• Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP ScanJet Pro 2000 s2, 3000 s4, N4000 snw1 / HP ScanJet Enterprise Flow 5000 s5, 7000 s3, N7000 snw1 - Problem med strömmen

Läs följande information om hur du löser problem med strömförsörjningen.

Kontrollera att skannern är ansluten till ström

Strömkabeln är kopplad mellan skannern och eluttaget.
  • Kontrollera att strömkabeln är ordentligt ansluten mellan skannern och ett fungerande eluttag.
  • Om strömkabeln är kopplad till ett överspänningsskydd ska du se till att överspänningsskyddet är kopplat till ett eluttag och att det är på.
  • Kontrollera att skannerns strömförsörjning fungerar.

Det går inte att starta skannern

Om skannern inte startar när du trycker på strömbrytaren ska du kontrollera följande:

Skannern är pausad eller avstängd

Om skannern slutar att skanna ska du följa anvisningarna nedan. Starta en skanning efter varje steg för att kontrollera om skannern fungerar. Fortsätt med nästa steg om problemet inte försvinner.
  1. En kabel kan vara lös. Se till att både USB-kabeln och nätaggregatet är ordentligt anslutna.
    Använd den kabel som medföljde skannern. Andra USB-kablar är inte nödvändigtvis kompatibla med skannern.
  2. Kontrollera att skannerns strömförsörjning fungerar.
    1. Kontrollera att strömlampan på kontrollpanelen lyser.
    2. Om lampan inte lyser kontrollerar du att eluttaget eller överspänningsskyddet fungerar och att nätaggregatet är anslutet till det.
    3. Om det finns ström till eluttaget eller överspänningsskyddet men strömlampan fortfarande inte lyser, koppla ur strömkabeln från eluttaget, vänta 30 sekunder och anslut den sedan igen.
    4. Om problemet kvarstår kanske det är fel på nätaggregatet. Besök produktsupportens hemsida för att få hjälp:
  3. Starta om datorn.
  4. Windows: Öppna kontrollpanelen på datorn och använd verktyget Program och funktioner för att avinstallera följande program:
    • HP ScanJet Basic Device-programvara
    • HP ScanJet ISIS-drivrutin
    • HP ScanJet-plugin
    • HP Scan
  5. Återanslut USB-kabeln och strömförsörjningen till skannern och starta sedan skannern med strömbrytaren . Installera om HP Scanjet-programvaran och -drivrutinerna.

Skannern stängs av hela tiden

Om skannern stängs av hela tiden försöker du med de här stegen beroende på ditt operativsystem.
Som standard ställs skannern in i viloläge efter 15 minuters inaktivitet och stängs automatiskt av efter två timmars inaktivitet för att spara på energi.
Windows: Så här ändrar du standardvärdena:
  1. Starta HP Scanner Tools Utility (HP Skannerverktyg).
  2. Klicka på fliken Inställningar och välj sedan önskade inställningar för viloläge och automatisk avstängning.
    • Om du vill ange efter hur lång tids inaktivitet skannern ska gå in i viloläge väljer du 15 minuter eller 1 timme i listrutan Ställ in skannern i viloläge efter.
    • Om du vill ange hur länge skannern ska vara inaktiv innan den stängs av automatiskt, väljer du lämpligt värde (1 timme, 2 timmar, 4 timmar eller 8 timmar) i listrutan Stäng av skannern efter.
  3. Klicka på Verkställ.
macOS: Använd HP-verktyg för att ändra de här standardinställningarna.