Samsung laserskrivare - Konfigurera en Google Cloud-förberedd skrivare

Google Cloud-förberedda skrivare ger snabbt och bekvämt trådlös utskrift från stationär dator, bärbar dator eller Chromebook. Genom att ansluta datorn och skrivaren till samma WiFi-nätverk kan du skriva ut varifrån som helst i ditt hem eller företag.
Innan du börjar
  • Din skrivare måste vara Google Cloud-kompatibel. För en lista över Google Cloud-kompatibla skrivare, klicka här.
  • Webbläsaren Chrome måste vara installerad, eftersom Google Cloud Print drivs via Chrome-webbläsaren. För att installera webbläsaren Chrome, klicka här.
  • Skrivaren och datorn måste vara anslutna till samma WiFi-nätverk. Om skrivaren inte redan är ansluten till nätverket och du har en traditionell dator tillgänglig, klickar du här för att öppna det webbaserade installationsprogrammet på datorn och följer sedan uppmaningarna för att ansluta Samsung-skrivaren till ditt WiFi-nätverk. Om du använder en Chromebook, finns instruktioner om WiFi-anslutning för din specifika skrivarmodell i bruksanvisningen.
Konfigurera Google Cloud Print
  1. Öppna Chrome-webbläsaren och ange skrivarens IP-adress i adressfältet (Chromes URL-list).
      obs!
    Om du inte känner till skrivarens IP-adress kan du skriva ut en nätverkskonfigurationsrapport som innehåller detaljerad information såsom skrivarens IP-adress och MAC-adress. Metoden för att skriva ut en nätverkskonfigurationsrapport varierar beroende på skrivarmodell.
    För instruktioner om hur du skriver ut en nätverkskonfigurationsrapportklickar du här för att öppna Samsungs nedladdningscenter. Sök efter din skrivare efter modellnummer och klicka på länken för att hämta bruksanvisningen för din skrivarmodell (bläddra till bruksanvisningar och nedladdningar för en komplett lista över bruksanvisningar).
  2. Klicka på Logga in i skärmens övre högra hörn.
  3. Ange ett ID och lösenord.
      obs!
    Standard användar-ID är admin och standardlösenordet är ”sec00000”. Om du glömt ID och/eller lösenord, återställer du skrivarens nätverksinställningar så återgår de till standard. Stegen för att återställa nätverksinställningarna varierar beroende på skrivarmodell. För instruktioner om hur, se bruksanvisningen för skrivaren (se länken i steg 1 för att hämta bruksanvisningen).
  4. Ett popup-fönster öppnas som ber dig att ändra ditt ID och lösenord. Du behöver INTE ändra ditt ID och lösenord. Klicka på Nej om du vill behålla standard-ID och lösenord.
  5. Klicka på Inställningar och sedan på Nätverksinställningar.
  6. Klicka på Google Cloud Print i ramen till vänster. Om Google Cloud Print inte är tillgängligt, klickar du här för att kontrollera att skrivaren är en Google Cloud-förberedd skrivare.
    Klicka här för att verifiera din skrivare
  7. Klicka på Registrera längst ned på mittramen.
      obs!
    Om du ser en felkod i detta steg (t.ex. fel -77 eller -94), klickar du på Registrera ändå för att se om det bearbetas. Om inte, kontrollerar du att skrivaren fortfarande är ansluten till det trådlösa nätverket och att datorn fortfarande är ansluten till samma nätverk. Variationer i och förlust av nätverksanslutning orsakar fel i detta steg.
  8. Klicka på Okej om du får en popup och klicka sedan på den blå texten i URL-adressen under Skrivarbeskrivning för att gå till Google Clouds bekräftelsesida.
      obs!
    Om den blå texten vid Claim URL-adressen inte visas, klickar du på ikonen Uppdatera (två pilar i cirkel) i det övre högra hörnet ovanför knappen Ångra.
  9. Om du inte redan är inloggad, loggar du in med samma Google-/ Gmail-konto som du först använde för att logga in på ditt Gmail-/Google-konto eller Chromebook.
  10. Klicka på Slutför skrivarregistreringen.
  11. När registreringen är slutförd får du ett meddelande som liknar det nedan. Det kan ta några minuter för den nyligen tillagda skrivaren att visas. När du ser den är den redo att skriva ut. Om du vill visa tillgängliga skrivare, klickar du på Hantera dina skrivare.
Du är nu redo att skriva ut. Om du exempelvis vill skriva ut ett Google-dokument (genväg:docs.google.com), klickar du bara på utskriftsikonen. Om skrivaren är avstängd eller i viloläge, trycker du på ström-/väckningsknappen för att skriva ut.
Du kommer alltid åt dina inställningar för Google Cloud Print genom att logga in på Googles webbplats för Cloud Print, https://www.google.com/cloudprint#printers
  obs!
Du kan lägga till ytterligare Google-konton till Google Cloud Print så att du kan dela skrivaren med vänner eller flera konton. Klicka här för detaljerade anvisningar.
Google Cloud Print hjälpcenter
För svar på vanliga frågor, vägledningar och felsökningsvägledningar för Google Cloud Print,klickar du här för att besöka Google hjälpcenter för Cloud Print.
Uppdatering av inbyggd programvara
Om du upplever problem med att datorn inte hittar din skrivare eller inte skriver ut rätt, kontrollerar du att skrivaren är uppdaterad med senaste inbyggda programvara. Besök Samsung Download Center och sök efter din skrivares modellnummer, eller leta reda på din skrivare genom att klicka på Skrivare. Hämta och kör sedan uppdateringen av den inbyggda programvaran. För att gå till Samsung Download Center, klickar du här.