• Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP LaserJet, HP PageWide Enterprise - Konfigurera HP ePrint via e-post

Inledning

Funktionen HP ePrint via e-post finns i vissa HP-skrivarmodeller. Med den kan du skriva ut dokument och foton genom att e-posta dem direkt till den webbanslutna HP-skrivaren. Ingen skrivardrivrutin eller app krävs. Du skickar helt enkelt dokumenten från enheten (bärbar dator, surfplatta, smarttelefon eller annan enhet med e-post) till en e-postadress som har tilldelats skrivaren.
I detta dokument beskrivs vad som krävs och hur du installerar och konfigurerar funktionen HP ePrint via e-post.
Information om andra sätt att skriva ut finns i Trådlös utskrift från en bärbar dator, telefon eller surfplatta.

Krav på skrivaren och enheten

Kraven för att kunna använda HP ePrint via e-post är följande:
  • Skrivaren måste ha funktionen HP ePrint via e-post. Kontrollera i Skrivare som kan använda lösningar för mobil utskrift om din skrivarmodell har funktionen.
  • Skrivaren måste vara ansluten till ett nätverk med en aktiv anslutning till Internet.
  • Den mobila enheten eller bärbara datorn måste ha e-postfunktion och åtkomst till Internet.
    obs!
    Skrivaren måste vara ansluten till ett nätverk för att det ska gå att ställa in eller använda HP ePrint via e-post, men den bärbara datorn eller mobila enheten behöver inte vara ansluten till samma nätverk eller till skrivaren för att kunna skicka utskriftsjobb.

Krav för e-postprogram

Du kan använda följande e-postprogram för att skicka e-post till skrivaren:
obs!
HP ePrint-servern accepterar inte e-postmeddelanden som har skickats från privata domäner.
  • Outlook 2013, 2010, 2007 och 2003
  • Hotmail eller MSN
  • Yahoo! Mail
  • Gmail
  • Apple Mail (iPhone, iPad, Macbook eller Macbook Pro)
  • BlackBerrys e-postklient
  • Nokias (Symbians) e-postklient

Konfigurera HP ePrint via e-post

Gör följande för att konfigurera HP ePrint via e-post när du har verifierat kraven.

Steg ett: Aktivera Web Services och hämta skrivarens identifieringskod

Hitta din skrivartyp bland alternativen nedan och följ sedan nedanstående steg för att aktivera Web Services och hämta skrivarens identifieringskod.

Steg två: Skapa ett konto på HP Connected

Du måste registrera skrivaren på HP Connected för att få skrivarens unika e-postadress. Den här e-postadressen krävs för att använda ePrint via e-post.
  1. Gå till HP Connected och skapa ett konto.
  2. Se till att godkänna cookies så att du kan fortsätta. Välj Cookie-inställningar för att justera cookie-inställningarna innan du godkänner.
  3. Ange skrivarens identifieringskod (från informationssidan eller konfigurationsskärmen för Web Services i EWS) och välj sedan Lägg till.
  4. En e-postadress genereras automatiskt och visas ovanför skrivarbilden.
  5. Följ dessa steg om du vill anpassa e-postadressen (valfritt):
    1. Klicka på + bredvid ePrint-adress i ePrint-inställningar.
    2. Skriv ett nytt e-postadressprefix (@hpeprint.com förblir oförändrat) och välj Skicka.
    3. HP LaserJet Pro-skrivare: Visa den uppdaterade e-postadressen genom att öppna Inställningar, öppna HP Web Services och välja Visa e-postadress.

Steg tre: Konfigurera HP ePrint

Med ditt nya HP Connected-konto kan du hantera utskriftsjobb, ändra utskriftsinställningar och justera säkerheten.

Följande steg

Mer information om att komma igång när du har installerat och konfigurerat HP ePrint via e-post finns i följande avsnitt:
Skriva ut med HP ePrint via e-post – Så här skriver du ut med HP ePrint via e-post.
E-postsäkerhet med HP ePrint via e-post – Läs om de inbyggda säkerhetsfunktionerna och fler sätt att hålla skrivaren och utskrifterna säkra.
Felsökning vid problem med HP ePrint via e-post – Få hjälp med felmeddelanden och andra problem.