Samsung Xpress SL-C460FW färglaser MFP - så här uppdaterar du inbyggd programvara

Samsung rullar emellanåt ut uppdateringar av den inbyggda programvaran för att förbättra prestanda, tillhandahålla ytterligare funktioner och hjälpa till att göra skrivaren kompatibel med andra uppdateringar. Den här vägledningen visar dig hur du uppdaterar din inbyggda programvara.
  obs!
Koppla inte bort strömmen, stäng inte av din skrivare och gör inga utskrifter förrän uppdateringen är slutförd. Det kan leda till att skrivaren slutar att fungera korrekt.
Krav innan du börjar
  • Du behöver en dator med Windows för att slutföra den här uppdateringen. Om skrivaren är ansluten till en Mac måste du tillfälligt ansluta den till en Windows-dator för att uppdatera den inbyggda programvaran, men du kan sedan ansluta den till din Mac igen.
  • Du behöver en dator med Windows för att slutföra den här uppdateringen. Om skrivaren är ansluten till en Mac måste du tillfälligt ansluta den till en Windows-dator för att uppdatera den inbyggda programvaran, men du kan sedan ansluta den till din Mac igen.
  • Kontrollera att skrivaren är ansluten till datorn med en USB-kabel och att inga andra enheter (kameror, andra skrivare, m.m.) är anslutna till datorn med en USB-kabel.
  • Observera att den här uppdateringen enbart har testats för kompatibilitet med Samsung-tonerkassetter. Installation kan göra att tonerkassetter av andra märken än Samsung inte fungerar.
  • Kör inte skrivaren och skriv inte ut något under uppdatering av inbyggd programvara.
Uppdatera skrivarens inbyggda programvara
  obs!
Bilderna visar en dator som kör Windows 7, så det du ser kan skilja sig något från andra versioner av Windows.
  1. Här kan du hämta den fil som innehåller den inbyggda programvaran, som är kompatibel med Windows XP/2003/2008/2012/Vista/Win 7/Windows 8/Windows 8.1 (32- och 64-bitars).
    Klicka här för att ladda ned filen
  2. Öppna filen.
    • I Chrome och liknande webbläsare, dubbelklickar du på den hämtade filen för att öppna.
    • I Internet Explorer klickar du på Öppna för att hämta och öppna filen automatiskt.
    • Klicka på Extrahera alla filer.
    • Ett fönster visas med filernas målmapp. Klicka på Extrahera.
    • Installera uppgraderingskorrigeringen genom att dubbelklicka på filen med filändelsen Upgrade_Patch.exe
        obs!
      Du måste först installera den här uppgraderingskorrigeringen för den inbyggda programvaran. Klicka inte på huvudfilen för inbyggd programvara förrän du har installerat den här uppgraderingskorrigeringen för den inbyggda programvaran.
        obs!
      Beroende på dina säkerhetsinställningar kan du få ett meddelande som säger att Windows-brandväggen eller andra säkerhetsprogram har blockerat programmet och begär behörigheten för att köra programmet, eller så kan du tillfrågas om du är säker på att du vill köra programmet. Tillåt att programmet körs.
    • Kontrollera att skrivaren är påslagen.
    • Klicka på Godkänn i avtalet för uppdateringen.
    • Välj din skrivare genom att markera kryssrutan intill den och klicka på Uppdatera inbyggd programvara.
    • En varningsruta visas: Stäng INTE av skrivare när uppdatering av inbyggd programvara pågår, skador kan uppstå. Klicka på OK.
        obs!
      Stäng inte av skrivaren förrän LED för status slutat blinka. Det kan skada skrivaren.
    • Skrivarens LED lyser med fast grönt sken efter cirka 2 minuter när korrigeringen är klar.
    • När skrivaren har stängts av och sätts på igen visar displayen "F/W uppgraderingsläge uppgradera slutlig FW" med fast lysande grön LED. Avsluta uppdateringskorrigeringen för inbyggd programvara och återgå till mappen som innehåller de extraherade filerna. Klicka på den andra filen uppifrån som innehåller huvuduppdateringen.
    • Kontrollera att skrivaren är påslagen.
    • Klicka på Nästa för att fortsätta.
    • Avtalsfönstret visas och talar om att den inbyggda programvaran enbart har testats med Samsung-tonerkassetter. Klicka på Nästa.
    • Välj din skrivare genom att markera kryssrutan intill den och klicka på Uppdatera inbyggd programvara.
    • En varningsruta visas: Stäng INTE av skrivaren under uppdatering av inbyggd programvara. Det kan leda till att skrivaren slutar att fungera korrekt.
        obs!
      Stäng inte av skrivaren förrän skärmen visar ”klar” eller LED-lampan för status slutat blinka. Det kan skada skrivaren.
    • När uppdateringen är klar, klickar du på Slutför för att avsluta uppdateringsprogrammet. Skrivaren startar om sig själv och är sedan redo att användas.
    Om ett fel inträffar efter att den inbyggda programvaran är uppdaterad, startar du om skrivaren och försöker att uppdatera igen med en annan USB-kabel i en annan USB-port på datorn.