HP Smart Tank 450-skrivare - Trådlösa skrivarinställningar (Windows)

Detta dokument avser datorer med Windows och HP Smart Tank Wireless 450, 455 och 457-skrivare.
Installera skrivardrivrutinerna och annan programvara för din skrivare så att du kan använda den i ett trådlöst nätverk. Om nätverket innehåller flera datorer måste du installera skrivarprogramvaran på alla datorer som ska använda skrivaren.

Steg 1: Förbered installationen

Innan du installerar skrivarprogrammet och ansluter till det trådlösa nätverket måste du kontrollera kraven, slå på datorn och routern samt ställa in skrivaren.
  1. För att använda skrivaren i ett trådlöst nätverk behöver du följande:
    • En dator som är ansluten till det trådlösa nätverket
    • Internetanslutning: HP rekommenderar bredbandsanslutning till Internet, till exempel via kabel eller DSL för att hämta programvara, använda webbtjänster och hämta skrivaruppdateringar.
  2. Kontrollera att routern och datorn är påslagna och att datorn är ansluten till samma trådlösa nätverk som du vill ansluta skrivaren till.
  3. Ställa in skrivaren, fyll på papper i inmatningsfacket och installera bläckpatronerna. För mer information om hur du ställer in skrivaren, gå till Första inställning av skrivaren.
  4. Slå på skrivaren och ställ den nära datorn och inom routerns räckvidd under den trådlösa installationen.

Steg 2: Återställ standardinställningarna för trådlös användning på skrivaren

Återställ skrivarens trådlösa inställningar så att anslutningen slutförs.
  1. På skrivarens kontrollpanel ska du kontrollera att lampan för trådlöst blinkar och strömlampan lyser starkt. Om lampan inte är skarp, tryck på strömbrytarenför att väcka skrivaren från viloläge.
  2. Om den trådlösa lampan inte blinkar, tryck och håll in knapparna Trådlöst och Avbryt samtidigt i 3 sekunder.
    Lampan för trådlöst blinkar. Upprepa dessa steg om den trådlösa lampan inte blinkar.
  3. Gå omedelbart vidare till nästa steg för att installera programvaran. Du har cirka 120 minuter att slutföra programvaruinstallationen med funktionen HP Auto Wireless Connect.

Steg 3: Installera skrivarprogrammet

Börja installationen av programvaran och sedan hämta och installera HP:s fullständiga skrivardrivrutin på datorn som du vill skriva ut från. Den innehåller de trådlösa skrivardrivrutinerna samt programvaran HP Printer Assistant för skanning och andra skrivarhanteringsfunktioner.
  1. Koppla bort USB-kabeln från skrivaren.
  2. Gå till 123.hp.com/ST450 och klicka sedan på Hämta för att hämta och köra HP Easy Start.
  3. När du uppmanas att välja skrivare, klicka på Min skrivare visas inte.
    Figur : Klickar på Min skrivare visas inte
    Klickar på Min skrivare visas inte
  4. Klicka på Fortsätt och välj sedan Trådlöst nätverk (om tillämpligt).
    Figur : Väljer Trådlöst nätverk (om tillämpligt)
    Väljer Trådlöst nätverk (om tillämpligt)
  5. Klicka på Fortsätt och följ sedan anvisningarna på skärmen för att konfigurera skrivaren i ett trådlöst nätverk.
    obs!
    Om hämtningen inte lyckas, gå till HP:s kundsupport - Hämtning av programvara och drivrutiner, ange din skrivarmodell, om du uppmanas till det, och bekräfta sedan att versionen av operativsystemet är korrekt. Under Installationsprogramvara för drivrutinprodukt, klicka på Hämta bredvid den fullständiga drivrutinen och följ sedan anvisningarna på skärmen för att använda den guidade HP Download and Install Assistant.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Granska dessa vanliga frågor om hur du konfigurerar den trådlösa nätverksanslutningen.