HP:s datorer - Använda HP Support Assistant (Windows)

HP Support Assistant hjälper till att hålla HP-datorn i fungerande skick genom att söka efter uppdateringar och tillhandahålla verktyg för felsökning.

Gå till HP Support Assistant för att ladda ned verktyget.

Du öppnar HP Support Assistant genom att klicka på appikonen i aktivitetsfältet eller söka i Windows efter Support Assistant.

Ändra inställningarna för uppdateringsschema och aviseringar i HP Support Assistant

Ställ in inställningar för när HP Support Assistant söker efter uppdateringar eller visar aviseringar.

1. Klicka på Inställningar överst i fönstret HP Support Assistant.

Inställningsskärmen i HP Support Assistant
  2. Ändra inställningarna i varje avsnitt efter behov.

Uppdatera datorn med HP Support Assistant

Använd HP Support Assistant för att söka efter och installera uppdateringar, däribland BIOS-uppdateringar, till din dator med Windows.

1. I Windows söker du efter och öppnar HP Support Assistant eller klickar på appikonen i aktivitetsfältet.

Om appen inte är installerad på datorn, hämta den senaste versionen från webbplatsen för HP Support Assistant.
  2. På fliken Mina enheter söker du efter din dator och klickar sedan på Uppdateringar.

3. Klicka på Sök efter uppdateringar och meddelanden för att få de senaste uppdateringarna.

4. Vänta medan HP Support Assistant analyserar systemet.

5. När analysen har slutförts ska du välja de listade uppdateringarna, hämta och installera uppdateringarna och sedan följa anvisningarna på skärmen.

6. Starta om datorn om du uppmanas till det och stäng sedan verktyget.

Felsök problem med datorn och enheten med HP Support Assistant

Använd diagnostikverktyg, guidade felsökare och så-här-gör-man-dokument för att felsöka problem med maskin- och programvara.

1. Klicka på Mina enheter i den övre menyn och sedan på Felsökning och åtgärder i rutan Den här datorn eller Min bärbara dator.

Välja Felsökning och åtgärder
  2. Välj ett av alternativen på skärmen som handlar om problemet du upplever.

3. Ytterligare resurser och verktyg för felsökning finns på flikarna Internet och säkerhet, Specifikationer och Lagring.

Lägg till en HP-enhet i HP Support Assistant

Lägg till en HP-dator, skrivare eller annan enhet till HP Support Assistant.

Skrivare måste anslutas direkt till datorn eller finnas på samma lokala nätverk.

1. Om du ansluter en extern enhet, t.ex. en skrivare, kontrollera att den är påslagen och i läget klar.

2. På fliken Mina enheter ska du klicka på Lägg till en HP-enhet.

3. Klicka på Identifiera min enhet för att visa en lista över tillgängliga enheter att lägga till.

Om enheten inte visas klickar du på Lägg till enheten manuellt för att använda produkt- och serienummer för att söka efter enheten.

Välj Lägg till en HP-enhet
  4. Klicka på enhetsnamnet, skriv ett alias för enheten och klicka sedan på Lägg till i mina enheter.

Leta upp datorns produktnummer med HP Support Assistant

Hitta datorns produktnamn, produktnummer och serienummer med HP Support Assistant.

1. I Windows söker du efter och öppnar HP Support Assistant eller klickar på appikonen i aktivitetsfältet.

Om appen inte är installerad på datorn, hämta den senaste versionen från webbplatsen HP Support Assistant.
  2. På fliken Mina enheter letar du upp datorn för att se produktens namn, produktnummer och serienummer.

Hitta datorns produktnamn, produktnummer och serienummer på HPSA-startskärmen

Lös problem som hör samman med HP Support Assistant

Lösa problem när HP Support Assistant inte fungerar som förväntat.

Uppdatera HP Support Assistant

Hämta den senaste versionen av HP Support Assistant.

1. Gå till HP Support Assistant.

2. Installera den senaste versionen.

Avinstallera och installera HP Support Assistant på nytt

Avinstallera och installera sedan HP Support Assistant på nytt för att lösa problem med programvaran.

1. Sök efter och öppna Lägg till eller ta bort program i Windows.

2. Välj HP Support Assistant från listan Appar och funktioner.

3. Klicka på Avinstallera och sedan på Avinstallera igen för att bekräfta.

Klicka på Avinstallera i Appar och funktioner
  4. Starta om datorn.

5. Gå till HP Support Assistant och hämta den senaste versionen.

6. Följ anvisningarna för att slutföra installationen.