HP-skrivare - Installera och använda HP Smart-appen (Mac)

Detta dokument gäller för HP-skrivare och HP Smart-appen för Mac.
Appen HP Smart innehåller verktyg för att skriva ut, skanna, kontrollera bläcknivåer och konfigurera skrivaren i ett trådlöst nätverk.
obs!
Det här dokumentet gäller för HP Smart-appen på Mac. Om du använder en dator med Windows 10 eller en mobil Android-eller Apple iOS-enhet, går du till Installera och använda HP Smart-appen (Windows 10) eller Installera och använda appen HP Smart (Android, iOS).

Steg 1: Installera appen HP Smart

Installera appen HP Smart och lägg sedan till skrivaren.
  1. Gå till HP Smart (på engelska) för att ladda ned och installera HP Smart-appen på din Mac som kör macOS 10.12 eller senare.
  2. Öppna HP Smart-appen på datorn och klicka sedan på plustecknet .
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att lägga till skrivaren eller konfigurera en ny skrivare.

Steg 2: Skriv ut eller skanna dokument och foton

På HP Smart-appens startskärm, klicka på en panel för att skriva ut eller skanna ett objekt från skrivaren eller skanna bilder med kameran i din Mac.
HP Smart App-hemsidan

Steg 3: Hantera skrivarinställningar, meddelanden och förbrukningsmaterial

Klicka på skrivaren på startskärmen för att visa skrivarstatus, skriva ut rapporter, beställa förbrukningsmaterial, ändra skrivarinställningar och få åtkomst till HP Instant Ink-panelen.
obs!
Skrivarinformation, rapporter och verktyg varierar beroende på skrivare.
  • Visa skrivarstatus: Bekräfta att skrivaren är klar för användning. En gul varningstriangel visas när skrivaren behöver åtgärdas. Du kan också få information som skrivarens IP-adress, installationsstatus och nätverksstatus.
  • Kontrollera bläck- eller tonernivåer och beställa förbrukningsmaterial: Se de uppskattade bläck- eller tonernivåerna på huvudfönstret. För att beställa förbrukningsmaterial klickar du på din skrivare, på status för förbrukningsmaterial och sedan på Beställ förbrukningsmaterial.
  • Få åtkomst till HP Instant Ink-panelen: Klicka på HP Instant Ink för att öppna HP Instant Ink-panelen, eller registrera din skrivare i HP Instant Ink.
  • Visa trådlös status och information: Klicka på din skrivare och klicka sedan på nätverksinformation för att visa information som skrivarens IP-adress, Wi-Fi Direct-namn och nätverksstatus.
  • Skriva ut rapporter och öppna verktyg: Klicka på Skrivarrapporter för att skriva ut rapporter som en statusrapport för skrivaren, sida för nätverkskonfiguration eller rapport om utskriftskvalitet. Klicka på Skrivarens utskriftskvalitetsverktyg för att utföra underhållsåtgärder på skrivaren.
  • Gå till skrivarens inbyggda webbserver (EWS): Klicka på din skrivare och klicka sedan på Avancerade inställningar för att öppna skrivarens inbäddade webb server (EWS).
  • Glöm bort en skrivare: Klicka på din skrivare och klicka sedan på Glöm den här skrivaren för att ta bort en skrivare från HP Smart-appen.
  • Quick Reference: Klicka på din skrivare och klicka sedan på Snabbreferens för att öppna skrivarens Essentials-sida eller skrivarens hemsida.

Steg 4: Lär dig mer om ytterligare funktioner och resurser

På startskärmen i HP Smart-appen kan du utforska ytterligare funktioner i HP Smart-appen.
obs!
Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga för skrivaren.
  • Print Anywhere: Använd din mobil enhet för att skicka utskrifter via Internet när du inte befinner dig vid skrivaren. Tillgänglig på vissa HP-skrivare. Gå till Print Anywhere med HP Smart-appen om du vill ha mer information.
  • Smarta uppgifter: Skapa genvägar för utskrift, e-post eller spara filer från HP Smart-appen. Gå till Använda smarta uppgifter om du vill ha mer information.
  • Mobila fax: Skicka fax från din Mac till en faxmaskin eller faxkompatibel skrivare. Gå till Skicka fax med appen HP Smart om du vill ha mer information.
  • Spela & lär dig: Du får åtkomst till gratis utskrifts fritt innehåll för barn, till exempel inlärnings kalkylblad, färgläggningssidor, pussel, läsmaterial och mycket mer.
  • Hjälp och support: Läs mer om tjänster som är tillgängliga med din skrivare, som t. ex. HP Connected och HP ePrint, och sök efter HP support för instruktions- och felsökningsdokument.
  • HP Smartflik: Anpassa startskärmen och få ytterligare information, till exempel sekretesspolicy, datainsamling, feedback och mycket mer.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Läs följande avsnitt för mer information om att använda appen och felsöka problem.