Samsung laserskrivare - Konfigurera en flerfunktions-färgskrivare trådlöst via USB i Mac OS X

Konfigurera skrivaren trådlöst

obs!
Före den trådlösa konfigurationen måste skrivardrivrutinen installeras. Klicka här för att tas till Samsungs nedladdningscenter för att hämta skrivardrivrutinen.
Så här gör du en trådlös konfiguration:
  1. När anslutningarna gjorts, startar du den trådlösa konfigurationen genom att köra programmet för trådlös inställning.
  2. Anslut USB-kabeln på baksidan av skrivaren och anslut sedan den andra änden av USB-kabeln till datorn.
    obs!
    Klicka här för att ladda ned programmet Easy Wireless Settings för att ansluta skrivaren till nätverket. Filen finns även i Samsungs nedladdningscenter under fliken programvara och heter Easy Wireless Setup.
  3. För att köra programmet Wireless Setting, klickar du på Öppna.
  4. Huvudinstallationsfönstret visas. Klicka på Nästa för att starta konfigurationen.
  5. Kontrollera att skrivaren är på och redo för utskrift.
  6. Välj konfigureringsmetod för trådlös anslutning. För den initiala konfigurationen med en skrivare som inte är ansluten till nätverket väljer du en USB-kabel och klickar på Nästa.
  7. Anslut din skrivare till din Mac-dator tillfälligt, om du inte redan har gjort det, och klicka på Nästa.
  8. Installationsguiden söker efter anslutna enheter och hämtar den trådlösa informationen.
    • Om skrivaren fortfarande inte kan hittas kommer dialogrutan "Skrivaren kunde inte hittas" att visas igen. Kontrollera att skrivaren är påslagen och klar att skriva ut och klicka sedan på Nästa i dialogrutan "Skrivaren kunde inte hittas".
    • Om skrivaren inte kan hittas, visas dialogrutan "Skrivaren kunde inte hittas". Kontrollera USB-anslutningen mellan skrivaren och datorn och klicka sedan på Nästa i dialogrutan "Skrivaren kunde inte hittas". Prova en annan USB-kabel om en sådan finns.
    • Kontrollera att den trådlösa routern eller åtkomstpunkten skickar ut signaler i frekvensbandet 2,4 Ghz, inte i bandet 5 GHz. Samsungs skrivare har för närvarande inte stöd för 5 Ghz.
    • Kontrollera om en annan trådlös enhet kan få en bra signal (minst 2 staplar genomgående) på samma plats. Kom ihåg att antennstyrkan varierar mellan enheter. om din bärbara dator eller telefon endast får 1 mottagningsstapel kommer skrivaren förmodligen inte att kunna få en konsekvent signal alls.
    • Om du har säkerställt att det finns en konsekvent bra signal men skrivaren inte ser nätverket, klickar du på Avancerade inställningar och anger din nätverksinformation manuellt.
  9. En lista över trådlösa nätverk som skrivaren kan se visas. Välj ditt nätverk och klicka på Nästa. (Dialogrutan Säkerhet för trådlöst nätverk visas). Om ditt nätverk inte visas:
    obs!
    Du kanske måste bläddra ned för att se ditt nätverk. Dialogrutan sorterar tillgängliga nätverk efter signalstyrka.
  10. Ange säkerhetsnyckeln (WEP/WPA/WPA2) i det angivna fältet och klicka på Nästa.
    obs!
    Om du inte känner till en säkerhetsnyckel, kontaktar du din nätverksadministratör eller tillverkaren av åtkomstpunkten/routern för hjälp.
  11. Skrivaren försöker ansluta till det valda trådlösa nätverket.
  12. Ett meddelande visas som talar om att anslutningen är upprättad. Klicka på Nästa.
  13. En annan uppmaning kommer att bekräfta trådlös konfiguration och be dig kontrollera att USB-kabeln är bortkopplad. Klicka på Nästa.
  14. Installationen är klar. Gå till Skriv ut och skanna i Systeminställningar för att se din skrivare.
    obs!
    Om skrivaren inte visas i Skriv ut och skanna-listan, klickar du på Vägledning för att lägga till skrivare överst till höger i fönstret under avsnittet Relaterat innehåll.