• Information

• Respons

HP:s datorer - Använda HP Support Assistant (Windows)

HP Support Assistant hjälper till att hålla HP-datorn i fungerande skick genom att söka efter uppdateringar och tillhandahålla verktyg för felsökning.

Gå till HP Support Assistant för att ladda ned verktyget.

Du öppnar HP Support Assistant genom att klicka på appikonen i aktivitetsfältet eller söka i Windows efter Support Assistant.

Ändra inställningarna för uppdateringsschema och aviseringar i HP Support Assistant

Ställ in inställningar för när HP Support Assistant söker efter uppdateringar eller visar aviseringar.

1. Klicka på ikonen Inställningar i vänstra verktygsfältet i fönstret HP Support Assistant.

2. Ändra inställningarna i varje sektion efter behov.

Uppdatera datorn med HP Support Assistant

Använd HP Support Assistant för att söka efter och installera uppdateringar, däribland BIOS-uppdateringar, till din dator med Windows.

1. I Windows söker du efter och öppnar HP Support Assistant eller klickar på appikonen i aktivitetsfältet.

Om appen inte är installerad på datorn, hämta den senaste versionen från webbplatsen HP Support Assistant.
  2. På fliken Min instrumentpanel söker du efter din dator och klickar sedan på Uppdateringar.

3. Vänta medan HP Support Assistant analyserar systemet.

4. När analysen har slutförts ska du välja de listade uppdateringarna, hämta och installera uppdateringarna och sedan följa anvisningarna på skärmen.

5. Starta om datorn om du uppmanas till det och stäng sedan verktyget.

Felsök problem med datorn och enheten med HP Support Assistant

Använd diagnostikverktyg, guidade felsökare och så-här-gör-man-dokument för att felsöka problem med maskin- och programvara.

1. På fliken Min instrumentpanel klickar du på Korrigeringar och Diagnostik.

Välja Korrigeringar och diagnostik
  2. Välj något av alternativen på skärmen som är relaterade till problemet du har eller välj Guidad felsökning för att starta en virtuell agent.

3. Ytterligare resurser och verktyg för felsökning finns på flikarna Program och drivrutiner, Meddelanden och Supportresurser.

Lägg till en HP-enhet i HP Support Assistant

Lägg till en HP-dator, skrivare eller annan enhet till HP Support Assistant.

Skrivare måste anslutas direkt till datorn eller finnas i samma lokala nätverk.

1. Om du ansluter en extern enhet, t.ex. en skrivare, kontrollera att den är påslagen och i läget klar.

2. På fliken Min instrumentpanel ska du klicka på Lägg till enhet.

Välj Lägg till enhet
  3. Klicka på Identifiera mina enheter för att visa en lista över tillgängliga enheter att lägga till.

Om enheten inte visas skriver du serienumret i rutan Serienummer och klickar sedan på Hitta min enhet.

4. Klicka på enhetsnamnet, skriv ett alias för enheten och klicka sedan på Lägg till enhet.

Hitta datorns produktnummer med HP Support Assistant

Hitta datorns produktnamn, produktnummer och serienummer med HP Support Assistant.

1. I Windows söker du efter och öppnar HP Support Assistant eller klickar på appikonen i aktivitetsfältet.

Om appen inte är installerad på datorn, hämta den senaste versionen från webbplatsen HP Support Assistant.
  2. På fliken Min instrumentpanel letar du upp datorn för att se produktens namn, produktnummer och serienummer.

Hitta datorns produktnamn, produktnummer och serienummer på HPSA-startskärmen

Lös problem som hör samman med HP Support Assistant

Lösa problem när HP Support Assistant inte fungerar som förväntat.

Uppdatera HP Support Assistant

Hämta den senaste versionen av HP Support Assistant.

1. Gå till HP Support Assistant.

2. Installera den senaste versionen.

Avinstallera och installera HP Support Assistant på nytt

Avinstallera och installera sedan HP Support Assistant på nytt för att lösa problem med programvaran.

1. Sök efter och öppna Lägg till eller ta bort program i Windows.

2. Välj HP Support Assistant från listan Appar och funktioner.

3. Klicka på Avinstallera och sedan på Avinstallera igen för att bekräfta.

Klicka på Avinstallera i Appar och funktioner
  4. Starta om datorn.

5. Gå till HP Support Assistant och hämta den senaste versionen.

6. Följ anvisningarna för att slutföra installationen.