• Information
    Vi håller på att uppgradera vår hemsida

Vid tillfälliga problem, vänligen försök igen senare.

Läser in...

Samsung laserskrivare - så här faxar du från en dator med Samsung-skrivare

Istället för att skicka ett Fax från skrivarens kontrollpanel kan du skicka fax direkt från olika program i Windows-datorer, t.ex. Microsoft Word. Följ anvisningarna nedan för att skicka ett fax direkt från datorn.

Kontrollera följande innan du fortsätter

obs!
Den här artikeln antar att skrivaren är fax-kompatibel och redan har anslutits och konfigurerats för fax.
  • För att konfigurera fax på skrivaren, se avsnittet i handboken om att skicka fax. För att hämta användarhandboken för din skrivare, klickar du här för att komma till Samsungs nedladdningscenter och söka efter skrivaren med modellnummer.
  • För att skicka ett fax från datorn måste programmet ”Samsung-nätverk PC Fax” vara installerat. Det här programmet installeras normalt om du har installerat skrivardrivrutinen. Om du inte har installerat skrivardrivrutinen, eller är osäker, klickar du här för ett Samsung-program som installerar och uppdaterar nödvändiga drivrutiner och programvara åt dig.
  • Innan du skickar ett fax från datorn måste du kontrollera att telefonlinjen är ansluten från linjeporten på baksidan av skrivaren till telefonjacket. Skrivarens linjeport ser ut som på bilden nedan.
    Figur : Linjeport

Skicka fax från datorn

1. Öppna dokumentet som ska skickas (i detta exempel ett Microsoft Word-dokument i Windows 7).
  2. Klicka på Fil .
  3. Välj Skriv ut i filmenyn. Fönstret Skriv ut visas. Det kan se något annorlunda ut beroende på din app.
  4. Klicka på skrivarens modellnamn. Detta öppnar en utökad lista över alla skrivare.
  5. Välj Samsung-nätverk PC fax från listan över skrivare (du kanske måste bläddra ned för att hitta det).
  6. Klicka på Skriv ut.
    Skärmen "Faxalternativ" öppnas. Detta är den sista skärmen innan ditt fax skickas.
  7. Ange telefonnumret till faxmottagaren.
  8. Välj bland de andra alternativen:
    • Faxkvalitet
    • Originaltyp (om ditt fax endast innehåller foton, endast text eller båda)
    • Försättsblad
    • Meddela mig vid leverans (om du vill veta när faxet har tagits emot)
  9. Tryck på Förhandsgranska om du vill se hur det levererade faxet kommer att se ut.
  10. Tryck på Skicka när du är nöjd med inställningarna.
  11. Faxet kommer nu att skickas. Om du har markerat Meddela mig vid leverans får du ett meddelande när faxet har levererats till mottagaren.
    obs!
    Om det inte går att skicka faxet, kontrollerar du att telefonlinjen är ordentligt ansluten till linjeporten och kontrollerar att det finns en kopplingston när du är ansluten med en annan telefon.