• Information

• Respons

HP:s bärbara datorer - Köpa en ersättningsnätadapter

Köp en ny nätadapter som är utformad för din bärbara dator om den ursprungliga inte fungerar. Du kanske även vill köpa ett extra nätaggregat för resor eller användning på en alternativ plats.

Testa nätadaptern

Använd en eller flera av metoder för att kontrollera om nätadaptern fungerar.

Kontrollera strömikonerna

Använd systemfältets ikoner för att bekräfta att nätadaptern inte fungerar.

1. Anslut utgångssladden från nätadaptern till den bärbara datorn och anslut sedan nätsladden till ett fungerande eluttag.

2. Kontrollera strömförsörjningsikonen i systemfältet.

• Om ikonen påminner om en nätsladd, och om meddelandet Växelström visas när du för markören över den, fungerar nätadaptern.

• Om ikonen påminner om ett batteri när nätadaptern är ansluten fungerar inte adaptern.

Kontrollera nätadaptern (endast borttagbart batteri)

Kontrollera om nätadaptern förser den bärbara datorn med ström när batteriet har tagits ur.

1. Stäng av den bärbara datorn.

2. Ta ut batteriet ur den bärbara datorn.

3. Anslut nätadaptern och starta sedan den bärbara datorn. Den bärbara datorn ska starta och fungera normalt.

Om datorn inte startar och fungerar som den ska är det något fel på nätadaptern.

Beställ en nätadapter

Nätadaptrar är konstruerade för specifika modeller av bärbara datorer. Leta reda på produktnumret och använd det för att beställa en nätadapter från HP:s reservdelsbutik.

Anm:

Det kan hända att vissa länder eller regioner inte har stöd för beställning av delar från HP.com. Kontakta din lokala HP-återförsäljare eller kontakta HP direkt, för att köpa extra nätadaptrar, batterier eller andra delar.

1. Leta reda på produktnumret till din bärbara dator. Leta på den bärbara datorn efter en produktinformationsetikett eller tryck på Fn och Esc för att öppna fönstret för HP Systeminformation. I Windows 10 kan du behöva hämta HP Systeminformation från Microsoft Store.

2. Ange produktnumret i fältet Hitta din del och tryck sedan på knappen Retur.

Anm:

Ta bort suffixet från produktnumret. Till exempel anges DZ357U#ABA som DZ357U.

3. Välj modellnumret om du ombeds göra det.

4. I rutan Kategorisökning väljer du Batterier och adaptrar i listmenyn. En eller flera kompatibla nätadaptrar visas i en reservdelslista.

Anm:

Om det inte uttryckligen står i beskrivningen ingår inte någon elkabel till nätadaptern (kabeln som är ansluten till nätadaptern och vägguttaget).

5. Om du vill välja en nätadapter skriver du in antal och markerar sedan kryssrutan i den sista kolumnen.

6. Klicka på Fortsätt till utcheckning för att slutföra beställningen av delen eller klicka på Lägg till i varukorg för att lägga till delen och fortsätta handla andra delar.