HP Smart Tank 450-skrivare - Trådlösa skrivarinställningar (Mac)

Det här dokumentet gäller för Mac-datorer och HP Smart Tank Wireless 450, 455 and 457-skrivare.
För att konfigurera en HP-skrivare i ett trådlöst nätverk (Wi-Fi), återställer du skrivarens trådlösa inställningar till fabriksinställningarna, installerar utskriftsdrivrutinen och programvaran och konfigurerar sedan den trådlösa anslutningen.

Steg 1: Förbered installationen

Innan du installerar skrivarprogrammet och ansluter till det trådlösa nätverket måste du kontrollera kraven, slå på datorn och routern samt ställa in skrivaren.
  1. För att använda skrivaren i ett trådlöst nätverk behöver du följande:
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning: HP rekommenderar bredbandsanslutning till Internet, till exempel via kabel eller DSL för att hämta programvara, använda webbtjänster och hämta skrivaruppdateringar.
  2. Kontrollera att routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till.
  3. Ställa in skrivaren, fyll på papper i inmatningsfacket och installera bläckpatronerna. För mer information om hur du ställer in skrivaren, gå till Första inställning av skrivaren.
  4. Slå på skrivaren och ställ den nära datorn och inom routerns räckvidd under inställningsproceduren.
  5. Koppla bort USB-kabeln från skrivaren, om nödvändigt.

Steg 2: Återställ standardinställningarna för trådlös användning på skrivaren

Återställ skrivarens trådlösa inställningar så att anslutningen slutförs.
  1. På skrivarens kontrollpanel ska du kontrollera att lampan för trådlöst blinkar och strömlampan lyser stark. Om lampan inte är skarp, tryck på strömbrytaren för att väcka skrivaren från viloläge.
  2. Om den trådlösa lampan inte blinkar, tryck och håll in knapparna Trådlöst och Avbryt samtidigt i 3 sekunder.
    Lampan för trådlöst blinkar. Upprepa dessa steg om den trådlösa lampan inte blinkar.
  3. Gå omedelbart vidare till nästa steg för att installera programvaran. Du har cirka 120 minuter att slutföra programvaruinstallationen med funktionen HP Auto Wireless Connect.

Steg 3: Installera programmet och skrivardrivrutinen

Börja installationen av HP:s drivrutin och programvaran på datorn som du vill skriva ut från.
  1. Gå till 123.hp.com/ST450 och klicka sedan på Hämta.
  2. Öppna mappen hämtningar i Mac dock och klicka sedan på filen HP Easy Start för att starta installationen.
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra programinstallationen.
    • Om HP Easy Start hittar flera skrivare, välj den skrivare som du vill installera och fortsätt sedan genom att följa anvisningarna som visas på skärmen.
    • Om HP Easy Start inte hittar skrivaren, följ anvisningarna som visas på skärmen för att ansluta skrivaren till nätverket.
      Om installationsprogrammet inte hittar skrivaren, gå till Skrivaren hittades inte under installationen av nätverksdrivrutinen (Mac).
  4. Återgå till sidan 123.hp.com i din webbläsare för att slutföra skrivarens registrering och aktivering.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Granska dessa vanliga frågor om hur du konfigurerar den trådlösa nätverksanslutningen.