och foton skrivs ut på 101,6 x 152,4 mm-ark (4 x 6 tum) papper.

4. Se till att avsändande e-postadressen har behörighet att skicka ePrint-utskrifter till din skrivare. Logga in på ditt HP Smart-konto. Under ePrint åtkomst, välj Öppna för alla så att alla kan skicka ePrint-jobb, eller välj Tillåten, ange en e-postadress och klicka sedan på Lägg till.

Felsök din skrivaranslutning

Identifiera och lös problem med skrivarens anslutning.