• Information
    Windows 11

Hitta vanliga frågor och svar här.

• Respons

Läser in...

HP DeskJet, ENVY 6000, 6400-skrivare - Felet E4 “Papperstrassel”

Under ett utskriftsjobb, slutar skrivaren att mata sidor, kantbelysningen lyser gult och ett E4 meddelande visas på HP Smart appen. När du klickar på meddelandet, visas ett felmeddelande om Papperstrassel.

Gör följande i angiven ordning. Testa skrivaren efter varje uppgift för att se om problemet är löst.

Ta automatiskt bort papper som fastnat

Meddelanden om papperstrassel kan vara verkliga eller falska. Det kan hända att skrivaren rapporterar ett papper som fastnat när det inte finns något.

På skrivarens kontrollpanel, tryck på knappen Avbryt för att automatisk rensa papperstrassel.

Ta bort papper som har fastnat i skrivaren

Papperstrassel kan inträffa på flera ställen i skrivaren. Om du inte kan hittar papperstrassel på ett ställe, fortsätt till nästa ställe tills du hittar trasslet.

Återställ skrivaren

Återställ skrivaren för att lösa skrivarfel eller andra fel.

1. Medan skrivaren är påslagen, koppla från strömsladden från skrivaren.

2. Dra ut nätsladden ur kontakten.

3. Vänta i 60 sekunder.

4. Anslut strömsladden till vägguttaget och till skrivaren igen.

Anm:

HP rekommenderar att du ansluter skrivaren direkt till ett vägguttag.

5. Slå på skrivaren för att fullfölja återställningen.

Lämna in skrivaren på service

Utför service eller byt ut HP-produkten om problemet kvarstår efter att du har utfört alla ovanstående steg.

Gå till Kontakta HP:s kundsupport om du vill schemalägga produktreparation eller -byte. Om du befinner dig i Asien/Stillahavsområdet kommer du till ett lokalt servicecenter i ditt område.

För att bekräfta garantistatusen går du till Kontrollera HP-produktens garanti. Reparationsavgifter kan tillkomma om garantin inge längre gäller för produkterna.