Samsung laserskrivare - Ladda original

Det här dokumentet förklarar hur du fyller på papper i facket.
Du kan använda skannerglaset eller den dubbelsidiga automatiska dokumentmataren (DADF) för att lägga i ett original som du ska kopiera, skanna eller faxa.
På skannerglaset
Kontrollera att inga original ligger i DADF-enheten. Om ett original upptäcks i DADF-enheten prioriterar skrivaren detta framför original på skannerglaset. För att få den bästa skanningskvaliteten, särskilt för bilder i färg eller gråskala, använd skannerglaset.
Förbereda original
  • Lägg inte i dokument som är mindre än 25 x 25 mm (1,0 x 1,0 tum) eller större än 297 x 432 mm (11,7 x 17 tum).
  • Kontrollera att eventuellt klister, bläck eller korrigeringsvätska på dokumentet är helt torrt innan du lägger i det.
  1. Öppna DADF.
    Figur : DADF, öppna
  2. Lägg dokumentet på skannerglaset med framsidan nedåt och det övre vänstra hörnet mot skannerglasets övre vänstra hörn.
    Figur : Placera papper, framsidan nedåt
  3. Stäng DADF.
      obs!
    • Om du lämnar DADF-enheten öppen när du kopierar kan det påverka kopieringskvaliteten och tonerförbrukningen.
    • Damm på skannerglaset kan orsaka svarta prickar på utskriften. Håll det alltid rent.
    • Om du kopierar en sida från en bok eller en tidskrift ska du lyfta upp DADF-enheten tills gångjärnen fångas upp av stoppen. Stäng sedan locket. Om boken eller tidskriften är tjockare än 30 mm ska du börja kopiera med öppet skannerlock.
      varning!
    • Var försiktig så att inte skannerglaset går sönder. Användarna kan skada sig.
    • Lägg inte händerna på skannerglaset när du stänger DADF-enheten. DADF-enheten kan falla på händerna och orsaka skador.
    • Titta inte in i ljuset i skannern när du kopierar eller skannar. Det är skadligt för ögonen.
I den dubbelsidiga automatiska dokumentmataren (DADF)
Förbereda original
  • Lägg inte i dokument som är mindre än 140 x 140 mm (5,5 x 5,5 tum) eller större än 297 x 432 mm (11,7 x 17 tum).
  • DADF-enheten kan automatiskt upptäcka original i storlekarna A3, A4 LEF, A4 SEF, B4, B5 LEF, B5 SEF, A5 LEF, A5 SEF, Ledger, Legal, Letter LEF, Letter SEF, Statement LEF och Statement SEF.
  • Försök inte att lägga i följande typer av papper eftersom det kan leda till papperstrassel, låg utskriftskvalitet eller att skrivaren skadas.
    • Karbonpapper eller papper med karbonbaksida
    • Bestruket papper
    • Pergament eller tunt papper
    • Skrynkliga eller veckade papper
    • Böjda eller rullade papper
    • Trasiga papper
  • Ta bort alla häftklamrar eller gem innan du laddar.
  • Kontrollera att eventuellt klister, bläck eller korrigeringsvätska på dokumentet är helt torrt innan du lägger i det.
  • Lägg inte i originaldokument med olika storlek eller vikt.
  • Lägg inte i häften, broschyrer, OH-film eller dokument med andra ovanliga egenskaper.
Med DADF-enheten kan du fylla på upp till 100 pappersark (80 g/m2, 20 lb finpapper) för ett jobb.
  1. Böj eller bläddra igenom pappersbunten för att separera sidorna innan du lägger i originalen.
    Figur : Böj eller bläddra igenom pappersbunten
  2. Lägg i originalet med framsidan uppåt i DADF-enheten. Kontrollera att originalbuntens nederkant är i linje med den pappersstorlek som är markerad på dokumentinmatningsfacket.
    Figur : Lägga i papper, framsidan uppåt
  3. Justera dokumentmatarens breddledare till papperets storlek.
    Figur : Pappersledare för bredd, justera
      obs!
    Damm på DADF-enhetens glas kan orsaka svarta linjer på utskriften. Håll alltid glaset rent.