• Information

• Respons

HP Smart - Skicka fax med HP Smart-appen

Det här dokumentet gäller för HP Smart-appen för Android, Apple iOS, iPad, macOS och Windows 10.
Använd Mobile Fax för att skicka dokument på ett säkert sätt från en mobil enhet eller en dator.

Steg 1: Aktivera Mobile fax i HP Smart-appen

Installera HP Smart-appen om du inte redan har gjort det och aktivera sedan Mobile fax.
  1. Se till att den mobil enheten eller datorn är anslutna till ditt trådlösa nätverk.
  2. Om du inte har installerat HP Smart-appen ännu laddar du ned och installerar den från 123.hp.com.
  3. Öppna HP Smart-appen och klicka sedan på Mobila faxpanelen.
    Om du inte ser Mobila Faxpanelen på startskärmen, klicka på Anpassa paneler, klicka på Mobil fax växla för att aktivera panelen och gå sedan tillbaka till startskärmen.
    obs!
    Mobil fax är tillgängligt i vissa länder/regioner. Om du inte ser ett alternativ för mobil fax i den anpassade menyn kanske inte Mobil fax är tillgänglig i ditt land/din region.
    Den mobil Faxpanelen i HP Smart-appen
  4. Följ instruktionerna på skärmen för att logga in eller skapa ett HP-konto.

Steg 2: Skicka ett fax

Skapa ett fax och skicka det på ett säkert sätt till en faxmaskin eller fax-kompatibel skrivare.
  1. Klicka på den Mobila Faxpanelen i HP Smart-appen.
  2. I sektionen Till lägger du till mottagarens faxnummer och namn eller klickar på ikonen Kontakter för att välja en tidigare sparad kontakt.
    Lägga till ett mottagarfaxnummer och namn
  3. I sektionen Från lägger du till namnet och telefonnumret. Mottagaren kan använda den här informationen för att kontakta dig. Om du vill lägga till ditt faxnummer eller e-post klickar du på Lägg till valfri information.
    Lägga till ditt namn och telefonnummer
  4. Om du vill lägga till ett försättsblad klickar du på Lägg till en omslagssida och skriver sedan ett ämne och ett meddelande.
  5. Skanna objektet som du vill faxa med din skrivare eller mobil enhets kamera eller bifoga en fil som stöds.
    • Lägga till ett dokument eller ett foto: Klicka på ikonen Filer och foton, navigera till en mapp på din mobil enhet eller dator, molnlagring eller sociala konto, logga in om så behövs och välj sedan en fil.
    • Skanna ett dokument med mobilkameran: Tryck på ikonen Kamera och sedan på Skanna ett dokument eller foto med kameran på din mobil enhet.
    • Scanna ett dokument eller ett foto från din skrivare: Klicka på ikonen Skanner, klicka på ikonen Inställningar för att ändra skanningsinställningarna och skanna sedan ett dokument eller foto med din skrivare.
      obs!
      Om du vill skanna med en skrivare måste du ha en skrivare som har skanningsfunktion tillagt till HP Smart-appen. Om du vill ha mer information om hur du lägger till skrivaren går du till Kan jag använda skannern på min skrivare för att skanna objektet som jag vill faxa i vanliga frågor (FAQ).
  6. Klicka på Skicka fax.
    HP Smart-appen skickar säkert faxet.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Granska dessa vanliga frågor om Mobil fax.