Samsung CLP-680, CLP-415 Color Laser Printer - Byta tonerkassett

Följande procedur visar hur du byter tonerkassett.
Skrivaren använder fyra färger och var och en av dem har en egen tonerkassett: gul (Y), magenta (M), cyan (C) och svart (K).
  • Statuslysdioden och tonerrelaterade meddelanden på skärmen anger när de enskilda tonerkassetterna behöver bytas.
  • Programfönstret Samsung Printing Status visas på datorn och anger vilken kassett som är tom, se Så här använder du Samsung Printer Status.
Kontrollera typ av tonerkassett för skrivaren, se Tillgängliga förbrukningsartiklar.
  obs!
  • Skaka tonerkassetten ordentligt, det förbättrar den initiala utskriftskvaliteten.
  • Illustrationer i den här användarhandboken kan se annorlunda ut jämfört med din skrivare, beroende på alternativ och modell. Kontrollera skrivartypen, se Framsidan.
  varning!
  • Undvik skador på tonerkassetten genom att inte utsätta den för ljus i mer än några minuter. Täck den med ett papper vid behov.
  • Rör inte det gröna området på tonerkassetten. Använd kassettens handtag för att slippa röra detta område.
  • Använd inte vassa föremål som t.ex en kniv eller sax för att öppna tonerkassettens förpackning. De kan repa kassettens trumma.
  • Om du får toner på kläderna ska du torka bort det med en torr trasa och sedan tvätta kläderna i kallt vatten. Om du använder varmt vatten fastnar tonern i tyget.
  1. Öppna främre luckan.
    Figur : Främre lucka, öppna
  2. Dra ut tonerkassettfacket.
    Figur : Tonerfack, dra ut
  3. Ta ut tonerkassetten ur skrivaren. Återvinn bläckpatronen genom att gå till Produktretur och återvinning.
    Figur : Ta bort toner
  4. Serien CLP-41xN/NW
    1. Ta ur den nya tonerkassetten från dess förpackning. Var noga med att återvinna allt förpackningsmaterial.
      Figur : Packa upp toner
      Figur : Ta bort förpackningsmaterialet
    2. Skaka tonerkassetten fem eller sex gånger från sida till sida.
      Figur : Skaka toner
  5. Serien CLP-68xND/DW
    1. Ta ur den nya tonerkassetten från dess förpackning. Var noga med att återvinna allt förpackningsmaterial.
      Figur : Packa upp toner
      Figur : Ta bort förpackningsmaterialet
    2. Skaka tonerkassetten fem eller sex gånger från sida till sida.
      Figur : Skaka toner
  6. Sätt i tonerkassetten i skrivaren.
    Figur : Sätta i ny toner
  7. Dra ut tonerkassettfacket.
    Figur : Tonerfack, skjuta in
  8. Stäng främre luckan.
    Figur : Främre lucka, stäng