• Information

• Respons

Bluetooth-guide för HP-skrivare

Bluetooth finns tillgängligt för vissa HP-skrivare som ett trådlöst utskriftsalternativ. Se följande lista över Bluetooth-kompatibla skrivare och konfigurera sedan anslutningen för att starta utskriften.

Anm:

Bluetooth Smart eller Bluetooth Low Energy (BLE) används av HP Smart-appen för att upptäcka skrivaren under inställningsprocessen. Bluetooth Smart aktiverar inte utskrift via Bluetooth. Ladda ned HP Smart-appen från 123.hp.com eller från App Store.

Skrivare med inbyggd Bluetooth

En del HP-skrivare har en inbyggd Bluetooth-radio som stöder parkoppling till en dator, mobiltelefon eller surfplatta för att aktivera trådlös utskrift.

1. Slå på Bluetooth-radion på skrivaren. Beroende på modellen, tryck på knappen Bluetooth eller gå till menyn Inställningar eller Nätverk för att komma åt Bluetooth-inställningar.

2. Öppna Bluetooth-inställningarna på datorn eller den mobila enheten och bekräfta sedan att funktionen är påslagen.

3. Välj skrivare i listan över enheter som hittas eller följ stegen för att lägga till skrivaren som en ny enhet.

4. Öppna det objekt som du vill skriva ut, öppna menyn Skriv ut och välj sedan skrivare för att skriva ut.

HP-skrivare med inbyggd Bluetooth:

• HP OfficeJet 100 mobil skrivare L411

• HP OfficeJet 150 Mobil All-in-One-skrivare (L511a)

• HP Photosmart A646 kompakt fotoskrivare

• HP Photosmart C8180, C8183 och C8188 skrivare

• Photosmart Premium All-in-One skrivare- C309

Skrivare som kräver en adapter för Bluetooth-utskrift

Vissa HP DeskJet-, OfficeJet-och Photosmart-skrivare som lanserades i 2008 och tidigare stöder Bluetooth-utskrift med en separat köpt Bluetooth-adapter.

Skrivare som stöds och HP Bluetooth-adaptrar, till exempel bt300 eller bt500, är inte längre tillgängliga för köp från HP. Om du har en skrivare som stöds, men inte har adaptern, kan du ändå hitta en via en webb-eller butiks webbplats.

Bluetooth-adapter

Om du har en kompatibel adapter,sätt in den i en USB- porten eller PictBridge-porten som vanligtvis finns på framsidan eller sidan av skrivaren. Se till att HP:s drivrutin och programvara är installerad (om du skriver ut från en Windows-eller Mac-dator) och parkoppla sedan skrivaren via Bluetooth-inställningarna på datorn eller den mobila enheten.

Bluetooth-adapterns portar på skrivaren

Följande HP-skrivare stöder utskrift via en Bluetooth-anslutning med en adapter.

• HP DeskJet 450-och 460 skrivare

• HP DeskJet 6940, 6980 skrivare

• OfficeJet 6300 skrivare

• OfficeJet 7200, 7300 och 7400

• OfficeJet H470 mobila skrivare

• OfficeJet J6480 All-in-One skrivare

• OfficeJet Pro 8500-skrivare (A909)

• OfficeJet Pro L7500, L7650, L7680, L7780 skrivare

• Photosmart 320, 330, 370 och 380 skrivare

• Photosmart 420, 470, 475 skrivare

• Photosmart 2600, 2700 skrivare

• Photosmart 3100, 3200, 3300 skrivare

• Photosmart 7830, 7850 skrivare

• Photosmart 8030, 8050 skrivare

• Photosmart 8150 fotoskrivare

• Photosmart 8238, 8250 skrivare

• Photosmart 8400 skrivare

• Photosmart 8450 fotoskrivare

• Photosmart A310 skrivare

• Photosmart A430 skrivare

• Photosmart A510 skrivare

• Photosmart A512, A516, A530 fotoskrivare

• Photosmart A610, A620, A630 fotoskrivare

• Photosmart A710 fotoskrivare

• Photosmart A820 Home Photo Center

• Photosmart C5100-, C5200-, C5300- och C5500 skrivare

• Photosmart C6100, C6200, C6300 skrivare

• Photosmart C7100, C7200 skrivare

• Photosmart D5160, D5163 skrivare

• Photosmart D7100, D7200, D7300, D7400, D7560 skrivare

• Photosmart Plus All-in-One skrivare (B209)