Samsung CLX-2160 färglasermultifunktionsskrivare - Byta tonerkassett

Det här dokumentet förklarar hur du byter ut tonerkassetten för färglasermultifunktionsskrivaren Samsung CLX-2160.
Skrivaren använder fyra färger och var och en av dem har en egen tonerkassett: gul (Y), magenta (M), cyan (C) och svart (K).
När tonerkassetten är helt tom:
  • Statuslysdioden och tonerrelaterade meddelanden på skärmen anger när enskilda tonerkassetter ska bytas ut.
  • Skrivaren slutar att skriva ut.
Nu behöver tonerkassetten bytas ut.

Så här byter du ut tonerkassetterna

Följ de här stegen för att byta ut tonerkassetterna.
  1. Stäng av skrivaren och vänta några minuter så att den svalnar.
  2. Öppna den främre luckan.
  3. Dra ut motsvarande tonerkassett.
    Figur : Exempel på att dra ut den aktuella tonerkassetten
  4. Ta en ny tonerkassetten ur dess förpackning.
  5. Sätt i tonerkassetten på rätt plats.
  6. Ta bort kassettens lock.
    Figur : Exempel på hur du tar bort kassettens lock
    obs!
    Om du får toner på kläderna torkar du bort den med en torr trasa och tvättar sedan kläderna i kallt vatten. Om du använder varmt vatten fastnar tonern i tyget.
  7. Greppa tonerkassetten och justera in den i motsvarande fack inuti skrivaren. För in den i sitt fack tills den klickar i läge.
    Figur : Exempel på hur du greppar bläckpatronen och sätter i den i respektive fack
  8. Stäng den främre luckan. Se till att luckan är spärrad och slå sedan på skrivaren.
      varning!
    Om den främre luckan inte är helt stängd fungerar inte skrivaren.
    obs!
    Om installationen har slutförts på rätt sätt skrivs en guiderapport ut automatiskt. Vänta i cirka 1,5 minuter på att skrivaren ska bli klar.