• Information
    Windows 11

Hitta vanliga frågor och svar här.

• Respons

Läser in...

HP:s bärbara datorer - Hitta produktnamn och -nummer

Produktnamn och -nummer kan hjälpa dig hitta rätt service och support.

• Produktnamn (modellnummer): Identifiera till vilken produktserie datorn tillhör. Till exempel HP Spectre Folio - 13-ak0001na. Du kan behöva mer detaljerad information för att få support för din produkt.

• Produktnummer (SKU, artikelnummer): Använd det här numret för att hämta rätt drivrutiner eller söka efter supportdokument. Till exempel 5ES85EA eller 5ES85EA#ABA.

• Serienummer: Identifierar din specifika HP-produkt. Du behöver det här numret för att serva den bärbara datorn, hitta garantistatus eller kontakta HP:s kundsupport.

Hitta datorns produktnummer med HP Support Assistant

Hitta datorns produktnamn, produktnummer och serienummer med HP Support Assistant.

1. I Windows söker du efter och öppnar HP Support Assistant eller klickar på appikonen i aktivitetsfältet.

Om appen inte är installerad på datorn, hämta den senaste versionen från webbplatsen HP Support Assistant.
  2. På fliken Min instrumentpanel letar du upp datorn för att se produktens namn, produktnummer och serienummer.

Hitta datorns produktnamn, produktnummer och serienummer på HPSA-startskärmen

Hitta produktnumret med BIOS

Leta reda på produktens namn, nummer och serienummer med datorns BIOS.

1. Stäng av datorn.

2. Tryck på strömbrytaren och sedan direkt på Esc upprepade gånger tills startmenyn visas.

3. Tryck på F1 eller välj Systeminformation på startmenyn.

Produktnumret i BIOS på en bärbar dator

Hitta produktnumret på datorn

Hitta produktnamnet, produktnumret och serieumret på datorn eller kartongen som den levererades i.

• På den bärbara datorns undersida

Den bärbara datorns identifikationsetikett längst ner till vänster
    Den bärbara datorns identifikationsetikett längst upp till höger
  • Inne i batterifacket

Identifikationsetikett i batterifacket
  • På kartongen som datorn levererades i

Identifikationsetikett på kartongen
  • På stödet

Identifikationsetikett på den bärbara datorns stöd

Hitta produktnumret med HP Systeminformation

Hitta datorns produktnamn, produktnummer och serienummer med appen HP Systeminformation.

1. Sök i Microsoft Store och hämta HP Systeminformation, om du inte redan har den.

2. Tryck på tangenterna Fn och Esc på den bärbara datorns tangentbord.

Anm:

Dessa tangenttryckningar fungerar inte när du använder en dockningsstation och ett externt tangentbord.

Exempel på systeminformation för en HP-dator

Hitta produktnumret till Chromebook med Chromebook-återställningsverktyget

Leta reda på produktens namn, nummer och serienummer med Chromebook-återställningsverktyget.

1. Hämta och installera den kostnadsfria versionen av Chromebook-återställningsverktyget från Chrome Web Store.

2. Klicka på ikonen Startsida, klicka på Alla Appar och sedan på Återställning.

Exempel på alla Chrome-appar som visas
  3. Klicka på Komma igång.

4. Skriv in koden som tillhandahålls på skärmen Identifiera din Chromebook.

Exempel på skärmen Identifiera din Chromebook