• Information

Åtgärda intermittenta utskriftsspolerservicefel som kan orsaka att utskriftsjobb misslyckas efter en Windowsuppdatering. Klicka här

hp-concentra-wrapper-portlet

Åtgärder
Läser in...

HP Enterprise-, HP Managed-skrivare - Kan inte skriva ut i Windows Server 2008 SP2 (64-bitars)

Problem

Kan inte skriva ut till en HP Enterprise- eller HP Managed-skrivare i Windows Server 2008 SP2 (64-bitars) efter installation av den skrivarspecifika, XPS-baserade drivrutinen, antingen från CD-skivan som medföljer i förpackningen eller en HP PCL 6 V3-fil som hämtats från HP.com.
obs!
Gå till Kan inte skriva ut i Windows Server 2008 R2 SP1 om du kör Windows Server 2008 R2 SP1.
HP PCL 6 V3-drivrutinen installeras utan att något felmeddelande visas, men servern kan inte skriva ut till skrivaren.
Detta symtom kan uppstå på nyare HP-skrivare (som lanserades 2015 och senare) med stöd för XPS-baserade, skrivarspecifika diskreta drivrutiner, inklusive följande HP-skrivarfamiljer:
  • HP LaserJet Enterprise
  • HP LaserJet Managed
  • HP PageWide Enterprise
  • HP PageWide Managed

Orsak

Funktionen HP EasyColor har lagts till i HP PCL 6-drivrutinen vilket kan resultera i ett problem med XPS-drivrutiner i nyare färgskrivare från HP som lanserades efter våren 2015.
För att utskrift ska fungera med funktionen EasyColor i skrivardrivrutinen måste följande applikationsprogrammeringsgränssnitt (API:er) från Microsoft installeras på servern:
  • XPS OM API (för att skapa XPS objektmodeller)
  • XPS OPC API (för XPS-paketeringsgränssnitt som krävs för att skapa utmatningsström)
  • WIC API (Windows Imaging Component, för avkodning och kodning av bilder)

Lösning

Installera båda tillgängliga korrigeringarna för Server 2008 SP2 (64-bitars) som inkluderar API:erna. Gå till följande Microsoft-supportdokument för hämtningar och instruktioner: